eurometal 0 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich Jako wielki miłośnik starych gier, chcę stworzyć bloga na którym mam zamiar powspominać stare dobry czasy. Poszukuję chętnych osób do współtworzenia takiego bloga. W odróżnieniu od podobnych ofert u mnie nic nie jest jeszcze zrobione. Więc nie szukam jeleni którzy mają zajmować się wyłącznie pisaniem artykułów ale osób, które naprawdę wczują się w temat i dadzą coś od Siebie i poczują się jako współtwórcy. Pierwszy etap będzie polegał na burzy mózgów co do wyglądu, adresu itp. Jestem otwarty na propozycje, sugestie tak byśmy stworzyli wspólnie najfajniejszą stronę o tej tematyce w sieci. Moje wymagania są następujące: Mieć fioła na punkcie starych gier,konsol, komputerów tp Potrafić poprawnie i ciekawie napisać artykuł,recenzję. Zaangażowanie w ilości przynajmniej jednego posta/artykułu na miesiąc. Obsługa dowolnego programu do obróbki video na potrzeby Youtube Dodatkowo mile widziane są: Wiek +25 lat; Umiejętnośći graficzne, tworzenie Layoutów; Znajomość PHP, MySQL, JQuery, platformy WordPress. Miły w słuchaniu głos i dobry mikrofon do tworzenia podkładu narracyjnego do filmów. (osobom przed mutacją oraz głosem szczeniaczka dziękuję ) Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez eurometal Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Proponuje zacząć od domeny, skonfigurowania wordpress & ochrony i tworzenia pierwszych treści. Szablon strony można zmienić nieco później, wraz z rozwojem strony. Przynajmniej możesz na początku zająć się SEO i pozycjonowaniem, bo troche to trwa. Ogólnie jestem raczej powsciągliwy wobec wszelkich iniciatyw tego typu, bo to nie lata 90. Zapał do pracy szybko gaśnie i takie projekty przechodzą w fazę wegetacji zanim coś się rozkręci. Ze swojej strony polecam hosting w hostpapa.eu - 100€ za 3 lata bez ograniczen SQL, FTP, miejsca, transferu i czegokolwiek innego + najszybsze serwery z jakimi się spotkałem, a blog może bazować na wordpress + dynamix. Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez saddam Cytuj Link to post Share on other sites
eurometal 0 Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Hosting już jest na dobrym serwerze, platforma będzie opierała się na Wordpress plus własne skrypty, szablon na początku będzie prosty ale czytelny a co do nazwy i całej reszty to własnie nie chcę odgrywać roli szefa aby pionki pracowały za mnie tylko chcę najpierw zebrać kilkuosobową ekipę, która poważnie podejdzie do tematu by każdy miał jakiś wkład w proces powstawania i wszystko obmysleć by nie było falstartu i niewypału.Jedno wiem na pewno, że w pojedynkę takie projekty szybko umierają i traci się zapał ale wierzę mocno w to, że jak zbierze się zgrany zespół i jeden będzie nakręcał drugiego to może coś z tego wyjść. Cytuj Link to post Share on other sites
CraNibo 5 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Witam Mogę Ci pomóc. Co umiem ? Filmy z gier, tło na YouTube, obróbka video, głos i dobry mikrofon mam. Jedyne czego nie umiem to strony www i tym podobne ;/ Jeśli jesteś zainteresowany to tu jest moje gadu-gadu: 33677734, e-mail: pawel131096@gmail.com Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts