Skocz do zawartości

GTX 260 pytania.

Recommended Posts

Mój cyclone jak się rozpędza to potrafi zawyć ale takto jest cichutki;P Ale od jakiegoś miesiąca tego nie słyszałem %-) A grtałem w C2,C1,Mafia II z apexem na najwyższym(lol nie ścina się %-) ) ;)

Edytowane przez Rafcio1874

Ja jutro rozkręcę tego GTX260 i zobaczę czy może jak go wyczyszczę i zmienię pastę to coś pomoże ;p ale szczerze mówiąc wątpię w to żeby ze 100 stopni zrobiło się raptem 80 tak jak każdy mówi że ta karta tyle powinna mieć albo troszkę więcej w stresie.

Trudno muszę szukać jakiejś innej karty a tą sprzedam może ktoś weźmie na allegro ;).

Tylko spróbuj lepszą pastę np. Arctic Silver i dokładnie wyczyść wcześniej starą pastę.

aha taka ciekawostka: nie wiem czy posiadacze GTXa 260 z tego tematu też się z tym spotkali, ale jak ja rozkręciłem swoją byłą 260 to było tam wszędzie najeb**e tyle pasty że aż śniło mi się to po nocach jako koszmarrrr :)

mialem, bo jak wspominalem, karta miala smierc gpu, na 100% przez to przegrzewanie.

tak był to referent. a to źle?

przeciez ostatnio mi pomagaliście wybrać kartę do 500zł, nie pamiętasz :P, zdecydowalem kupiłem teraz hd 5850 od ośki81, wplacilem mu kase i nic sie nie odzywa :P:)

aaa wybacz , nie pamiętam ludzi :PP którym pomagam :D hehe , no to widzę tak jak ja , z tą różnica

że ja dalej mam GTX 260 który jest cichutki i zimnutki ale to pewnie przez chłodzenie

http://nvision.pl/img/200902/gainward_gtx260gsglh.jpg

a teraz mam 5850 która też jest fajniutka , ale już powoli się przymierzam do kupna czegoś mocniejszego ;]

http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/H585FN1GDG-3-1600.jpg

a że referent czy to źle ? no ja referenty omijam bo jak wiadomo ich chłodzenie jest o wiele mniej wydajne niż wersje autorskie tak więc lepiej dać parę zł więcej i mieć pewnośc że karta się nie upiecze ;] (sorki za offtop ;p)

Edytowane przez ProXimo

mialem, bo jak wspominalem, karta miala smierc gpu, na 100% przez to przegrzewanie. tak był to referent. a to źle? przeciez ostatnio mi pomagaliście wybrać kartę do 500zł, nie pamiętasz :P, zdecydowalem kupiłem teraz hd 5850 od ośki81, wplacilem mu kase i nic sie nie odzywa :P:)

jak się nie odzywa to zagadaj do niego..

jeszcze nie wiem , nie zastanawiałem się , ale tanio skóry nie sprzedam :P mam jeszcze ponad roczną gwarancję ;)

Heh ok :D.

Właśnie skończyłem czyszczenie grafiki i zmienieniu pasty na nową i powiem szczerze że gdy otworzyłem kartę zdziwiłem się niemiłosiernie ,pasty było tak nawalone że wyciekała bokami... nałożyłem nową i temperatura się zmniejszyła o 15 stopni w spoczynku czyli z 65 na 50. Zaraz zobaczę jakie będą temperatury z stresie ;).

jak się nie odzywa to zagadaj do niego..

spoko to działa w dwie strony. już jest ok, jutro powinienem mieć kartę to Wam się pochwalę czy była warta swoich pieniędzy i jak chodzi :):D

Heh ok :D. Właśnie skończyłem czyszczenie grafiki i zmienieniu pasty na nową i powiem szczerze że gdy otworzyłem kartę zdziwiłem się niemiłosiernie ,pasty było tak nawalone że wyciekała bokami... nałożyłem nową i temperatura się zmniejszyła o 15 stopni w spoczynku czyli z 65 na 50. Zaraz zobaczę jakie będą temperatury z stresie ;).

widzę że tak jak u mnie:) a tu że niby kryzys i w ogóle

A jaka pastę dałeś ?

no właśnie mnie też to ciekawi :)

Heh ok :D. Właśnie skończyłem czyszczenie grafiki i zmienieniu pasty na nową i powiem szczerze że gdy otworzyłem kartę zdziwiłem się niemiłosiernie ,pasty było tak nawalone że wyciekała bokami... nałożyłem nową i temperatura się zmniejszyła o 15 stopni w spoczynku czyli z 65 na 50. Zaraz zobaczę jakie będą temperatury z stresie ;).

To jakiś cieciu ją musiał nakładać %-)

No pewnie tak :D bo fabrycznie chyba by tak nie naładowali pasty co? :->

ja mogę potwierdzić że fabrycznie miałem nawalone tej pasty gdzie się da.

Jedak co do temperatury w stresie nic się prawie nie zmieniło może 4 stopnie mniej :/:( czyli coś z tą kartą chyba nie tak jest...

mi się wydaje, że ta karta już tak się grzeje, może jakbyś dodatkowo zamontował jakieś coolery w obudowie, to by coś pomogło, ale znowu nieznacznie. Najlepiej to by było zamontowac jej chłodzenie cieczą :)

mi się wydaje, że ta karta już tak się grzeje, może jakbyś dodatkowo zamontował jakieś coolery w obudowie, to by coś pomogło, ale znowu nieznacznie. Najlepiej to by było zamontowac jej chłodzenie cieczą

No ja bym bardzo chętnie zamontował chłodzenie cieczą ale to jest w sumie droga sprawa :D i wydaje mi się że już lepiej by było zainwestować w nową kartę niż do tej dokładać ^^

No ja bym bardzo chętnie zamontował chłodzenie cieczą ale to jest w sumie droga sprawa :D i wydaje mi się że już lepiej by było zainwestować w nową kartę niż do tej dokładać ^^

Jak dostanę kartę (HD 5850 referenta), to powiem Ci czy odczuwam różnicę- czy ta karta ma wyraźnego kopa, czy warto byś ją wymieniał, dopłacał, bo jakbym ja zakupił za 100zł tego GTXa to byłbym szczęśliwy jak małe dziecię (w chwili gdy kupywałem GTX 260 w 2008r., kosztował mnie aż 1300zł :( ) :)

Edytowane przez wodzu88