kopec23 10 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam Wiem, że podobnych tematów było już milion (albo i więcej) jednak moja sprawa delikatnie różni się od pozostałych. Otóż planuję wymienić moje AKG GHS-1, których używam do laptopa, ponieważ zupełnie bez powodu pękł w nich pałąk (mam nadzieję, że zostanie naprawiony w serwisie) i straciłem do nich zaufanie. Tak więc planuję rozejrzeć się za czymś innym. I tu pojawia się dylemat - co wybrać aby: -dobrze grało (gdyby się dało to okolice zmodowanych HD555), -miało mikrofon (nie proponujcie mi Zalmana MIC-1, ponieważ używam go w domu i zaczepienie go na kablu gdy słuchawki będą odłączane 2 - 3 razy dziennie od komputera doprowadzi mnie do szewskiej pasji, tak więc CALe i Superrluxy odpadają), -i było wygodne. Całość będzie napędzana DACem - Audinst HUD-mx1, który jest wyposażony w wzmacniacz słuchawkowy. Oglądałem najwyższe modele PC Sennheisera, ale zdaje mi się, że ceny dość poważnie skoczyły w górę i PC350/PC360 zupełnie wypadły z zasięgu (wcześniej pewnie bym do nich dozbierał), tak więc jakie są wasze propozycje? Da się znaleźć coś w podanym zakresie cenowym? Pozdrawiam Kopeć EDIT: Widzę, że nikt nie odpowiedział na moje pytanie, ale przeglądałem słuchawki i moją uwagę zwróciły: Sennheisery PC320 - http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/3053822 Sennheisery PC330 - http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/1143081 Czy ktoś orientuje się jak grają te słuchawki i czy są wygodne? Ewentualnie czy możecie polecić mi coś innego? Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez kopec23 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 te senki są przyzwoite, ale jak słusznie zauważyłeś ostatnio się drożą Cytuj Link to post Share on other sites
mazi12435 44 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) PC330 ksztaltem przypominaja moje hd205 tyle ze z dodanym mikrofonem czy zagraja podobnie...nie mam pojecia. nie miej jednal gdy przegladalem podobne tematy to czesto wlasnie byly polecane a o czyms to swiadczy mysle ze w tej cenie to dobry wybor pozdrawiam EDIT na zagranicznych portalach czesto konfrontuja te sennheisery z steelseries siberia v2 moze obczaj sobie takie Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez mazi12435 Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 W sumie oglądałem Siberie, ale nie szukałem testów. Będę musiał sprawdzić jak wypadają w konfrontacji z Senkami, ale coś czuję, że wynik jest przesądzony. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Siberia to gó**o. Weź Senki PC320. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Postaram się gdzieś dorwac oba modele sennkow i po prostu wybiorę te, które będą wygodniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Wygodniejsze są zapewne PC320, przynajmniej tak mówią w recenzjach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts