Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jezeli temat jest w nie odpowiednim dziale-przepraszam i prosilbym o przeniesienie/

A wiec wyglada to tak:

Po wlaczeniu komputera,zaladowaniu windowsa pokazala sie tylko tapeta(bez paska itp).

1 PYTANIE : Jak to naprawic ?

2 PYTANIE: Jak wlaczyc klawiature USB w ustawieniach tam gdzie jest tryb awaryjny.W BIOSie i ogolem dziala tylko tam nie.

Mam orygnalny Windows XP HomeEdition(z plyta)

A nie masz od klawiaturki wejścia PS2 tylko sam USB?Bo jakbyś miał to nie byłoby problemu :D Może spróbuj przywracania sytemu, tylko nie cofaj do marca bo ja tak zrobiłem i miałem czarny ekran oraz kursor :D

Już ci mówię: w biosie masz tam gdzieś zakładkę nie pamiętam nazwy tam bd 1st 2sd 3rd i tam gdzie masz 1st musisz mieć ustawiony NAPĘD zależy z czego botujesz bo jak z pena to tam musisz szukać w innej zakładce bo tam bd miał do wyboru dysk twardy albo pendrive.W każdym razie jak nagrywasz na płytę to 1st DVD-.... twój napęd i zapisujesz (F10) i restartuje ci się komp no i później naciskasz tam klawisz i zaczyna się instalacja.A co do klawiatury może znajomy jakiś twój ma wejście stare PS 2?Jak masz starszy bios http://icrontic.com/images/mm/Articles/build_computer/bios/bios03.jpg

Edytowane przez dxh11

Dużo prościej będzie jak zrobisz tak jak Ci napisałem wyżej ( F12 prawdopodobnie ) ale jak sie upierasz to prosze :

Advanced Features >> First boot device >> zaznacz usb albo cd rom ( w zależności na co nagrałeś program ) >>F10 >> Y

Później będziesz musiał z powrotem zaznaczyć Hard Disk w first boot device .

Pozdr.

A wiec tak.

Zmienilem te 1 st na cd, zapamietalem,wlozylem plyte no i system ja wczytal itd.Po zrestowaniu zmienilem te ustawienie z 1 st na tak jak bylo,windows sie zaladowal i byla znowu sama tapeta ale menadzer zadan sie wlaczal wiec jest juz wszystko ok.

Jaka mam kombinacje mam napisac na te nowe zadanie(cos z explorer nie)

Edytowane przez gacupl