przemek9242 0 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam mam duży problem z iloscia wolnej pamięci w xp otóz mam 1gb ram z tego windows mimo wylaczenia wszystkich zbednych programów i róznych programów optymalizujacych windows zzera mi prawie 200 mb a jak policzylem pamięc która bierze system w menadzerze zadan to wyszlo 80 mb gdzie te 120 ??? co zrobic zeby je odzyskac ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Akurat taka różnica jeśli masz 1GB to niewiele Ci pomoże. Musisz mieć dużo programów uruchomionych w tle - jakies deamony, winampy, downloadery itp. Wyłącz co Ci niepotrzebne, oczyść też menu start. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Chyba zaraz założę temat o przyspieszanie komputera. Kolega ma 1GB i narzeka... Ja mam 256 plus Kaspersky! Wściec się idzie... Spróbuj go oczyścić jakiś CCleanerem jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
przemek9242 0 Napisano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ccleanerem czyszcze co 2 godziny ,reg cleanerem róznież, defragmentacja co drugi dzien , wszystkie procesy powylanczane gg winamy nie ma nic tylko to co jest niezbedne i dalej nie ma tych 120 mb . Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 U mnie po podliczeniu bierze ~125 MB a pokazuje, że używa 250 MB Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 3 Października 2009 Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Zobacz do managera zadań na procesy i dodaj jak mówi y0ddh4 ile tego naprawdę jest w idle. Cytuj Link to post Share on other sites
sas11 0 Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 wjmij i wloz znow ramy albo zrob formata bo mi pomogło.pousuwaj smieci z rejestru i przeskanuj moze antywirkiem (?) niewiem może pomoże Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts