Galathriel 1 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam. W skrócie, posiadam komputer podobny wydajnością do obecnej generacji konsol - 2 rdzenie C2D 2,2 GHz, 8600GT 256 MB, 2GB RAM (więcej w sygnaturze). Od pewnego czasu zastanawiam się, czy nie opłacałoby się dokupić konsoli Xbox, którą bym podłączał do monitora. Optymalizacja gier na konsole robi swoje; gry wyglądają o wiele lepiej lub trochę lepiej niż na komputerze. Lubię gry RPG; ostatnio wyszedł Wiedźmin jak sami wiecie, nie pogardziłbym Skyrim, poza tym NFS Shift, Forza. FPS mnie nie wciągają, a na padzie nie wyobrażam sobie gry. Czy opłaca się kupować X360? Macie może jakieś oferty z allegro? Widzę same awaryjne wersje na Allegro, trudno znaleźć Jasper. Budżet na wakacje wyniesie około 700 złotych. Dziękuję i pozdrawiam. P.S. Nie oczekuję tutaj wojny nt. wyższości PS3, X nad PC i na odwrót. Link to post Share on other sites
amb00 46 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Nie opłaca się. Podkręć procesor, dokup jeszcze 2 GB ramu i kup lepszą kartę graficzną i będzie od razu lepiej Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 "Optymalizacja gier na konsole robi swoje; gry wyglądają o wiele lepiej lub trochę lepiej niż na komputerze." hahaha dawno się tak nie uśmiałem. Według mnie się nawet opłaca. Twoja platforma jest przestarzała i trzeba by było wsadzić trochę więcej niż 700zł żeby wszystkie gry chodziły. Link to post Share on other sites
Galathriel 1 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 amb00, dawno nikt mi tak nie pomógł. Mógłbyś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź, bo kart jest strasznie dużo To tak jakbym zadał pytanie, czy opłaca się jeździć autem. A ty na to: tak, opłaca, kup sobie auto. piotrek8x, co jest śmiesznego w mojej wypowiedzi? Jak myślisz, opłaca się ładować kasę w używanego Xboxa czy nowego 4GB? Link to post Share on other sites
jacent 67 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 tu musisz sam przekalkulować.Co nowe z gwarancją na 3 lata to nowe..nawet jak pograsz jakiś czas i zechcesz sprzedać jeszcze z gwarancją to ile straci na wartości? połowę? wątpię..ale jak nawet\ to teraz koszt konsoli to chyba ok 600zł-tracisz 300zł..kupujesz używaną- koszt jak widzę od ok 400zł...ale stan nieznany , może się zepsuć po kilku dniach -pamiętaj że konsola służy do grania, u kogoś mogła działać prawie non stop... już zaczynają się kłopoty - więc sprzedaje..w tym wypadku stracisz więcej, a zwłaszcza po kilku latach nawet jak będzie nadal sprawna to większy kłopot ze sprzedażą i niższa cena niż nowszy model.Na plus używanej- dodatki...możesz kupić np. z dwoma padami , czy dużym dyskiem, jakieś gry , kable( o przeróbce nie wspominam)...a to wszystko też jest sporo warte- dokupując osobno może być więcej warte niż ta konsola..to musisz przeliczyć sobie-będzie okazja - kup używaną Link to post Share on other sites
Sasior 52 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jeżeli brać konsolę, to uważam, że tylko PS3 dla God of War i Uncharted i jak najszybciej odsprzedać Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jeżeli brać konsolę, to uważam, że tylko PS3 dla God of War i Uncharted i jak najszybciej odsprzedać Och tak ja miałem konsolę z Uncharted 3 God Of War Gran Turismo 5 Battlefield 3 zasmakowałem tych świetnych gier typu Exclusive i wracam do blaszaka. Link to post Share on other sites
Recommended Posts