06radcho 1495 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam, zauwazylem ze dzisiejsze zasilacze maja z tylu jakies wtyczki, ale nie wiem do czego to jest, zdjecie wam pokaze o co mi chodzi: http://icomp.pl/images/cache/www/duze/zasilacze_atx-267.jpg Kumpel chcialby kupic wlasnie zasilacz, ktory ma te wejscia, o co chodzi? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 To jest po prostu modularne okablowanie... Wpinasz tylko te kable, które potrzebujesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Jest to zasilacz modularny. Polega to na tym, że jeśli nie potrzebujesz danej wtyczki, to po prostu jej nie podłączasz - dzięki temu łatwiej utrzymać porządek z kablami w obudowie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Hmm, jak no podpinam 24pin mobo, 4pin EPS, i powiedzmy sata do napedu i twardziela, a reszta zostala, wiec te kable co zostaly podlaczam do zasialacza, czy jak..... jesli sie nie zrozumielismy to prosze pwoeidziec, bo ja zabardzo nie w temacie. Kumpel nie ma jak napsiac bo zasilacz padl i chce wlasnie kupic z ta funkcja co mowie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Resztę chowasz do pudełka i tyle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Dokładnie powini robić tylko takie zasilacze 1 Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Dobra dzieki za odpowiedz, juz kumam baze, kumpel juz poinformowany:) Dobra rzecz, juz taka rzecz powinna byc dawno a dopiero wchodza, niby takie proste rozwiazanie a jak cieszy:) Jeszce chwila i tylko takie beda. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Dopiero wchodzą? Przecież to już ponad 3 lata a może i więcej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Pierdzielisz, kurde ja nie ogarniam moze dlatego ze czesto nie wymieniam zasilacza i nie w nikam jak to jest, ale teraz jakos to sie robi bardziej popularne nie powiesz... Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez 06radcho 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Mój Corsair HX520W debiutował na rynku pod koniec 2006 roku.. czyli 6 lat temu a miał już modularne okablowanie, na dodatek płaskie super sie prezentujące 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam, zauwazylem ze dzisiejsze zasilacze maja z tylu jakies wtyczki, ale nie wiem do czego to jest, zdjecie wam pokaze o co mi chodzi: http://icomp.pl/images/cache/www/duze/zasilacze_atx-267.jpg Kumpel chcialby kupic wlasnie zasilacz, ktory ma te wejscia, o co chodzi? Zasilacz który jest pod wskazanym linkiem wygląda dosyć skromnie w porównaniu do nowych,gdzie praktycznie wszystkie przewody są odpinane.Wystarczy zerknąć na zasilacze Seasonica czy Corsaira. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Zasilacz który jest pod wskazanym linkiem wygląda dosyć skromnie w porównaniu do nowych,gdzie praktycznie wszystkie przewody są odpinane.Wystarczy zerknąć na zasilacze Seasonica czy Corsaira.Dokladnie jak mowisz, ten co padalem to nie to jak corsair lub inne marki, ale tylko chcialem podac przyklad o co chodzi z tymi zasilaczami, dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts