DobryDzieciak 9 Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 qrde ile mam razy pisać ? dysk OCZ REVO X2 to jest dysk SSD pod PCI-EXPRESS. sprawdzałem w hd tune pro Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 hmm dziwne , a jaką pojemnośc dysku ? bo w zależności od pojemności sa różne prędkości ale powinno w najgorszym wypadku być w granicach 400 MB/s , a powiedz czy na pewno w HD tune wybrałeś dysk ssd ? czy nie testujesz HDD ; ) ? tak dla pewności się pytam Cytuj Link to post Share on other sites
DobryDzieciak 9 Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 pojemność 100GB. Tak na pewno wybrałem w hdtune tego ocz revo do przeskanowania. Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 dziwne , a próbowałeś u kogoś innego lub na innym komputerze czy tam też nie ma takich niskich transferów ? Cytuj Link to post Share on other sites
swees 4 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 @tarrok111 Na tym forum nie polecamy płyt asusa. Co to za bzdurny pomysł? Przez moje ręce przechodzą codziennie dziesiątki mobo w różnych komputerach (tak, jestem serwisantem) i na chwilę obecną uważam, że ASUS ma najlepszą ofertę - zarówno pod względem jakości, jak i wsparcia i kultury pracy. ASRock ma tylko 2 lata gwarancji i część ich produktów jest wykonana z naprawdę niskiej jakości komponentów (mam tu na myśli np. pewien model z mostem Z68), a w EFI nawet wiatraczka nie można sobie ustawić jak się chce. Gigabyte kiedyś był numerem jeden, a od czasu S1156 i AM2 nie spotkałem bardziej usterkowych sprzętów, po prostu dno. MSI staram się omijać z daleka ze względu na niemiłe doświadczenia z dawnych czasów, być może teraz radzą sobie lepiej. Pozdrawiam, życząc obiektywnego spojrzenia na świat, a nie przez okulary o barwie "na tym forum nie polecamy tego lub tamtego, bo kiedyś to chciałem mieć, ale było za drogie, w związku z tym obraziłem się na to". Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 To ze te forum nie polecaja plyt asusa to nie znaczy ze je do du*y ze tak sie wyraze, tylko ze jakbys spojrzal tematy wcześniej założonych przez użytkowników o plytach asus to jest z nimi kiepsko. W moim domu 2 osoby posiadają płyty asus + ze mną i nie moge narzekać, wiec jeden dostaje dobra drugi nie. Co do gigabyte posiadalem z socketem 775 i byla bardzo dobrze wykonana z dobrych materialow i wytrzymala 10lat tylko ze zasilacz non name spalil mi podzespoly i skonczyla swoj zywot, jak jest z nimi to nie wiem ale kumple maja am2 i sa zadowoleni, asrock hmm kiedys to byly nedzne plyty teraz czytam tutaj opniie o nowych mobo to ludzie sobie chwalą i mówią ze to inny asrock chodzi mi o OC, i jakosc materialow. Cytuj Link to post Share on other sites
DobryDzieciak 9 Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Dobra, to jaką płytę ? - tylko proszę zwróćcie uwagę na to aby płyta w pełni obsłużyła tego ocz revo x2, i ażebym miał na tym dysku chociaż 500MB transfery.... Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez DobryDzieciak Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 "na tym forum nie polecamy tego lub tamtego, bo kiedyś to chciałem mieć, ale było za drogie, w związku z tym obraziłem się na to". Kolego mam Asus Maximus IV Extreme za 1400zł... Więc z takim tekstami to nie do mnie. zarówno pod względem jakości, jak i wsparcia Przepraszam że zapytam ale asus płaci Ci za te teksty ??? Wsparcie ? Wersje sterowników na DVD otrzymanym z produktem nowsze od znajdujących się na stronie producenta, ciągłe walki użytkowników z ichnym serwisem, wypowiedzi przedstawicieli firmy na forach, że o danym problemie nie słyszeli a internet aż się trzęsie od jęków SETEK ludzi borykających się z tymi samymi problemami - to nazywasz porządnym wsparciem i jakością ? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 To i ja dołożę swoje 3 grosze... Po pierwsze, gdzieś 1/4 ceny wyżej wymienionej płyty to logo 'ROG'. Bo w każdym "gejmingowym" produkcie znaczną część ceny płacimy za sam fakt że jest "dla graczy". To tak jak AsRock P67 Pro3 i Fatal1ty Performance. W rzeczywistości jest to dokładnie ta sama płyta różniąca się jedynie kolorystyką. Jak myślicie dlaczego druga jest ponad 30% droższa? Ano właśnie. Po drugie, serwis ASUS'a to dno i wiadro mułu na dokładkę. Reklamowałem w życiu kilka ich produktów i za każdym razem NAPRAWIAJĄ. Właśnie, naprawiają. MSI, EVGA, HIS potrafią wymienić produkt uszkodzony na nowy, wolny od wad. ASUS tym czasem polutował mi kartę graficzną, polutował mi płytę, wreszcie porysował całego laptopa... Dość takiej praktyki. Po trzecie, po co płacić za płytę 1400zł, skoro modele za połowę tej kwoty są lepsze. Zresztą okazuje się że nawet modele za 1/4 tej kwoty są lepsze (vide wspomniana Pro3) bo po prostu działają. Wbijam w specyfikację, komputer ma pracować. Lepiej mieć pełnosprawną HD 6850, czy HD 7970 która np działa tylko w idle? Na papierze druga jest znacznie mocniejsza, ale w praktyce lepiej mieć tą pierwszą... prawda? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
DobryDzieciak 9 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ej Chopaki, nie róbcie mi rozpierduchy w topicu ok ? Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Mój kolega również pracuje w Asusie, kupił sobie Sabertootha 990FX, chwalił tą płytę jak nawiedzony, jaką to ma super jakość i low temperatury, już go miałem dość, w końcu po roku płyta mu padła xD a teraz z własnego doświadczenia =/, mam starszą płytę Asusa am2+,am3 i przez nią o mały włos prawie straciłem wszystkie dane na dysku tzw. jeden z portów SATA po prostu zaczął wywalać błędy CRC, przez co dysk pod niego podpięty działał nie sprawnie, w końcu partycja się uszkodziła, musiałem się ratować specjalistycznymi programami do odzyskiwania danych, to się nazywa BEZPIECZEŃSTWO, nic już nie powiężę tej firmie, ani nie polecę/ Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 "ASRock P67 EXTREME4 GEN3" jeśli pod 1155 , i ja ze swojego doświadczenia asusa już też NIE POLECĘ kropka Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 @multissj - to Sabertooth 990FX jest już rok czasu na rynku? wydawało mi się że nie, ale może ten czas tak leci. @proximo - bardzo dobra płyta, ale ja bym się zastanowił nad czymś od MSI bo u AsRock'a bolą 2 lata gw. Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) czas ucieka ; ) cóz masz rację , pod tym względem ASRock nie wypada za dobrze , bo 2 latka to niewiele , co do MSI hmm tak sobie przeglądam sklepy z zaciekawieniem i co wy na to ? http://www.ceneo.pl/11520595 - podobna cena , płyta polecana na forach i od MSI ;] Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez ProXimo Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Z77A-GD65 nie należy do najtańszych, ale doposażona jest zacnie, ma nowy chipset - a więc chociażby natywne wsparcie dla USB 3.0 czy wreszcie Ivy... 3 latka gw, więc sprzedaż nie będzie problemem... To właściwie top od MSI, bo GD80 ma różnić się tylko wsparciem dla interfejsu Thunderbolt. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez gtxxor Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Moj kumpel posiada mobo MSI P55-GD65 i poleca, Bezproblemowa, stabilna i dobre chlodzenie. Duzo czytalem o MSI i mowia ze jest dobra do OC i godna uwagi. Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 zmieniłem na P67A-GD65 bo tańszy i pytanie czy warto dopłacać do nowego chipsetu Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Polecam zapoznanie się User-ów z poniższym artykułem. Przestańmy polecać Z68: http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/intel-z77_8.html#sect0 Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 dlatego zmieniłem (wcześniej) na p67 moim zdaniem nie ma sensu dopłacać do z77 / z68 , jeśli ktoś chce podkręcać to nie wydaje mi się żeby był zainteresowany integrą intela ;] Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 @multissj - to Sabertooth 990FX jest już rok czasu na rynku? gdzieś prawie ~rok, nie liczę, z tego co pamiętam zanim procesory FX'y się ukazały to płyty pod AM3+ już dawno były Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts