Osking 7 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) Ok, no to sie zdecyduje na tego 7970, obecnie nawet jezeli ten GTX 680 jest o 5 % - 10 % mocniejszy to nie bedzie tego i tak widac , bo ten radeon powinien udzwignac najnowsze gry. @Rakoth no i wlasnie takie cos chcialem uslyszec Dzieki wszystkim. Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Jeżeli jednak się rozmyślisz na 680, którego i tak ci nie polecam w porównaniu 7970 vs. 680 (pobór energii, temperatury, oc), to weź wersję od palita - JetStream, świetne chłodzenie, niczym windforce i accelero, ale o wiele lepsze od gigabytowego. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Zdecydowalem sie na tego 7970 juz napewno, jest OC wiec nie bedzie zle , pozatym czytalem duzo pozytywnych rzeczy odnosnie tej karty wiec zle nie moze byc Zastanawiam sie jedynie czy nie zmienic ASRock P67 PRO3 na ASRock Z68 Extreme3 Gen3, nie wiem czy jest sens Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) Czy jest sens? Zależy od Ciebie. Ja zapewne brałbym Z68 Extreme3 Gen3. Masa złączy (Chodź to szczegół), podobno lepsza pod OC i możliwość łączenia kart w Crossfire/SLI. Wygląda to tak jakbym na siłę Ci to wciskał, chodź tak nie jest . Po prostu płyta główna wygląda "atrakcyjnie" i powinna spełnić swoje zadanie. Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 płyta, jak płyta. Jak ma być dobra budżetówka, to polecam msi z77 serię g, ew. gd. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Zestaw juz zamowiony i w poniedzialek zostanie wyslany zostalem jednak przy starym wyborze plyty. Dziekuje wszystkim. Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Gratulacje, możesz się pochwalić osiągami w grach i OC. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Komputer zostanie wyslany w poniedzialek, takze pewnie do srody juz go bede miec. Jednak nadal nie posiadam do niego monitora bo nie potrafie sie zdecydowac na zaden, myslalem o DELL-ach u2410 albo 2412M Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Od siebie polecam Iiyama ProLite E2475HDS. Sam go posiadam i jest bardzo dobry. Cena jego po sprawdzeniu na ceneo to min. 600zł+. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Niestety ale nie chce matrycy TN Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 http://www.ceneo.pl/10883916 Swego czasu taki o to zachwalali. Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Też dobry, ale świetne są matryce VA w iiyamach. Matryca VA = krótki czas reakcji matrycy + świetne odwzorowanie kolorów + szerokie kąty widzenia. Ogółem VA = IPS + TN. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Myslalem tez nad zakupem Super PLS ale nie wiem jak one dzialaja i sie sprawuja Cytuj Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 W takim razie celuj w Amazona, lub szukaj polskiego sklepu z wysyłką za granice. Plus w Amazonie jest taki, że masz tam tanie podzespoły. Najtańsze są jednak karty graficzne, które z naszymi różnią się jakieś 300-500zł. Tzn. w praktyce na ich stronie masz takiego Radeona 7950, który po przeliczeniu na polskie zł wychodzi za 1200zł z haczykiem. Jednak u nas stoi taki za 1500zł+. Wracając do zestawu. Wszystko wydaje się ok, tylko jak zamierzasz robić lepsze OC i w przyszłości Crossfire/SLI, to bierz wspomnianą Z68 Extreme3 Gen3 od ASRock'a. Karty graficznej bym nie ruszał, bo bardzo dobra. Zawsze możesz celować w wspomnianego GTX 680. Podobno nawet referenty są dobre, mają dobre temperatury i kulture pracy. O jakim ty Amazonie piszesz?jesli o amerykanskim to sie zgadzam. Jesli o jakims europejskim,to juz nie. Ja mieszkam w UK i ceny na amazon.co.uk sa drozsze niz w Polsce.Wiekszosc podzespolow. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 O amerykańskim, bo patrząc ceny na uk, to jest drożej. Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 no to i tak trzeba sprowadzać. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Komputer jest juz w moim miescie, jednak kurier nie zadzwonil domofonem ani na telefon i zostawil tylko notke ze byl, po kontakcie z firma UPS nic nie udalo sie zalatwic i musze przesylke odebrac sam bo oni laskawie nie potrafia powiedziec kiedy kurier znowu przyjedzie... nie polecam szczerze UPS, sa lepsze firmy w kazdym razie kompa juz jutro bede miec , jeszcze czekam na monitor , porobie testy w benchmarkach i wkleje potem Komputer przyszedl tylko ze nie dziala http://forum.benchmark.pl/topic/48059-jak-zainstalowac-system-w-nowym-pc/ moze ktos wie co moge zrobic ? Edytowane 11 Maja 2012 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Może mało prawdopodobne, ale może coś z kablem przez który próbujesz podłączyć kompa do monitora? Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Raczej niemozliwe, podlaczalem pod tv 42' przez inny kabel i tez nie dzialalo... juz napisalem do nich z reklamacja, mam nadzieje ze bedzie ona na ich koszt, mnie wyslka kosztowalaby 200 zl, gdzie to raczej jest z ich winy, ze komputer nie dziala i powinno to byc na ich koszt, ale nie wiem jak morele.net dziala ;/ Edytowane 11 Maja 2012 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
Nerwus__2 22 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Kiedyś na forum pisano o podobnym problemie. Powodem była źle dociśnięta karta graficzna , próbowałeś ją docisnąć ? Na przyszłość nie polecam opcji złożenia zestawu przez sklep , a zwłaszcza internetowy. Mają dużo zamówień , przez co ich praca może być niedokładna. Może i głupie pytanie , ale czy karta startuje ? Spróbuj podociskać kable zasilające GPU .. Edytowane 11 Maja 2012 przez Nerwus__2 Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) wlasnie wyjalem i wlozylem karte graficzna ponownie... bez zmian czyli pewnie cos jest wadliwe To ze nie mam teraz klawiatury i myszki podlaczonej chyba nie ma nic do tego prawda? akurat nie podlaczylem ich bo chchcialem zobaczyc czy odpali... na TV 42' ktorym sprawdzalem tez nie dzialalo a mialem wszystko podlaczane. Wiatraczki na karcie dzialaja wiec pewnie jest ok. Na plycie glownej mam wyswietlacz jak wlaczam pokazuja sie jakies liczby jakby odliczanie od 0 do 99, i jest mozliwosc wylaczenia i resetu - to chyba do plyty glownej albo biosa? W kazdym razie wciskalem to tez i nic nie pomoglo... Edytowane 11 Maja 2012 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
Nerwus__2 22 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 ale karta startuje i nie pokazuje obrazu czy w ogóle się nie uruchamia ? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Zresetuj CMOS zworką przed pierwszym uruchomieniem. Cytuj Link to post Share on other sites
Osking 7 Napisano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) @ Nerwus__2 a jak to sprawdzic? wiem tylko ze wiatraczki zaczynaja sie krecic, a w monitorze mruga swiatelko czyli nie ma sygnalu obrazu... @ gtxxor mam ten przysick CLR CMOS z tylu, wciskajac go komputer sie uruchamia wiec pewnie odrazu sie tez resetuje, ale wciskalem to juz i nie pomoglo... nie wiem co mam zrobic, bo teraz wysylac go z Irlandii do Polski znowu to kilkanascie dni i do tego nie wiem czy bede musial placic za wysylke ja ... Edytowane 11 Maja 2012 przez Osking Cytuj Link to post Share on other sites
Nerwus__2 22 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 To znaczy że się uruchamia , ale nie ma sygnału. Na przyszłość wentylator , nie wiatraczek Masz możliwość przetestowania karty na innym pc ? W ten sposób można by wyeliminować potencjalne źródła problemu .. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts