Skocz do zawartości

Gtx 260 core 216 czy da rade ??

Recommended Posts

generalnie zasada jest taka że im mocniejsza karta tym lepiej, nie wiem jak jestes ograniczony finansowo. Ciężko też powiedzieć wprost, bo w takim starym crysisie przy najwyższych ustawieniach to nawet 5870/gtx 295 to bedzie mało do w pełni płynnego fps w tej twojej rozdzielczości. Zalezy w co grasz, czy włączasz antyalliasing, jaki masz procesor itd. Ja bym na razie nie zmieniał tego GF ale ja ostatnio mało gram (starość) a jeśli już to omijam "hity" typu gta4 itp.

Fundusz 900zł to do tego może dojść kwota ze sprzedaży GTX'a? Podkręć procesor - przynajmniej do 4 GHz. Jeśli sprzedaż gtx'a za ~600zł to będziesz miał 1500zł - za tą kwotę da radę kupić GTX295, który poradzi sobie z FullHD na full detalach :] (GTX295 to może jakieś 1600zł, ale opłaca się do takiej rozdzielczości). Pamiętaj o podkręceniu procesora!

ogólnie jeśli chodzi o 260-216, to na chwilę obecną pociągnie wszystko, co jest zoptymalizowane. nie mówię o crysisie czy gta4, bo to strach ruszać.

a jeśli zależy Ci na graniu w tej rozdzielczości, to bierz 260 z 1792MB Ram-u.

To od wielkości pamięci karty graficznej zależy wydajność w wysokich rozdzielczościach.

Ja np. korzystam z rozdziałki 1440x900, więc mi spokojnie wystarcza wersja z 896MB Ram-u.

bierz np.

http://www.komputronik.pl/index.php/product/74911/Podzespoly-PC/Karty-graficzne/GeForce_with_CUDA_GTX_260_Gainward_1792MB_2xDVI_(PCI-E)_GoldenSample_(55nm).html

750-800zł.

Gainward b. dobra firma.

a jeśli zależy Ci na graniu w tej rozdzielczości, to bierz 260 z 1792MB Ram-u.To od wielkości pamięci karty graficznej zależy wydajność w wysokich rozdzielczościach.Ja np. korzystam z rozdziałki 1440x900, więc mi spokojnie wystarcza wersja z 896MB Ram-u.

Jajca, ludzie normalnie jajca. Te 896mb ramu w zupełności wystarczy nawet do "Full HD". Ta karta to nie jest jakiś super, hiper potwór. Wersja z większą ilością vRamu traci sens ze względu na cenę.

Pomijam to że autor już ma wyżej wspomnianą kartę.

ogólnie jeśli chodzi o 260-216, to na chwilę obecną pociągnie wszystko, co jest zoptymalizowane. nie mówię o crysisie czy gta4, bo to strach ruszać.

a jeśli zależy Ci na graniu w tej rozdzielczości, to bierz 260 z 1792MB Ram-u.

To od wielkości pamięci karty graficznej zależy wydajność w wysokich rozdzielczościach.

Ja np. korzystam z rozdziałki 1440x900, więc mi spokojnie wystarcza wersja z 896MB Ram-u.

bierz np.

http://www.komputronik.pl/index.php/product/74911/Podzespoly-PC/Karty-graficzne/GeForce_with_CUDA_GTX_260_Gainward_1792MB_2xDVI_(PCI-E)_GoldenSample_(55nm).html

750-800zł.

Gainward b. dobra firma.

Dobrze mówi, ja na przykład czekam na premierę g300 bo planuję kupić grafę o wydajności coś około 250gts (może z serii 300? zobaczę) na twoim miejscu też bym poczekał, zaoszczędzisz na pewno na tym pieniądze, bo g200 stanieją po premierze nowych GeForców;] No i nie wiem jak tam u ciebie z kasą, chodzi mi o zarobki/czy tam zbieranie (ta jak w moim przypadku;]) Ja zbieram kasę i kupuje nową kartę w grudniu;]

Pozdrawiam

do Ram-u karty graficznej ładują się tekstury w grach. 896MB może nie wystarczyc do grania w fullHD w tytuły, które wyjdą za pół roku, rok.

Tak, ale ta karta nie ma wystarczającej wydajności by wykorzystać tą pamięć. To jest prawie 2Gb!!!!

mała lekcja historii - gainward był dobrą firmą do czasu przejecia bodajże w 2004r przez palita. Od tej pory produkuje tańsze ale często dość "okrojone" produkty (gorszej jakości materiały, tansze kontrolery zasilania/inne elementy itp.). Np. wiele kart z serii sonic miało juz problemy z sekcjami zasilania, problemowa jest podobno też reklamacja. Produkty palita straszą jeszcze przed kupnem - swoim pudełkiem.

do Ram-u karty graficznej ładują się tekstury w grach. 896MB może nie wystarczyc do grania w fullHD w tytuły, które wyjdą za pół roku, rok.

Tak, ale ta karta nie ma wystarczającej wydajności by wykorzystać tą pamięć. To jest prawie 2Gb!!!!

geforce'y z serii 2xx dostają porządnego kopa przy procku > 3.0GHz.

"druga młodość". ; )