Skocz do zawartości

jaki monitor 24"-28" do 2600pln?

Recommended Posts

Witam

Przymierzam się do nabycia monitora. Będę używał go do gier, filmów, autocada, ps3, przeglądania neta i zabawy w photoshopie/paintcie :)

zastanawiam się nad:

dell 2707wfp/2709w

lg W2600HP-BF

Gateway FHD2400

samsung 2693HM

Moimi faworytami są delle ale po przeczytaniu kilku recenzji mam pewne wątpliwości gdyż recenzenci narzekają na zauważalnego input laga, co w grach jest niedopuszczalne

Musi mieć co najmniej jedno wejście dvi/hdmi ze względu na ps3 reszta jest mi prawie obojętna (16:10/9, hub usb, i setki innych złącz)

Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki,

Pozdrawiam

dzieki za szybkie odpowiedzi, ale niestety nie ma tu konkretow, prosze o dokladne modele abym mogl porownac oferty

niestety tvki zaczynaja sie od 32 cali(sharp/sony), jest to za duzo gdyz mam maly pokoj

co myslicie o tych dellach? czy ktos mial z nimi blizszy kontakt, chcialbym rozwiac moje watpliwosci dot laga w nich

eizo 23" sa niezle, ale podobna cene ma 27" dell, a 4" piechota nie chodza, tymbardziej ze nie potrzebuje eizo(nie trudnie sie corelem/photoshopem na codzien, tylko raczej okazyjnie, dlatego wolalbym miec wiecej cali[gry/filmy/ps3])

chyba jednak zdecyduje sie na lg, znalazlem test, gdzie porownuje sie lg do della i jest mowa o input lagu obydwoch monitorow

bardziej przekonuje mnie to do s-ips niz do s-pva

• 3 tygodnie później...

Ten LG nie kosztuje 2,6 tyś, można go mieć za 2,2. Ten dell za to ponoć przy jasności 0 daje po oczach :D Ale zdecydowanie matryca IPS do tego typu zastosowań ^_^

Wg mnie LG to dobry wybór, jedynym jego minusem jest skromny wybór wejść. No i można mieć pecha, i trafić na kiepską matrycę, bo ponoć u nich to norma ;)

tutaj coś jest o monitorach które mogłyby Cię zainteresować.

http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... art18.html