DMTcorp 2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam, max 160zl. Zastanawialem sie nad Xigmatek Balder ale nie widzę, żeby miało wsparcie pod 1155. u producenta niby jest, ale w sklepach nie widze Mugen 2 ale tak samo jak wyżej doradzcie mi coś, obudowa duża więc krowy nie wyganiam. Wygląd już pominę, tylko żeby się w cenie zmieścił i był wydajny Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Thermalrigt macho lub polski fortis Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez JOKI__ Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 dobra tak na prawdę chciałem dać na początku wolną rękę żeby sie zapoznać. Troche skłamałem, do obudowy nie wiem czy sie macho zmieści: nzxt lexa s. Cytuj Link to post Share on other sites
oska81 70 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) COOLINK CORATOR DS Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez oska81 Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) a co myślicie o tym balderze? coolink drogi Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez DMTcorp Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 a co myślicie o tym balderze? Na pewno nie będzie za wydajny, szkoda kasy na niego. Już wolałbym Zalmana Performę albo Fortisa jak ktoś wyżej polecił Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 w testach benchmark wypadał całkiem dobrze przecież. Myslisz ze performa albo fortis sa wydajniejsze, wyglądają słabo. Co sadzisz o mugenie 2? Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Co sadzisz o mugenie 2? Sprawdzona konstrukcja (lepsza od Xigmatek Baldera), w tej cenie ciężko o coś wydajniejszego, pytanie tylko czy Ci się zmieści? Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) odpowiadam: tak, mugen 2 sie mieści, ktoś gdzieś zamontował. Tylko pytanie jest w pełni dopasowana do s1155? Czy znajdę coś taniej ale o podobnej wydajności? a może złożyć coś lepszego za podobne pieniądze? Jaki radiator wybrać, gdybym kupił jeszcze wentyl enermaxa? Chodzi mi o dobrą wydajność i cena max 160 zl procka chcialebym podkrecic do 4,5 ghz, dlatego zalezy mi na wydajnosci, a ze koszta krojone to już nie z mojej winy. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez DMTcorp Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Masz wolny wentylator 120mm? Polecam: http://www.proline.pl/?p=TR+VENOMOUS+X U mnie chłodzi 2500K z zegarem 5.1GHz. Temp w okolicach 55-58*C. Naprawdę kozacko wydajne. Chociaż zależy też od wentyla który nań zamontujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) no właśnie patrzyłem na niego. Co Ty do niego zamontowałeś? Lepiej zmontować swoj cooler, niz kupic gotowy? ps Xigmatek Aegir, co myslicie? ps2 Fortis + STG2, starczy zeby 2600k przy 4,5 mial dobre temperatury? Czy faktycznie najlepszym rozwiazaniem bedzie Venomous X + Enermax jakiś? Duża różnica bedzie miedzy tymi zestawami? Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez DMTcorp Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Venomous ma niezłą pastę w zestawie więc dokupywać nie musisz, a z wentylem będzie super, u mnie na 4.3ghz nie idą temp na więcej niż 48 stopni Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) a duża bedzie roznica miedzy tym a tym? Bo w cenie jest... Venomous X nie moge znaleźć dla podstawki 1155 w dobrej cenie. edit, to z proline bedzie ok? Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez DMTcorp Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Tak, przecież jest na 1566, one mają takie same wejścia dla śrub chłodzenia co 1155. Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) dobra to zdecydowalem ze doloze juz te pieniadze i kupie venomousa. Dzieki benchmarkowcy Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez DMTcorp Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Mam nadzieję że będziesz kolejnym szczęśliwy posiadaczem Venomousa Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Mam ostatnie pytanie, obawiam sie wielkości Venomousa. Zmieszcze go w Lexie S? Niby na długość powinienem, ale szerokość? Jest tam ten wentylator na side a Venomous szeroki byk sprawa wyglada tak: jezeli Veno nie bedzie ruszalo tego side fana to ma 165mm czyli spoko, jesli jednak jest tak szeroki ze bedzie zawaszal to niestety ma tylko 140mm Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez DMTcorp Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Taki Ci nie wystarczy? Ja używam i chwalę sobie bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Roznica do 8st do duzo... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Taki Ci nie wystarczy? Ja używam i chwalę sobie bardzo.Nie ma to jak Balder bez niklowania Cytuj Link to post Share on other sites
DMTcorp 2 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 a jest mi ktos w stanie powiedziec jaka byla by roznica przy 2600k @ 4,5 ghz miedzy Balderem a Venomouse X + Enermax tb? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Zapewne taka jak między Fortisem a Thermalright HR-02 Macho Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts