Skocz do zawartości

gtx 285 do ,,odswierzenia''

Recommended Posts

witam, zdemontowalem obudowe od gigabyte gtx 285 http://img51.imageshack.us/img51/11/imag0023yl.jpg w sumie to czesciowo wylamalem bo zaden z 12 srubokretow nie pasowal do tych srubek O_o i bede wymienial paste termoprzewodzaca. mam 2 pytania czy tubka pasty zalman stg2 starczy aby posmarowac procesor graficzny i pamieci na karcie? http://img33.imageshack.us/img33/944/imag0024ae.jpg oraz czy chlodzenie tej karty bedzie wydajniejsze bez tej obudowy ? mam regnum l50 z standardowymi wentylatorami w srodku noctua NH-d14 z tez standordowe wentyle i zasilacz na dole obudowy z wentylatorem u gory.

Gość effendi360

Po pierwsze głośne jak wiertarka, a temperatury i tak pozostawiają wiele do życzenia. No ale to moje subiektywne zdanie.

Przesadzasz trochę. Wiadomo, że kultura pracy tych starszych grafik nie dorównuje dzisiejszym standardom, ale bez przesady. Miałem z tamtej generacji 4890 i GTX295 i wcale nie musiałem zakładać nauszników ochronnych podczas grania.

Termopad jest po to by odbierał ciepło od kości ram i przekazywał je na radiator GPU. Nie wiem jakim cudem ty chcesz posmarować pasta pamięci, bo chyba nie planujesz przyklejania termopadu na pascie.. ja kupiłem do 5870 taki termopad i trzymał 100 razy lepiej niż te z chłodzenia AXP... AKASA

Tubka pasty nawet taka najmniejsza z powodzeniem starczy by wysmarować i GPU i pamięci i nawet sekcję zasilania.

Co do chłodzenia to jest to chyba tak zwany blower. Karta zasysa powietrze z obudowy, tłoczy je przez radiator i wywala poza obudowę. Bez tej osłony praktycznie w ogóle nie b ezie przez radiator przepływać powietrze a to sprawi że bardzo szybko karta osiągnie coś w okolicach 110*C i się wyłączy.

Albo zmień chłodzenie (sporo tego na rynku) albo szczelnie zamontuj tą pokrywę. Wszystko powinno być ok.

• Popieram 1

Przesadzasz trochę. Wiadomo, że kultura pracy tych starszych grafik nie dorównuje dzisiejszym standardom, ale bez przesady. Miałem z tamtej generacji 4890 i GTX295 i wcale nie musiałem zakładać nauszników ochronnych podczas grania.

ale słuchawki były ? , no ten plastik musi być , bez niego chłodzenie traci sens , sam kiedyś pozbyłem się plastiku na 3870 X2 i to się źle skończyło dla karty.. ;p ale to było kiedyś ^^