Skocz do zawartości

phenom x6 OC

Recommended Posts

Zalman ZM-STG2, podobno bardzo dobra, tak naloze na procka i ja rozprowadze karta lub palcem w reklamowce.

chcialem tak zrobic? co o tym myslisz.

Edytowane przez 06radcho
  • Popieram 1

Palec w reklamówce może być, choć karta by to równomiernie rozprowadziła(może być nawet kawałek twardej tektury). Polecam podgrzać pastę w ciepłej wodzie, będzie się łatwiej rozprowadzać(i tak dużo łatwiej niż IC Diamond Carat 7, nie dość ze poświęciłem 25 minut życia na jej rozprowadzenie, to jeszcze miałem tak palce po niej ubrudzone że myślałem że ją zaraz za okno wypierd**e)

Wezmę kartę aby się nie pierdzielić , z tym podgrzaniem nie słyszałem, nom można było by się pobawić, jak ma rozprowadzić sie lepiej to czemu nie, heh no to ładny numer miałeś, zawsze pod górkę psia jego mac :D

A jeszce jedno, nie podales mi HT over Voltage?

A chipset Overvoltage?

• Popieram 1

Witam

Nie chce zakładać 2 wątku (chyba że będę musiał) też mam ten procesor i chce go podkręcić .

Procek się kręci super. Tylko mam problem z ramem ;/ bo jak zwiększam FSB to i mi się zwiększa częstotliwość ramu .

procka podkręciłem na 3,3 a ram chodzi na 1599mh . Jak obciążam samego procka nic się nie dzieje . Jak obciążę ram to już przy 90% ''zawiecha".Lecz bez podkręcania jak ustwaie dla ramu domyślnie 1600 to działa normalnie.

Moja pamięć to ; DDR3 Patriot 4GB PC1600 2x2GB CL8 AMD B LLK

Edytowane przez GameJ

@06radcho chipset overvoltage nie ruszaj, podnoszenie tego napięcia nie poprawia OC - zostaw auto. @GameJ - obniż mnożnik pamięci - zamiast domyślnie 1333mhz, daj 1066mhz.

czemu tak nisko :D?? nie może to działać normalnie na 1600 ??

Domyslne to ja mam 1600 i śmiga ładnie bez oc.

Edytowane przez GameJ

@06radcho chipset overvoltage nie ruszaj, podnoszenie tego napięcia nie poprawia OC - zostaw auto. @GameJ - obniż mnożnik pamięci - zamiast domyślnie 1333mhz, daj 1066mhz.

Dobra jeszce jedno , a co z HT Over Voltage? Zostawic na auto?

@06radcho HT Overvoltage zostaw na auto, opcjonalnie podbij ale to bardzo niewiele.

@Gamej - Myślałem że Ci sie "0" zjadło przy ramach i że masz ramy PC10600 czyli 1333. Dziwne troche mówisz że walnąłeś Oc na procu i masz domyślnie ramy na 1600 a po oc 1599??

W takim razie daj domyślnie z 1600 na 1333.

Możesz jeszcze podbić napięcie na ramach (ustawionych na 1600 ) i zwiększyć opóźnienia pamięci. Daj np. CL9-9-9-24

@06radcho HT Overvoltage zostaw na auto, opcjonalnie podbij ale to bardzo niewiele. @Gamej - Myślałem że Ci sie "0" zjadło przy ramach i że masz ramy PC10600 czyli 1333. Dziwne troche mówisz że walnąłeś Oc na procu i masz domyślnie ramy na 1600 a po oc 1599?? W takim razie daj domyślnie z 1600 na 1333. Możesz jeszcze podbić napięcie na ramach (ustawionych na 1600 ) i zwiększyć opóźnienia pamięci. Daj np. CL9-9-9-24

Domyślne na 1600 bez oc ;D Po oc moge sobie wybrac 1599 wyżej lub niżej . 1599 nie działa najlepiej;/

opóźnienie mam cl9 napiecie dalem 1,7

Płyta główna: Asrock 970 extreme4

Procesor AMD 1055 x6

Karta graficzna hd6870

Pamięć: DDR3 Patriot 4GB PC1600 2x2GB CL8 AMD B LLK

no i to tyle z tych ważniejszych rzeczy :D

Load Optimized CPU OC Setting mam opcje podkręcania procka procentowo (10,15,20 itp)

Wejdź w zakładkę: OC Tweaker - Dram Timing Control

tCL-9

tRCD-9

tRP-9

tRC-27

Reszta Auto

Advanced - CPU Configuration

Cool'n'Quiet - Disabled

C1E-Disabled

Standardowe NB Voltage dla Phenoma 1055t to 1.15V, ustaw na 1.2V

i GŁÓWA Sprawa - Daj OC MODE na Manual.

• Popieram 2

Wejdź w zakładkę: OC Tweaker - Dram Timing Control tCL-9 tRCD-9 tRP-9 tRC-27 Reszta Auto Advanced - CPU Configuration Cool'n'Quiet - Disabled C1E-Disabled Standardowe NB Voltage dla Phenoma 1055t to 1.15V, ustaw na 1.2V i GŁÓWA Sprawa - Daj OC MODE na Manual.

Niestety nic ;/

Kurde nigdzię w poradniku o tym nie pisali :D

Czasami twoja płyta główna nie ma UEFI??

Poczekam aż podkręci procka założyciel tematu .

Edytowane przez GameJ
  • Popieram 1