Skocz do zawartości

Słuchawki do gier - cena 300 - 400 zł

Recommended Posts

Witam

Wiem, że podobnych tematów było już milion (albo i więcej) jednak moja sprawa delikatnie różni się od pozostałych. Otóż planuję wymienić moje AKG GHS-1, których używam do laptopa, ponieważ zupełnie bez powodu pękł w nich pałąk (mam nadzieję, że zostanie naprawiony w serwisie) i straciłem do nich zaufanie. Tak więc planuję rozejrzeć się za czymś innym. I tu pojawia się dylemat - co wybrać aby:

-dobrze grało (gdyby się dało to okolice zmodowanych HD555),

-miało mikrofon (nie proponujcie mi Zalmana MIC-1, ponieważ używam go w domu i zaczepienie go na kablu gdy słuchawki będą odłączane 2 - 3 razy dziennie od komputera doprowadzi mnie do szewskiej pasji, tak więc CALe i Superrluxy odpadają),

-i było wygodne.

Całość będzie napędzana DACem - Audinst HUD-mx1, który jest wyposażony w wzmacniacz słuchawkowy.

Oglądałem najwyższe modele PC Sennheisera, ale zdaje mi się, że ceny dość poważnie skoczyły w górę i PC350/PC360 zupełnie wypadły z zasięgu (wcześniej pewnie bym do nich dozbierał), tak więc jakie są wasze propozycje? Da się znaleźć coś w podanym zakresie cenowym?

Pozdrawiam

Kopeć

EDIT:

Widzę, że nikt nie odpowiedział na moje pytanie, ale przeglądałem słuchawki i moją uwagę zwróciły:

Sennheisery PC320 - http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/3053822

Sennheisery PC330 - http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/1143081

Czy ktoś orientuje się jak grają te słuchawki i czy są wygodne?

Ewentualnie czy możecie polecić mi coś innego?

Edytowane przez kopec23

PC330 ksztaltem przypominaja moje hd205 tyle ze z dodanym mikrofonem :P

czy zagraja podobnie...nie mam pojecia.

nie miej jednal gdy przegladalem podobne tematy to czesto wlasnie byly polecane a o czyms to swiadczy ;)

mysle ze w tej cenie to dobry wybor

pozdrawiam

EDIT na zagranicznych portalach czesto konfrontuja te sennheisery z steelseries siberia v2 moze obczaj sobie takie

Edytowane przez mazi12435