Skocz do zawartości

Recommended Posts

Potrzebuję złożyć maszynkę do gier. Głównym wymogiem jest płynna gra w BF3 przynajmniej na średnich ustawieniach graficznych.

Jeśli chodzi o budżet - tniemy koszty, komputer ma być jak najtańszy, ale musi spełniać powyższy warunek.

Jaki zestaw moglibyście polecić?

Admin śpi i nie zmienia rang userom :majty::P

PS Zaraz Diana mnie zjedzie, że dalej jestem dzieciakiem i zachowuje się jak (tu wstaw dowolny rzeczownik) :wariat::D

Co do tematu - BF3 na średnich to stykają karty pokroju 6850/7770, procek - Athlon II X4 631, ram - jakiś 2x2GB, buda - brutus 410, dvd - wsio rawno, psu - fortron 500w?, mobo - http://www.ceneo.pl/16410950 , skoro ma być po kosztach zestaw :P

Chyba niczego nie pominąłem :D

Gość JackHammer

Budy, napędy i itp możecie pominąć ;)

Mobo, proc, grafa i ewentualnie moc zasilacza do tego bardzo proszę :)

Przyszły właściciel jeszcze mi tu podpowiada, że komputer będzie chciał podpiąć do dużego TV i na tym grać (FullHD)

Widzę, że ze sprzętem pod średnie ustawienia nie ma większego problemu i ładnie można obciąć koszty, więc chyba będziemy się decydować na coś mocniejszego, na czym w BF3 będzie można nieco bardziej zaszaleć z grafiką (niestety nie grałam, nie wiem jak tam z wydajnością, stąd prośba o pomoc ;))

olejcie budżet, szukamy nieawaryjnej mobo, niezbyt drogiego procka, który nie będzie spowalniał grafiki i dobrej karty graficznej, która pozwoliłaby na grę w BF3 w FullHD na dobrych ustawieniach graficznych (niekoniecznie ultra, choć i takie mogą być)

a wszystko to z jakąś optymalizacją kosztów (nie interesuje nas najdroższy komputer na osiedlu, tylko dobry sprzęt w rozsądnej kwocie)

dodatkowo miło by było, gdyby sterowniki grafiki nie miały problemów z kompatybilnością z BF'em (tak jak np. niektóre Radeony miały problemy w BFBC2)

jak najlepszy komputer np. do 3 tys to ja sobie jestem w stanie sama złożyć :) tutaj chodzi o zoptymalizowanie sprzętu pod konkretną grę i w miarę konkretne ustawienia graficzne

mile widziane również komentarze graczy BF3 - jaki mają sprzęt i jak to u nich działa

edit:

tryb głównie multi, raczej bliżej 100fps niż 30 ;)

Intel Core i3-2100 LGA1155 BOX

439.00 zł

Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

69.00 zł

Gigabyte GA-H61M-S1 Intel H61 LGA1155 (PCIE/VGA/DZW/GLAN/SATA/DDR3)

157.00 zł

OCZ StealthXstream 2 500W

194.00 zł

+

http://allegro.pl/geforce-gigabyte-gtx-570-oc-windforce3x-1280mb-gw-i2309544593.html

Cześć Diana :)! Mi wyszło 1758 razem :)

EDIR: Super efektywnie nie będzie, ale można dołożyć ramu jeszcze raz tyle, bo BF3 się w nim lubuje. Procek niby 2 rdzenie, ale 4 wątki i ma wydajność między starymi 955 BE, a i5 760 :)

Edytowane przez Arved

"przykręcić" nie trzeba do ~4,7 GHz da rade i od ~4GHz i to bez zmiany napięć

daj taki zestaw jak kolega pokazał za ~3k i pograsz bez problemu

w bf 3 nawet da się grać na zestawie z mojej sygnaturki na karcie po oc ~30fps na 1680x1050

na niskich

na 7850 bez oc będzie na low dopiero przy 64 graczach miał koło 100 fps w full hd

Na High z wyłączonymi wszystkimi pierdołami, 7850 na multi będzie hulać,aż miło.

Tylko kto chce 100 fps? 50 czy 60 nie jest zadowalające?

Edytowane przez b3nio
  • Popieram 1

To było raczej pół-żartem.Znajdź mi pojedynczą kartę w rozsądnej cenie która będzie trzymała stale w okolicach 100 fps... a i rozdzielczość fhd i ustawienia co najmniej high ;)

A to wszystko na dużej mapie i przy 64 graczach w bf3.

Pozdrawiam

Edytowane przez b3nio