Misiek42 0 Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mam problem ze słuchawkami AKG K414P. Mianowicie cały czas słychać szum. Słuchałem już z kompa (Creative undBlaster Live audio 9000) i z discmana (Lazer PCD45MP3). Co może być przyczyną tych szumów? Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 IMO uszkodzony kabel. Cytuj Link to post Share on other sites
Misiek42 0 Napisano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Może być sprecyzuję jeszcze że słuchawki są nowe, a szum słychać podczas cichego słuchania. Jak leci np jakiś rock to szum aż tak nie przeszkadza. Gorzej z muzyką klasyczną gdzie jest wiele "cichych" przerw - to po prostu koszmar. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Spróbuj podłączyć pod jakiś "sprzęt z prawdziwego zdarzenia". No i czy poziom szumów różni się na discman'ie i na creative'ie? Cytuj Link to post Share on other sites
Misiek42 0 Napisano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2009 na creativie jest mniejszy ale nadal wyraźny. Więc czy możliwe jest że te słuchawki są tak czułe że muszę do nich kupić sprzęt odtwarzający z wysokiej półki? Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 a na innych sluchawkach tez jest taki szum? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 To nie chodzi o to czy na innych słuchawkach jest szum. Widać te mogą być na tyle czułe iż wyłapują je i skutecznie "odtwarzają". Może masz kolegę z jakimiś naprawdę dobrymi, markowymi słuchawkami dzięki którym mógłbyś sprawdzić po czyjej stronie leży wina? Cytuj Link to post Share on other sites
Misiek42 0 Napisano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2009 na innych jest wszystko ok. Dzisiaj idę do szkoły to się popytam. Dodam jeszcze że podłączałem je do keyboardu Casio WK3300 i szumu prawie wogóle nie ma. Tylko troszkę i jak zaczynam grać to już w ogóle mi nie przeszkadza. Mam jeszcze jedno pytanie: czy można tę czułość słuchawek jakoś zmniejszyć? Ponieważ gdy na na keyboardzie troszkę podwyższam głośność to już jest ona optymalna do słuchania. Podobnie na kompie i discmanie. Gdy dojeżdżam do 1/3 potencjonometru to słuchawki grają tak głośno że rozsadzają mi mózg. Chyba tak nie powinno być? Chyba że tan model ma gdzieś ukryty regulator głośności o którym nie wiem... Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Wszystko zależy od impedancji głośników w słuchawkach. Widać mają dość wysoką. Nie masz czym się martwić, powinieneś się cieszyć bo do niektórych słuchawek trzeba kupować osobne wzmacniacze. Cytuj Link to post Share on other sites
Misiek42 0 Napisano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2009 fajnie Czyli jakie widzisz rozwiązanie, by nie było szumu? Zakup jakiegoś dobrego mp3? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Zakup jakiegoś dobrego mp3?IMO tak. Ale zważając na to że nie jestem rozeznany w tych tematach aż tak jakbym tego sam chciał, załóż temat na jakimś dużym forum ukierunkowanym właśnie na sprzęt audio. Nie ma co ukrywać my tutaj bardziej za bazowymi podzespołami PC jesteśmy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts