Skocz do zawartości

Jaka Matryca i Jaki model monitora do gier?

Recommended Posts

Witam, szukam monitora do gier, glownie fps oraz rpg online takie jak Diablo 3 , Rift itp.

Mam zamiar kupic takie biurko http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/40180037/ takze pewnie monitor do 22' max z taka "glebokoscia"

Myslalem nad matrycami IPS, a do TN nie bylem przekonany, ale teraz poprostu chcialbym najlepsze co moge dostac do gier do max 2000 zl.

Edytowane przez Osking

W grach patrz na TN. Mają 120Hz, 2ms, czasem 1ms. Dobre monitory ma również LG, ale nie nadają się do gier. Jak ma być do gier, to niestety matryce IPS się nie nadają, bo nie zapewnią Ci maksymalnej wydajności. Ten BenQ XL2420T jest modelem stworzonym do gier, a poza tym można go upolować z myszką od Zowie.

Rozeznaj się czy w okolicy nie ma kogoś kto potrafi zrobić dowolne meble na zamówienie (wychodzi wiadomo drożej ale za to jakość tego jest bardzo wysoka i przede wszystkim będzie dostosowane do potrzeb :) ). Większość mebli w pokoju mam zrobione w taki sposób :)

w cale nie musi być drożej, a lepiej będzie na pewno, pomijając już fakt, że robienie mebli to na prawdę prosta sprawa, zamawiasz kawałki, skręcasz, wykańczasz i gotowe, świeżo zrobiłem remont generalny kuchni, jedyne za co musiałem ekstra zapłacić to 4 i pół stówki, facetowi od wody i gazu, bo musiał to być ktoś z papierami, reszta to koszty materiałów (jakieś 2k) i jest nowa kuchnia, dla porównania znajomi też robili i zamówili sobie "fachowców" popłynęli siedem kawałków za mniej więcej to samo, co zrobiłem sam

Napisano (edytowane)

Niestety nie mieszkam w polsce i nie mam tutaj BRW , jedynie Ikea i Woodies, gdzie oba sklepy juz przelecialem i nie znalazlem nic lepszego od tego biurka, nie mowie biurkach 2 metrowych bo takiego nie chce, nie potrzebuje 2 lozka w pokoju...

Poza tym, nadal nie wiem jaki monitor wybrac do 22' , chcialbym jakis konkretny model albo 2 ktore naprawde warto kupic...

Edytowane przez Osking