Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale po co polecasz mu dysk, który wywala bluescreeny? To już lepiej jechać na samym HDD.

Bzdura. Z "Agility" miałem już do czynienia ok 20 razy i nigdy żadnego BS'a nie dostałem.

Co do zasilacza, oczywiście, że mógłby być lepszy, ale nie ma już za bardzo na czym opciąć, a wkładanie takiego sprzętu do Brutus'a jest śmieszne.

Proponuję z dyskiem SSD się wstrzymać i dołożyć do innych podzespołów np: HD 7870.

Edytowane przez Lowrey

Agility to wg mnie jedne z najbardziej oplacalych i niezawodnych dyskow ssd... Co do obudowy dalem brutusa chociaz mialem w ogole nie dawac obudowy gdyz autor pisze ze posiada obudowe i zasilacz ale zasilacz lipny bo jakis modecom. XFX to dobry i sprawdzony sprzet.

a zasilacz fatality 750W cena to ok 300zł obudowa jest naprawde dobra bo ostatni zestaw tez byl do gier wiec tym sie nie martwcie tak samo jak juz pisalem zalezy mi tylko na dysku SDD nie trzeba zadnego innego bo juz mam 250 gb na "smietnik" wystarczy napedu tez nie potrzebuje dlatego niech bedzie tak

SSD - jaki ? Vs Crucial m4 120gb

Plyta glowna - jaka

Karta Graf - jaka Vs gtx 570 gainward

Zasilacz - jaki skoro odpada ten modecomu czyli Vs modecom carbon 620w

RAM - uwazam ze ripjaw wystarczy chyba ze jest cos lepszego czyli twoja opcja vs Ripjaws 8gb 1.6k mhz

Procesor - planowalem i7 2700k vs twoja opcja i dlaczego

Reszty nie potrzebuje prosze tylko o to i niczego wiecej zadnej obudowy , drugiego dysku twardego , napedu itp itp

Do 3,500zł nie wiecej

SSD - Jak tutaj koledzy wyżej mówią OCZ Agility 3. Niezawodność to jego główna cecha wg mnie,

MOBO - ASRock Z68 Extreme3 Gen3 (jeśli będziesz planował SLI/CF) ASRock P67 Pro3 B3 (jeśli nie planujesz SLI/CF)

GPU - HD7850. Świetnie się kreci, a po o/c koło 20% skoku będzie.

RAM - Tutaj weź najtańsze GoodRam'y z niskimi radiatorami, bo nie wsadzisz, żadnego coolera, jak weźmiesz z "grzebieniem"

CPU - i5 2500k. Wydajność/cena.

CASE - Pewnie masz jakiegoś nie przewiewnego IBoxa, Modecoma. Ja bym włożył go do Brutusa 410 minimum.

PSU - XFX Core 650W

Za pieniądze zaoszczędzone na i7 2700k bierzesz cooler do i5 2500k np. Macho.

Edytowane przez Anoizmrox

Procesor: PROCESOR CORE I5 2500K 3.3GHZ LGA1155 BOX (BX80623I52500K 910679) 833.00

Chłodzenie: SCYTHE GRAND KAMA CROSS REV.B (SCKC-2100) S775/1155/1156/1366/754/939/940/AM2+/AM3 169.00

Płyta główna: ASROCK P67 PRO3 INTEL P67 LGA 1155 (PCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3) 336.00

Pamięć RAM: GOODRAM DDR3 4096MB PC1600 CL9 (GR1600D364L9/4G) 91.00

Karta graficzna: GIGABYTE AMD RADEON HD7870 2048MB DDR5/256BIT DVI/HDMI/DP PCI-E (1100/4800) (WER. OC - OVERCLOCK) (GV-R787OC-2GD) 1334.00

Dysk SSD: OCZ DYSK SSD 2.5" 60GB SATAIII AGILITY 3 AGT3-25SAT3-60G 319.00

Zasilacz: BE QUIET! STRAIGHT POWER E9 600W (BN193) 80+ GOLD 430.00

http://www.kombo.krakow.pl

SUMA: 3512.00zł

Pamięci x2

Edytowane przez Lowrey

http://www.ceneo.pl/1706915 mam cos jakby starszy model ale same wentylatory sa tak samo jak i u mnie wydaje mi sie ze mam bude od firmy logic ale za diabły nie pamietam ktory dokladnie to jest model

i tak pytanie do was wiadomym jest ze plyty glowne od ashrock - inaczej asus ( tak gdyz ich seria jest bardzo tania ale tez wadliwa dlatego nie ma ani slowa o tym ze jest to od asusa) jest potwornie awaryjna dlaczego widze je w kazdej konfiguracji ? nie lepiej jakas od gigabyte? i widze tutaj oc do 2500k nie lepiej juz wlozyc pare tych groszy i wyniesc i2700k ? a z miejscem na wentylacje dam sobie rade dlatego nie zalezy mi na slabych i to bardzo ramach typu goodram itp tylko na efektywnych

W grach nie odczujesz żadnej różnicy a cena 2700k, nie jest parę groszy większa tylko ~300zl+, płyty Asrocka są bardzo dobre nie ma co zmieniać. Reszta niech pozostanie taka jaka jest, tylko możesz zrobić tak, że tańszy SSD 60-64GB a grafę lepszą to już twój wynór/