Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowane)

takie pytanie jeszcze, czy patch 1.7 ma w sobie wszystkie poprzednie patche? muszę zainstalować wszystkie po kolei jak wychodzily czy wystarczy najnowszy?

Edytowane przez tical0

ok dzieki. Ten mod icenhancer warto instalować?

gra wygląda wtedy lepiej, jednak fps też spadnie, ale przy twoim sprzęcie nie ma problemu:P

icenhancer mod ma podobno za dużo motion blur'u i blooma, który potrafi irytować

Najpierw zainstaluj łatkę i dostosuj opcję grafiki. Podzielam zdanie powyżej, że mod icenhancer owszem wiele elementów poprawia, ale sprawia, że gra jest zbyt kolorowa i błyszcząca (choć widziałem tylko na filmikach). Choć może się podobać, rzecz gustu. Według mnie już sam oryginalny silnik gry ustawiony na maksymalne detale wyrywa z butów i wygląda pięknie.

Kilka dni temu zainstalowałem ponownie GTAIV i pogrywam wieczorkami, choć skończyłem ją już dawno i katowałem grubo ponad sto godzin, ta gra (wraz z dodatkami) jest zacna i ma rzadko spotykany klimat, zresztą co się będę rozpisywał, każdy dojrzały gracz to doceni, a reszta niech sobie zagra w BF3 czy inne MW.

Może nie powala, ale pamiętaj, że to już gra leciwa nieco. Owszem brakuje wygładzania krawędzi, ale poza tym wg. mnie nie ma się do czego przyczepić. Dla chętnych zawsze zostają mody, np. wspomniany powyżej Icenhancer. Jeśli chodzi o ustawienia, to wybierz maksymalne, jakie pociągnie twój sprzęt przy zachowaniu płynności, a co do tematu łatek, to u mnie jednak lepiej sprawdza się 1.07, cienie wyglądają znacznie lepiej (na 1.04 był z nimi jakiś problem) a w zakładce ustawień graficznych jest więcej opcji, dzięki czemu lepiej można skonfigurować grę pod swojego kompa.

Cześć.

Napisze tutaj, bo nie chcę zakładać nowego tematu.. Mam problem z GTA 4, dawno w to nie grałem - ostatnio na starym PC z dwa lata temu. Chodzi mi tragicznie, na minimalnych czy maksymalnych - bez znaczenia, jest tak samo.. Aktualnie mam AMD x6 bez o/c (3,2Ghz) i Radeona 6950 też bez OC + 4GB ram DDRIII. Orientuje sie ktoś jaki jest powód, że tak tragicznie chodzi? Dodam, że na starym PC miałem e7200 4ghz i 9600gt, chodziło lepiej jak teraz.. na najnowszym patchu jest troche lepiej, ale szału nie ma.

Teoretycznie z najnowszą łatką i twoim sprzętem powinno śmigać elegancko, może poeksperymentuj z innymi (nowszymi lub starszymi) sterownikami do karty graficznej? Nie wiem czy ta gra preferuje karty od zielonych, może to jest powodem? Poczytaj o wydajności na radkach.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...