Skocz do zawartości

Recommended Posts

2500K, płyta P67 i pamięci bez XMP - pomysł nr. 1

uparcie ten sam zasilacz o którym wszyscy mówią że wyje - pomysł nr. 2 (poza tym to starsza i słabsza konstrukcja od chociażby XFX Core, szczególnie w kwestii sprawności)

3345zł to nie 3200zł

WEŹ IDŹ GŁĄBIE BO BEKA JEST :)

k^%^@ weźcie mnie bo padnę z debilem rozmawiać... akurat XFX i OCZ to są raczej budżetówki. Jasne znam XFX i OCZ, sam mam Anteca ... ale co tam :P I tak to wszystko to Seasonic albo Delta.

http://s15.postimage.org/mtd5ci0on/kompik.jpg

Dolicz do tego chłodzenie na LGA1155, mieścimy się w budżecie i voila.

Edytowane przez gtxxor

k^%^@ weźcie mnie bo padnę z debilem rozmawiać... akurat XFX i OCZ to są raczej budżetówki. Jasne znam XFX i OCZ, sam mam Anteca ... ale co tam :P I tak to wszystko to Seasonic albo Delta. http://s15.postimage.org/mtd5ci0on/kompik.jpg Dolicz do tego chłodzenie na LGA1155, mieścimy się w budżecie i voila.

pfffff

7870 zjada tego 7850, w bfie jakieś 10fps na start

do tego agulity 3 który jest dużo słabszy od vertexa

+ brak chłodzenia, chłopie

wyjdź i nie trzaskaj dzwiami

+ corsair low profile się słabo kręcą

goodram lepszy

mój zestaw win

Edytowane przez Dariushini0

gtxxor - Dlatego podałem jako odpowiednik zwykłe aczkolwiek dobre goodram'y. Sam nie jestem do końca pewien jak wygląda montaż tego Fortisa przy takich wysokich ram'ach, więc na wszelki wypadek daje alternatywe, która nie powinna zahaczać.

Edytowane przez Dip79

pfffff 7870 zjada tego 7850, w bfie jakieś 10fps na start do tego agulity 3 który jest dużo słabszy od vertexa + brak chłodzenia, chłopie wyjdź i nie trzaskaj dzwiami + corsair low profile się słabo kręcą goodram lepszy mój zestaw win

7970 też zjada tego 7870 jak chce... ALE MAMY COŚ TAKIEGO JAK LIMIT GOTóWKI.

Agility3 to software'owo ograniczony Vertex3. A ty żeś dał Vertex'a 2 na SATA2... który jest wolniejszy od obydwu poprzednich.

SandyBridge i podkręcanie pamięci? Akurat GoodRAM'y nie maja XMP a przy SB to jedyny wyznacznik.

Gość t.luk

akurat XFX i OCZ to są raczej budżetówki. Jasne znam XFX i OCZ, sam mam Anteca

Witam w klubie, na co dzień siedzę na Antec HCG-620 :)

... ale co tam :P I tak to wszystko to Seasonic albo Delta

Co do fabryk to dobre są też przecież jednostki od Fortrona (Fotron, Fractal Design Integra), CWT (niektóre Thermaltake) oraz niektóre Sirtec (niektóre Cheftec oraz High Power). Osobiście nigdy nie przepadałem za zasilaczami Thermaltake no ale cóż, mają po prostu dobre ceny. A to, że mają czasem jakieś bugi konstrukcyjne (np. nierozdzielna wtyczka PCI-E *pin w serii Smart Power) to już inna sprawa ;)
  • Popieram 1

Fortrona jest część wyższych modeli Modecom, które to ludzie z uwagi na naklejkę i tak uważają z góry za badziewie. Nie widziałem jeszcze chłodnego zasilacza od CWT, Sirtec robi w kratkę - raz coś lepszego, raz niekoniecznie.

Mój Antec to Seasonic'owy wytwór (jeden z nielicznych). Większość to Delty. Ja mam TPN-750.

Gość JackHammer

pokaż co ty cwaniaczku złożysz

Cwaniaka to narazie ty rżniesz...

7870 zjada tego 7850, w bfie jakieś 10fps na start

kręcisz odpowiednio HD7850 i wcale HD7870 (oczywiscie na stocku) nie jest tak pro do końca. Poza tym mamy tylko 3200 a nie xxx budżetu...

dokładnie tak, bo mój najwydajniejszy

Proponuje utworzyć temat o tym userze, zapisać ten zestaw i postarać się złożyć gorzej niż on... karkołomny wyczyn.

Podsumowując... głupoty pierprzysz, spam robisz, nic w temat nowego nie wnosisz jedynie szanowanych userów obrażasz. W sumie gó**o powinno mnie obchodzić co podaje kto ale twój poziom jest bliski zeru jak nie zerowy.

• Popieram 1

W TWOIM ZESTAWIE PRZEKROCZYŁEŚ BUDŻET O JAKIEŚ 150ZŁ. Nie każdy może taką kwotę ot. tak wyrzucić. Ja też mogę złożyć zestaw dajmy na to z CFX 7970 i podsystem graficzny na pewno będzie mocniejszy, ale patrzy się też na budżet.

Dual vs Single, to nie to samo co Dual vs Triple. Wiadomo że wszelkie Triple/Quady etc. to już marketing, Mimo wszystko Single potrafi obniżyć przepustowość i w niektórych przypadkach może się to odbić negatywnie na wydajności. Dlatego zawsze lepiej mieć pamięć w 2 kościach, bo posiadanie 1 nie niesie żadnych profitów.

niesie niesie, jak kupujesz 4 gb w jednej kości, masz taką samą wydajność w grach a później dokupujesz kolejną kość 4 gb i masz już w dual

a jak kupisz odrazu 2x 2 gb <tak jak to ty doradzasz=>to później aby zmienić na 8 gb co, dokupisz kolejne 2x2gb ? (czy dokładasz 4gb w jednej kości? = jeszcze gorzej)

i masz wszystkie sloty zajęte = duże chłodzenia mogą blokować radiatory od ramu

a jak będziesz miał 2x 4 gb nawet z wielkimi radiatorami to chłodzenie proca w większości nie będzie przeszkadzało

bo thermal macho np u mnie zajmuje tylko jeden slot</tak>

Edytowane przez Dariushini0