Wyrwinóg 15 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 _Crypt_ > Mam nadzieję, że dramatycznie głośne Barracudy utknęły w przeszłości (320< - 640). Cóż.. Seagate chwali się nową konstrukcją - czym rozbudza nadzieje. Swoiste potwierdzenie sprawności dysku daje : -. Allegro - Mimo że od premiery upłynął ponad rok, w ciągu 4 miesięcy nie widziałem ani jednej używki. -. Google - Poszukując problemów tym modelem - nic nie znalazłem. Jedyny minus, to roczna gwarancja. Nawet jeśli w kraju mamy dwa lata, to i tak producent pozostawia negatywne wrażenie - nie gwarantując że jego dyski pochodzą dłużej niż rok. Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 @drachenfeles fajne dałeś przykłady. A jakieś w zbliżonej cenie i pojemności? Cytuj Link to post Share on other sites
_Crypt_ 21 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Mam nadzieję, że dramatycznie głośne Barracudy utknęły w przeszłości Tak, raczej tak, bo ostatni taki dysk mialem w rekach jakos 2 lata temu. Od tego czasu tylko 2,5" i lapek. Co nie zmienia faktu, ze w moim odczuciu to wlasnie Seagate chodzily "najglosniej" - mowa o 500GB, jak dobrze pamietam to seria z koncowka ***AS. Ale jak pisalem - to moje subiektywne odczucie. Oczywiscie, nowe dyski moga byc lepsze, ale tez o ich trwalosci mozemy mowic po roku czy dwoch ich uzytkowania. Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 To zależy na jaki egzemplarz się trafi ja miałem hitachi co jak ciągnik chodził w PC a na lapku też hitachi jest i go nie słychać Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 @drachenfeles fajne dałeś przykłady. A jakieś w zbliżonej cenie i pojemności? http://www.ceneo.pl/14612864 http://www.ceneo.pl/11719554 Cytuj Link to post Share on other sites
MejoKrk 48 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Narzekacie na hałas , mnie tak kiedyś wentylator w grafice hałasował , jak przestał to się zdziwiłem co taka cisza , póki mi matrix nie poszedł po ekranie Tak więc lepiej by dysk było coś tam słychać wtedy wiemy ,że żyje , ja seagate-y nowy czy stary ledwo słysze , nie zagłuszają oglądania filmów itp... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts