gacupl 1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Jezeli temat jest w nie odpowiednim dziale-przepraszam i prosilbym o przeniesienie/ A wiec wyglada to tak: Po wlaczeniu komputera,zaladowaniu windowsa pokazala sie tylko tapeta(bez paska itp). 1 PYTANIE : Jak to naprawic ? 2 PYTANIE: Jak wlaczyc klawiature USB w ustawieniach tam gdzie jest tryb awaryjny.W BIOSie i ogolem dziala tylko tam nie. Mam orygnalny Windows XP HomeEdition(z plyta) Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Tak z dnia na dzień Ci się to zrobiło ? Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Tak.Wczoraj dzialalo ok.Zainstalowalem tylko skorke na gg,nic nie pobieralem i wylaczylem pc a dalej juz znasz Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ctrl+alt+del -> plik -> nowe zadanie: wpisz "explorer" albo "explorer.exe" i enter Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ale probowalem juz i wciskam te magiczna kombinacje a menadzer sie nie wlacza Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Znawcą wielkim nie jestem , troche po googlałem zobacz to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1844201.html ogólnie wygląda na jakieś zawirusowanie , z kąd pobrałeś skórke do gg , jakiego masz antywirusa? Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Skorke z serwisu gg, antywirust avast na darmowej licencja Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Jedyne co ja Ci moge zaproponować to http://www.dobreprogramy.pl/AVG-Rescue-CD,Program,Windows,24900.html , spróbuj a nuż widelec Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A jak to mam uruchomic>? Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Ściągnij , nagraj na cd albo na pendrive i jak bedziesz uruchamiał komputer to zbootuj z tego urzadzenia na ktore nagrałeś program . Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez UncleFester Cytuj Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A nie masz od klawiaturki wejścia PS2 tylko sam USB?Bo jakbyś miał to nie byłoby problemu Może spróbuj przywracania sytemu, tylko nie cofaj do marca bo ja tak zrobiłem i miałem czarny ekran oraz kursor Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Wiez poszukam... @uncle jak sie to botowalo>? bo ja ostatnio linux wiec nie pamietam Cytuj Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Już ci mówię: w biosie masz tam gdzieś zakładkę nie pamiętam nazwy tam bd 1st 2sd 3rd i tam gdzie masz 1st musisz mieć ustawiony NAPĘD zależy z czego botujesz bo jak z pena to tam musisz szukać w innej zakładce bo tam bd miał do wyboru dysk twardy albo pendrive.W każdym razie jak nagrywasz na płytę to 1st DVD-.... twój napęd i zapisujesz (F10) i restartuje ci się komp no i później naciskasz tam klawisz i zaczyna się instalacja.A co do klawiatury może znajomy jakiś twój ma wejście stare PS 2?Jak masz starszy bios http://icrontic.com/images/mm/Articles/build_computer/bios/bios03.jpg Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez dxh11 Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Bios podobny do tego : http://pcinfo.krzem.pl/picture/bios.gif Dam ci dokladne zdjecie jutro rano bo teraz czasu nie mam. Bede zrzucac z pendrive (jest tam tylko ten antivirus wiec chyba nie bedzie problem). Napisalbys mi nazwy angielskie bo troche noga jestem w takich slowkach. I rozpisalbys mi co i jak? Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Na satrcie masz logo płyty głownej i wtedy albo esc albo F12 , na dole powinno być napisane . Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Link du ustawien biosu itd i tam gdzie jest 3rd idt : http://www.picshot.pl/public/viewset/57257 Napiszcie mi tylko ktore mam wybrac i co dalej Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez gacupl Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Dużo prościej będzie jak zrobisz tak jak Ci napisałem wyżej ( F12 prawdopodobnie ) ale jak sie upierasz to prosze : Advanced Features >> First boot device >> zaznacz usb albo cd rom ( w zależności na co nagrałeś program ) >>F10 >> Y Później będziesz musiał z powrotem zaznaczyć Hard Disk w first boot device . Pozdr. Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) A wiec tak. Zmienilem te 1 st na cd, zapamietalem,wlozylem plyte no i system ja wczytal itd.Po zrestowaniu zmienilem te ustawienie z 1 st na tak jak bylo,windows sie zaladowal i byla znowu sama tapeta ale menadzer zadan sie wlaczal wiec jest juz wszystko ok. Jaka mam kombinacje mam napisac na te nowe zadanie(cos z explorer nie) Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez gacupl Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Znalazł jakieś wirusy ? Kilka postów wyżej kolega Cacek93 napisał Ci tą kombinacje . Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisalem te komende i za przeproszeniem *u* . Laduje sie pol godz i nic a potem jakies dziwne okienko wyskoczylo. Praca procka-0 % Procesy tez nic nie zajmuja(0) ale sa takie jak kiedys (np skype te od windowsa).Tylko proces bezczynnosci cos tam ssie. Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Próbowałeś przywracania systemu? Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Nie a jak to zrobić? Menadzer działa wiec wiez ze teraz możemy wiecej zdziałać Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Załaduj płytke z windowsem , powinna być opcja napraw ( też musisz zbootowac z tej płyty ) . Z menagera ciężko będzie przywrócić system , ale moge sie mylić . Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez UncleFester Cytuj Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Jak pamiętam przy włączaniu kompa naciskasz F5 i powinno Ci wyskoczyć jedno z kilku wierszy w tym przywracanie systemu windows. Cytuj Link to post Share on other sites
gacupl 1 Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Próba przywracania systemu. Płyta z windowsem zbotowana , rozruch cd rozpoczęty daje enter a ty napis NIE WYKRYTO DYSKU(W SENSIE NIE CD)co teraz mam zrobić ? Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez gacupl Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts