Skocz do zawartości

Poszukuję chętnych do bloga/strony

Recommended Posts

Witam wszystkich

Jako wielki miłośnik starych gier, chcę stworzyć bloga na którym mam zamiar powspominać stare dobry czasy.

Poszukuję chętnych osób do współtworzenia takiego bloga. W odróżnieniu od podobnych ofert u mnie nic nie jest jeszcze zrobione. Więc nie szukam jeleni którzy mają zajmować się wyłącznie pisaniem artykułów ale osób, które

naprawdę wczują się w temat i dadzą coś od Siebie i poczują się jako współtwórcy. Pierwszy etap będzie polegał na burzy mózgów co do wyglądu, adresu itp. Jestem otwarty na propozycje, sugestie tak byśmy stworzyli wspólnie najfajniejszą stronę o tej tematyce w sieci.

Moje wymagania są następujące:

Mieć fioła na punkcie starych gier,konsol, komputerów tp

Potrafić poprawnie i ciekawie napisać artykuł,recenzję.

Zaangażowanie w ilości przynajmniej jednego posta/artykułu na miesiąc.

Obsługa dowolnego programu do obróbki video na potrzeby Youtube

Dodatkowo mile widziane są:

Wiek +25 lat;

Umiejętnośći graficzne, tworzenie Layoutów;

Znajomość PHP, MySQL, JQuery, platformy WordPress.

Miły w słuchaniu głos i dobry mikrofon do tworzenia podkładu narracyjnego do filmów. (osobom przed mutacją oraz głosem szczeniaczka dziękuję )

Edytowane przez eurometal

Proponuje zacząć od domeny, skonfigurowania wordpress & ochrony i tworzenia pierwszych treści. Szablon strony można zmienić nieco później, wraz z rozwojem strony. Przynajmniej możesz na początku zająć się SEO i pozycjonowaniem, bo troche to trwa. Ogólnie jestem raczej powsciągliwy wobec wszelkich iniciatyw tego typu, bo to nie lata 90. Zapał do pracy szybko gaśnie i takie projekty przechodzą w fazę wegetacji zanim coś się rozkręci.

Ze swojej strony polecam hosting w hostpapa.eu - 100€ za 3 lata bez ograniczen SQL, FTP, miejsca, transferu i czegokolwiek innego + najszybsze serwery z jakimi się spotkałem,

a blog może bazować na wordpress + dynamix.

Edytowane przez saddam

Hosting już jest na dobrym serwerze, platforma będzie opierała się na Wordpress plus własne skrypty, szablon na początku będzie prosty ale czytelny a co do nazwy i całej reszty to własnie nie chcę odgrywać roli szefa aby pionki pracowały za mnie tylko chcę najpierw zebrać kilkuosobową ekipę, która poważnie podejdzie do tematu by każdy miał jakiś wkład w proces powstawania i wszystko obmysleć by nie było falstartu i niewypału.Jedno wiem na pewno, że w pojedynkę takie projekty szybko umierają i traci się zapał ale wierzę mocno w to, że jak zbierze się zgrany zespół i jeden będzie nakręcał drugiego to może coś z tego wyjść.