Skocz do zawartości

zestawik - porada przed ostateczna decyzja

Recommended Posts

zlozylem taki zestawik i chcialem zapytac czy coz byscie zmienili -

- cpu - i5 - 2500 k quad 3.3 Ghz

- plyta - asrock p67 exterem 4 gen 3 -- ma PCI express 3.0 - dlatego ona - karta - Asus radeon 7950 direct cu 3 gb ddr5

- PCU - Antec 620 ATX high gamer 2.32

- Hdd - Seagate barracuda 2 Tb/6Gb/ 7200rpm

-ram - Gskill - RIPjaws - 16 Gb - quad channel kit - DDR3 1600 - 128000clq9

- monitor - BENQ RL2240H

- buda antec three hundred - prosta czarna - idealna

z gory dzieki

Napisano (edytowane)

bede , i nie mam limitu cenowego , czytaj nie wydam 3000 euro ale jak bedzie mi sie pododbal to 1400 jurkow dam , chce miec cos na dluzsza chwile, z przyszloscia i opcja rozszerzenia .

Edytowane przez mysje
Napisano (edytowane)

maszynka do rozrywki , a z gier to League of legends :) heheh , ta gierki tez , szczcerze to myslalem ze ten BENQ to dobry jest . A kupuje poza granicami polski i tu troche inne cenny sa chlopaki , a jeszce musze kupic blu ray rewriter , windows , keyboaord , myche , i kwiaty dla mojej jak sie dowie ile wydalem

czy koniecznoscia jest SSD ?

Edytowane przez mysje
  • Popieram 1

SSD przyspiesza uruchamianie sie windowsa i pogramow zainstalowanych na nim. Jezeli Tobie nie zalezy za kilkusekundowym przyspieszeniu to nie. Sam mialem zamiar kupic dysk SSD ale po co ? Aby liczyc sekundy otwarcia systemu ?:)

Jezeli bedziesz pracowac na PC w profesjonalnych pogramach to wtedy rowaz kupno.

PS. Bedzie wiecej na kwiatki , bo cos czuje ze skromny bukiet nie starczy :P

Tak jak koledzy piszą, generalnie na ssd instalujesz system i często używane aplikacje, reszta na hdd.

Ostatecznie jeżeli miałym ciąć koszty to wziąłbym większy monitor, kosztem ssd.

Plamka przy 22" Full Hd jest mniejsza niż przy 24" Full Hd, reasumując 24" monitor przy tej samej rozdzielczości będzie wygodniejszy.

Sprzęt świetny, mocna maszyna. Faktycznie monitor zmieniłbym na IIyame.

SSD nie jest Ci potrzebny do normalnego użytkowania, nawet nie odczujesz jakiejś większej różnicy w użytkowaniu, chyba, że na kilku sekundach różnicy bardzo Ci zależy :]

A co do kwiatków, wagon róż dla Twojej kobiety będzie dobry jak dowie się ile zapłaciłeś :D

zlozylem taki zestawik i chcialem zapytac czy coz byscie zmienili - - cpu - i5 - 2500 k quad 3.3 Ghz - plyta - asrock p67 exterem 4 gen 3 -- ma PCI express 3.0 - dlatego ona - karta - Asus radeon 7950 direct cu 3 gb ddr5 - PCU - Antec 620 ATX high gamer 2.32 - Hdd - Seagate barracuda 2 Tb/6Gb/ 7200rpm -ram - Gskill - RIPjaws - 16 Gb - quad channel kit - DDR3 1600 - 128000clq9 - monitor - BENQ RL2240H - buda antec three hundred - prosta czarna - idealna z gory dzieki

plyte na z77

ram 8 GB z niskimi radiatorami

moniotorek na matrycy ips.

bude antec three hundered TWO- to nowsza wersja, ktora wyglada z zew. tak samo a ma sporo udoskonalen

no i chlodzenie na procka

Edytowane przez wujashek

@voxcordi ok, pomyliłem się, mój błąd, faktycznie różnica jest duża, coś mi się popieprzyło.

@Headbanger Bitch, to nie do mnie, no chyba, że lubisz jak ludzie do Ciebie tak mówią.

A każdy może się pomylić. Mój błąd.

Napisano (edytowane)

BUDA TO WLASNIE TEN MODEL 2 GDZIES UCIEKLA , DLACZEGO 8 GB ? 16 GB JAKOS MNIE MOCNIEJ TRAFIA - sprzet nie jest tylko do gier - a 50 yoyo to nic , tak naprawde bede czul sie bezpiecznijeszy - a plyte jeszce sprawdze

Edytowane przez mysje

Namowiliscie mnie i na plyte glowna i SSD . Z77 E4 jest dobra a E6 jeszce lepsza , wybor padnie na ktoras z nich . Ten monitor mnie tylko zbil calkowicie z tropu myslalem ze to bedzie najprostsze :) dzieki wszystkim