kahim 0 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Obudowa musi być umiejscowiona w biurku co za tym idzie wymiary ograniczają możliwości wyboru. Wysokość 48,2cm, szerokość 21,8cm (lewa strona patrząc od przodu całkowicie odsłonięta, więc rozstaw nóżek głownie ma znaczenie), głębokość 57,5cm (z tyłu płyta drewniana trzeba wziąć pod uwagę podłączenie zasilania, w razie potrzeby wytnę dziurę ale i tak potem ściana) Wymagania – w miarę przewiewna, z przodu złącze USB 3.0 i najchętniej aby można było miejsce na wsadzenie długiej grafiki (na razie nie będzie, ale za jakiś czas COŚ będzie i nie chcę zmieniać potem obudowy). Cena do około 350zł (jak nie będzie wyjścia to zwiększę budżet) Wstępnie znalazłem: Zalman Z9 Plus – na stronce niby 4x2.0, ktoś na forum pisał że posiada ją i ma 2x2+2x3.0 i tu zamęt. Na stronie producenta znalazłem Z9 U3 i na bank ma 2x3.0 ale w Polsce jeszcze nie znalazłem. Może za miesiąc się pojawi jak kompa będę kupował. Wysokość 46,4 cm (mam nadzieję że z nóżkami), grafika 29cm Arc Midi Tower – 1xUSB 3.0, wysokość 46cm, grafika 29/47cm i szerokość 23cm tylko czy będzie stabilna??? Złącze usb na górze (nad komputerem jest szuflada wieć jak bedzie coś podłączone będzie problem z otwarciem ale może przeżyję) Obudowy te mają wentylatory na górze i czy odległość 1,8 cm śmigłą od biurka nie zaburzy wentylacji (wydmuch ciepłego powietrza)? Czy znajdzie się jeszcze jakaś inna bo żonie żadna się nie podoba Wszystko do środka mogę włożyć ale wygląd musi być zaakceptowany przez nią. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Witam. Guestion two Arc Midi Tower Buda jak najbardziej stabilna dobre blachy dobre wykonanie z szuflada może nie byc za wesoło może haczyć jak będziesz odsuwał szufladę . No ale wiesz nie musisz nom stop otwierać Mam jedno pytanko jak włożysz pc do biurka to czy on będzie miał z tyłu troszkę miejsca to znaczy czy będzie dopchnięty do końca do deski biurkowej ? Czy też będzie mógł jak trochę po oddychać Cytuj Link to post Share on other sites
DamAMD 15 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Im większa buda tym lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Nie zawsze to się sprawdza Cytuj Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Nie zawsze to się sprawdza Zależy np Haf 932 Advanced ze wszystkimi opcjonalnymi wentylatorami + 2 140mm na miejscu górnego psu jest chyba najchłodniejszy teoretycznie po obniżeniu taktowania procesora by nie trzeba było ustawiać żadnych wentylków na niego . Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Ja bym rozważył jeszcze np. BitFenix Raider (test), Fractal Design Arc Midi Tower (test, video recenzja) oraz Lancool K58 (worklog). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Ten Bit fenix to całkiem porządna buda Cytuj Link to post Share on other sites
kahim 0 Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Ja bym rozważył jeszcze np. BitFenix Raider (test), Fractal Design Arc Midi Tower (test, video recenzja) oraz Lancool K58 (worklog). 1) BitFenix Raider powyżej 48,2cm 2) Fractal Design Arc Midi Tower - pozycja 2 w pierwszym moim poście. Tak jak napisałem szerokość pod obudową mam 22cm obudowa jest 23cm więc lewe nóżki bedą częściowo w powietrzu - stąd zastanawiam sie o stabilność 3) Lancool K58 powyżej 48,2cm Pozatym muszę mieć chociaż 3mm luzu aby obudowę wpakować w biurko (a ona troche bedzie ważyć z dyskami, radiatorem i zasiłką). I teraz mając 1,8cm odległości między topem obudowy gdzie jest wentyl wydmuchujący ciepłe powietrze a biurkiem nie zaburzę cyrkulacji (przy Arc jest 2,3cm luzu) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 @ UP Przecież Arc Midi Tower ma ok. 210 mm szerokości Cytuj Link to post Share on other sites
koscoff 4 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 @ t.luk dane ze strony Fractal Design "Case size (WxHxD): 230x460x515mm with front and top bezel in place" tak, że sorry.. Cytuj Link to post Share on other sites
kahim 0 Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 A może w końcu ktoś by powiedział jak będzie wyglądała cyrkulacja jak ten górny wentyl będzie dmuchał na biurko z odległości 1,8cm. Czy choć trochę bedzie wydmuchiwał ze środka czy zaburzy to cyrkulację i lepiej aby go wykręcić i zaślepić otwory aby kurz się nie dostawał. Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) Obudowa w biurku? Lepiej od razu przerobić biurko na obudowę. Wkrętarka z koronką i wyżynarka w łapki. Na front można założyć np drzwi szklane, albo roletę meblową. Masz mnóstwo miejsca na pełną customizację i separację elementów. Możesz sobie nawet porobić korytka na przewody, jak w przemysłowych szafach sterowniczych. Rozwiązanie o tyle dobre, że póki nie zmienisz biurka, to nie potrzebujesz już nic innego. Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez Hans Olo Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 @ t.luk dane ze strony Fractal Design "Case size (WxHxD): 230x460x515mm with front and top bezel in place" tak, że sorry..Kurczę, faktycznie... Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Przecież Arc Midi Tower ma ok. 210 mm szerokości taki mały szczegół, chyba Mini, a nie Midi Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Tak, masz rację. Mea culpa Cytuj Link to post Share on other sites
kahim 0 Napisano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Zbliża się deadline. Postanowiłem zastosować półśrodek w postaci http://www.modecom.p...feria/produkty/ lub http://www.modecom.p...feria/produkty/ Do tego obudowa http://www.silentium...e-black-gd-800/ co o tym sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
kross21 51 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Największą wadą gladiusa ,są wyginające się blachy. A tak poza tym buda jest świetna, Ma bardzo dobrą wentylację dużo miejsca i klasyczny design Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 To prawda, jedyny realny minus Gladiusa 800 to blacha ale poza tym to nadal bardzo zacna i praktyczna obudowa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts