donigorasso 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam , mam następujące pytanie , czy podłączając głośniki Logitech Z-5500 przez kabel optyczny do zintegrowanej karty muzycznej w komputerze odczuje jakąś stratę w filmach (b-ray ) względem kart muzycznych za 300-400 zł? Dzieki z góry za odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
DamAMD 15 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 nie bedziesz miec zadnych zaklocen. bedziesz mial bardziej wydatne dzwieki o wyzszym tonie. Pamiętam że kiedyś jak podpiąłem cd technicsa na świetle to mniej basu a alt i sopran taki ostry był. Ale co do komputerowych to wątpie aby dorównywały jakością choć też mam nadzieje. Sam zamierzam kupić jakiś wielokanałowy wzmacniacz żeby sobie na świetle podpiąć. Mam ALC889 i nie narzekam. Dziś karty są o niebo lepsze niż kilka lat temu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Różnica pomiędzy kartą zintegrowaną a zewnętrzną będzie, może nie zbyt wielka ale zawsze. Wiem to sam po sobie gdyż też jestem posiadaczem Z-5500 i na początku używałem zewnętrznej Creative X-Fi USB (czy coś takiego). Następnie przesiadłem się na Xonar U1, który muszę przyznać lepiej sobie radził z tymi głośnikami a szczególnie bas - był on bardziej soczysty i głębszy. Ale nie spodziewaj się też jakiś radykalnych zmian Pozdrawiam. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez MekPrzemasMek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
donigorasso 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Czyli jaki werdykt? Brać kartę dzwiękową(jaką ) czy się nie fatygowac? Cytuj Link to post Share on other sites
kaper666 10 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Czyli jaki werdykt? Brać kartę dzwiękową(jaką ) czy się nie fatygowac?Ja osobiście bym nie kupował, sam posiadam te logitechy i mam zintegrowaną kartę, do GIER mi wystarcza do muzy czy filmów mam inny sprzęt, chyba że różnica jest naprawdę odczuwalna , to można się zastanowić. Pozdro. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts