skroba 0 Napisano 4 Października 2009 Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam Przymierzam się do nabycia monitora. Będę używał go do gier, filmów, autocada, ps3, przeglądania neta i zabawy w photoshopie/paintcie zastanawiam się nad: dell 2707wfp/2709w lg W2600HP-BF Gateway FHD2400 samsung 2693HM Moimi faworytami są delle ale po przeczytaniu kilku recenzji mam pewne wątpliwości gdyż recenzenci narzekają na zauważalnego input laga, co w grach jest niedopuszczalne Musi mieć co najmniej jedno wejście dvi/hdmi ze względu na ps3 reszta jest mi prawie obojętna (16:10/9, hub usb, i setki innych złącz) Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki, Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
DavO 1 Napisano 4 Października 2009 Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Bierz LG W2600HP-BF, miałem/mam dużo monitorów LG i z żadnym zero problemów, LG to dobra firma. Naprawdę polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 4 Października 2009 Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Jak za tak dużą kwotę to nie żałuj sobie i wybierz coś firmy Eizo. Cytuj Link to post Share on other sites
skroba 0 Napisano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2009 dzieki za szybkie odpowiedzi, ale niestety nie ma tu konkretow, prosze o dokladne modele abym mogl porownac oferty niestety tvki zaczynaja sie od 32 cali(sharp/sony), jest to za duzo gdyz mam maly pokoj co myslicie o tych dellach? czy ktos mial z nimi blizszy kontakt, chcialbym rozwiac moje watpliwosci dot laga w nich eizo 23" sa niezle, ale podobna cene ma 27" dell, a 4" piechota nie chodza, tymbardziej ze nie potrzebuje eizo(nie trudnie sie corelem/photoshopem na codzien, tylko raczej okazyjnie, dlatego wolalbym miec wiecej cali[gry/filmy/ps3]) chyba jednak zdecyduje sie na lg, znalazlem test, gdzie porownuje sie lg do della i jest mowa o input lagu obydwoch monitorow bardziej przekonuje mnie to do s-ips niz do s-pva Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 4 Października 2009 Udostępnij Napisano 4 Października 2009 proponuje taki http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... zarny.html Cytuj Link to post Share on other sites
skroba 0 Napisano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2009 dziekuje za porady, zdecydowalem sie na lg'ka Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 dziekuje za porady, zdecydowalem sie na lg'ka dobry wybor lg to solidna firma ale ja wybral bym eizo Cytuj Link to post Share on other sites
Scare 0 Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Eizo może jest bardziej znane niż LG jeśli chodzi o monitory do grafiki, ale podany model jest na matrycy tn tak więc ips LG ma lepszą jakość obrazu. a z pośród podanych przez autora zastanawiałbym się jeszcze nad dellem Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Brać za 2600PLN monitor firmy LG no to moim zdaniem przesada.. To już lepiej brać Dell UltraSharp U2410 Dlaczego: -rozdzielczość 1920 x 1200 -czas reakcji 6 ms -matryca IPS -kontrast 1000:1 (80000:1 DCR) -posiada USB 2.0, złącza D-Sub, DVI, HDMI i DisplayPort -3 letnia gwarancja. Cytuj Link to post Share on other sites
Esper 0 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Ten LG nie kosztuje 2,6 tyś, można go mieć za 2,2. Ten dell za to ponoć przy jasności 0 daje po oczach Ale zdecydowanie matryca IPS do tego typu zastosowań ^_^ Wg mnie LG to dobry wybór, jedynym jego minusem jest skromny wybór wejść. No i można mieć pecha, i trafić na kiepską matrycę, bo ponoć u nich to norma tutaj coś jest o monitorach które mogłyby Cię zainteresować. http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... art18.html Cytuj Link to post Share on other sites
mati810 0 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Ja proponuję Benq E2400HD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts