Xarix 2265 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Mój cyclone jak się rozpędza to potrafi zawyć ale takto jest cichutki;P Ale od jakiegoś miesiąca tego nie słyszałem A grtałem w C2,C1,Mafia II z apexem na najwyższym(lol nie ścina się ) Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ja jutro rozkręcę tego GTX260 i zobaczę czy może jak go wyczyszczę i zmienię pastę to coś pomoże ;p ale szczerze mówiąc wątpię w to żeby ze 100 stopni zrobiło się raptem 80 tak jak każdy mówi że ta karta tyle powinna mieć albo troszkę więcej w stresie. Trudno muszę szukać jakiejś innej karty a tą sprzedam może ktoś weźmie na allegro . Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Tylko spróbuj lepszą pastę np. Arctic Silver i dokładnie wyczyść wcześniej starą pastę. aha taka ciekawostka: nie wiem czy posiadacze GTXa 260 z tego tematu też się z tym spotkali, ale jak ja rozkręciłem swoją byłą 260 to było tam wszędzie najeb**e tyle pasty że aż śniło mi się to po nocach jako koszmarrrr Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 niee , ja miałem bardzo malutko pasy ;] a ty masz referenta ? Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 mialem, bo jak wspominalem, karta miala smierc gpu, na 100% przez to przegrzewanie. tak był to referent. a to źle? przeciez ostatnio mi pomagaliście wybrać kartę do 500zł, nie pamiętasz , zdecydowalem kupiłem teraz hd 5850 od ośki81, wplacilem mu kase i nic sie nie odzywa Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) aaa wybacz , nie pamiętam ludzi :PP którym pomagam hehe , no to widzę tak jak ja , z tą różnica że ja dalej mam GTX 260 który jest cichutki i zimnutki ale to pewnie przez chłodzenie http://nvision.pl/img/200902/gainward_gtx260gsglh.jpg a teraz mam 5850 która też jest fajniutka , ale już powoli się przymierzam do kupna czegoś mocniejszego ;] http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/H585FN1GDG-3-1600.jpg a że referent czy to źle ? no ja referenty omijam bo jak wiadomo ich chłodzenie jest o wiele mniej wydajne niż wersje autorskie tak więc lepiej dać parę zł więcej i mieć pewnośc że karta się nie upiecze ;] (sorki za offtop ;p) Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez ProXimo Cytuj Link to post Share on other sites
foxy97 121 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 referent sie nie upiecze chyba ze wyleja wiadro pasty lub nacharkaja ja Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 mialem, bo jak wspominalem, karta miala smierc gpu, na 100% przez to przegrzewanie. tak był to referent. a to źle? przeciez ostatnio mi pomagaliście wybrać kartę do 500zł, nie pamiętasz , zdecydowalem kupiłem teraz hd 5850 od ośki81, wplacilem mu kase i nic sie nie odzywa jak się nie odzywa to zagadaj do niego.. Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 a teraz mam 5850 która też jest fajniutka , ale już powoli się przymierzam do kupna czegoś mocniejszego ;] Ile będziesz chciał dostać za tego 5850 że tak się zapytam ? Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 jeszcze nie wiem , nie zastanawiałem się , ale tanio skóry nie sprzedam mam jeszcze ponad roczną gwarancję Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 jeszcze nie wiem , nie zastanawiałem się , ale tanio skóry nie sprzedam mam jeszcze ponad roczną gwarancję Heh ok . Właśnie skończyłem czyszczenie grafiki i zmienieniu pasty na nową i powiem szczerze że gdy otworzyłem kartę zdziwiłem się niemiłosiernie ,pasty było tak nawalone że wyciekała bokami... nałożyłem nową i temperatura się zmniejszyła o 15 stopni w spoczynku czyli z 65 na 50. Zaraz zobaczę jakie będą temperatury z stresie . Cytuj Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 A jaka pastę dałeś ? Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 jak się nie odzywa to zagadaj do niego.. spoko to działa w dwie strony. już jest ok, jutro powinienem mieć kartę to Wam się pochwalę czy była warta swoich pieniędzy i jak chodzi Heh ok . Właśnie skończyłem czyszczenie grafiki i zmienieniu pasty na nową i powiem szczerze że gdy otworzyłem kartę zdziwiłem się niemiłosiernie ,pasty było tak nawalone że wyciekała bokami... nałożyłem nową i temperatura się zmniejszyła o 15 stopni w spoczynku czyli z 65 na 50. Zaraz zobaczę jakie będą temperatury z stresie . widzę że tak jak u mnie:) a tu że niby kryzys i w ogóle A jaka pastę dałeś ? no właśnie mnie też to ciekawi Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Heh ok . Właśnie skończyłem czyszczenie grafiki i zmienieniu pasty na nową i powiem szczerze że gdy otworzyłem kartę zdziwiłem się niemiłosiernie ,pasty było tak nawalone że wyciekała bokami... nałożyłem nową i temperatura się zmniejszyła o 15 stopni w spoczynku czyli z 65 na 50. Zaraz zobaczę jakie będą temperatury z stresie . To jakiś cieciu ją musiał nakładać Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Pastę dałem jakąś którą nabyłem rok temu i nazywa się "Qoltec S15" nie wiem czy dobra czy nie ale ważne ze coś temperatury zbiła To jakiś cieciu ją musiał nakładać No pewnie tak bo fabrycznie chyba by tak nie naładowali pasty co? Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 No pewnie nie ale wiesz tez by się tak mogło zdarzyć Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Jedak co do temperatury w stresie nic się prawie nie zmieniło może 4 stopnie mniej czyli coś z tą kartą chyba nie tak jest... Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 No pewnie tak bo fabrycznie chyba by tak nie naładowali pasty co? ja mogę potwierdzić że fabrycznie miałem nawalone tej pasty gdzie się da. Jedak co do temperatury w stresie nic się prawie nie zmieniło może 4 stopnie mniej czyli coś z tą kartą chyba nie tak jest... mi się wydaje, że ta karta już tak się grzeje, może jakbyś dodatkowo zamontował jakieś coolery w obudowie, to by coś pomogło, ale znowu nieznacznie. Najlepiej to by było zamontowac jej chłodzenie cieczą Cytuj Link to post Share on other sites
NoSenS 3 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 mi się wydaje, że ta karta już tak się grzeje, może jakbyś dodatkowo zamontował jakieś coolery w obudowie, to by coś pomogło, ale znowu nieznacznie. Najlepiej to by było zamontowac jej chłodzenie cieczą No ja bym bardzo chętnie zamontował chłodzenie cieczą ale to jest w sumie droga sprawa i wydaje mi się że już lepiej by było zainwestować w nową kartę niż do tej dokładać Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) No ja bym bardzo chętnie zamontował chłodzenie cieczą ale to jest w sumie droga sprawa i wydaje mi się że już lepiej by było zainwestować w nową kartę niż do tej dokładać Jak dostanę kartę (HD 5850 referenta), to powiem Ci czy odczuwam różnicę- czy ta karta ma wyraźnego kopa, czy warto byś ją wymieniał, dopłacał, bo jakbym ja zakupił za 100zł tego GTXa to byłbym szczęśliwy jak małe dziecię (w chwili gdy kupywałem GTX 260 w 2008r., kosztował mnie aż 1300zł ) Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez wodzu88 Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 z 5850 myślę będziesz zadowolony tylko przy referencie może być dosyć głośno i ciepło ale nie jakoś super specjalnie ;] no i OC karty dużo daje ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts