Mate_ 27 Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Potrzebuję słuchawek, przeznaczenie muzyka, gry, itd, ale najważniejsze kryterium wyboru to muzyka ( jakby ktoś pytał to rock, alternative rock, grunge itd ). Z pewnych względów nie będę mógł używać głośników w godzinach wieczornych, a nie mam żadnych normalnych słuchawek, więc liczę na szybką odpowiedź bo chciałbym jak najszybciej je zamówić... Pozdrawiam. Co myślicie o Pioneer SE-M290? Cytuj Link to post Share on other sites
C r 0 w 76 Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 A jaką masz kartę dźwiękową? Bo jak integrę to różnica między dobrymi a gorszymi modelami będzie raczej niezauważalna. Te Pioneer'y to sam nie wiem, trochę tanio jak na tę markę, chociaż czy nadal jest tak godna jak kiedyś nie mam pojęcia. Mam wrażenie, że to dość kiepski produkt od nich a płacisz głównie za logo i ładne opakowanie. Na ślepo mogę zaproponować coś od Superlux, ewentualnie CAL'e, ale tam trzeba się nieco pobawić, aby otrzymać porządną jakość dźwięku. Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Na razie jeszcze integre realteka ALC889, ale niedługo to się zmieni. Z tego co mówił mi znajomy to ten Pioneer to nie żadne przereklamowane gó**o i grają dobrze, tyle, że on ma model wyżej se-m390. Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 No wiesz, do 80zł to nie ma dobrych słuchawek. Poniżej 100zł można próbować dorwać Sennheiser 202. Używałem ich przez dwa lata i naprawdę za cenę w okolicach 90zł były sprzętem idealnym. Teraz korzystam z HD 205 i dużej poprawy w jakości nie mam. Ot odrobinę bogatszy środek. PS używam Creatiwe Audigy 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Każde słuchawki za 30zł w górę są lepsze od tego co muszę mieć teraz na uszach, wiem, że nie znajdę nić dobrego w tej cenie, chce kupić najlepsze możliwe słuchawki w okolicach tej ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 zainwestuj w senki HD201/202/203 są całkiem ok Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 W ciągu roku użytkowania HD201 nie zauważyłem w nich żadnych wad, może oprócz lekkiej niewygody podczas dłuższego użytkowania. Basy, środki i wysokie częstotliwości są wspaniale wyważone. Co do jakości wykonania, to już pół roku temu zastanawiałem się, kiedy zdołam niechcący urwać kabel. Do tej pory, mimo wielu krytycznych sytuacji, nie udało mi się tego dokonać, co bardzo sobie cenię. Nie spodziewałem się, że produkt za około 100 złotych tak bardzo mnie zadowoli. Cytuj Link to post Share on other sites
tuben 0 Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgodzę się z kolegą z góry, o ile nie mam zielonego pojęcia o tym jaki dźwięk jest "dobry" ... to Senki HD201 mam już ponad roczek, kupiłem za około 70zł, i pomimo wielu "ekstremalnych" sytuacji, ciągle są w całości i nie zawiodły mnie jeszcze ani razu, są po prostu solidnie wykonane. Myślę, że w takiej cenie to dobry wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Jednak tę zamówiłem: http://audiopioneer.pl/pioneer-se-m290.html Dobra mam słuchawki, teraz dźwiękowe przydało by się kupić, bo odniosłem wrażenie, że z moim telefonem ( Nokia 5220 Xpress Music ) gra to lepiej niż z tą integrą To w ogóle możliwe? Co do dźwiękówy to najlepiej jakąś używkę i jak najtaniej, nie wiem, może jakieś starsze creative? Może dorwać na licytacji legendę Creative Audigy 2 ZS Gold?? Cytuj Link to post Share on other sites
C r 0 w 76 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Jednak tę zamówiłem: http://audiopioneer....er-se-m290.htmlTo po co się pytasz o poradę, skoro z góry widać było, że chcesz to zamówić? Moim zdaniem, trochę kiepski wybór no ale jak chcesz. Co do dźwiękówki to wystarczy Ci Sound Blaster Audigy SE, te słuchawki nie wymagają niczego lepszego . http://allegro.pl/creative-sound-blaster-audigy-se-7-1-sb0570-x-fi-i2253704640.html tutaj masz używkę. Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez C r 0 w Cytuj Link to post Share on other sites
ProXimo 210 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 w swojej cenie dobre są HD201 , czytałem kilka recenzji i HD202 mają przesadzony i sztuczny bas Cytuj Link to post Share on other sites
Pasjonat 366 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Jednak tę zamówiłem: http://audiopioneer....er-se-m290.html Nie ma to jak zamówić słuchawki o całkowicie zbędnym tak szerokim paśmie przenoszenia Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 I to wszystko wywróżyliście po parametrach na stronie producenta? A tak btw to dopiero później napisałem o tych słuchawkach, najpierw założyłem czysty temat bez propozycji, co zrobię ze tu posty skleja. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/sluchawki-behringer-hpx2000-hpx-2000-i2233719152.html kolega ma i sobie chwali, ja mam hd201 i też są dobre Cytuj Link to post Share on other sites
C r 0 w 76 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Słuchawki już kupił, więc o czym tutaj jeszcze pisać ? Dźwiękówke mu polecajcie jak chcecie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 sorki nie doczytałem wszystkich postów, za ile ta karta? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts