Yan3k 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Mam stary juz komputer z 2006 roku. I mam w nim juz stare czesci i zasilacz 400w. I teraz jak gram w gry to po jakims czasie sie wylacza komp. Ale teraz mam troche kasy i chcialbym zmienic powoli tego kompa na nowszego. Czy warto teraz kupic zasilacz OCZ ZS-Series 650W SLI BOX. Czy kupic dopiero jak bede zmienial komputer ? Cytuj Link to post Share on other sites
mikusina 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Co do wylaczania komputera to pewnie Ci się przegrzewa. Raczej jak bedziesz zmienial, ceny spadaja ) Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Aha. No wlasnie napisalem zeby sie upewnic czy kupic teraz czy potem ale mysle ze taki 650w to starczy na 5 lat gdzies nie? Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Jasne że starczy ale najlepiej podaj cenę ile możesz wyjeb na zasilacz Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Mysle ze tak do 250 zl z przesylka bylo by dobrze. Ale jak sa slabsze to wole dozbierac. Ale tam kolega napisal ze teraz lepiej nie kupowac. To w koncu nie wiem Bo chce zeby ten zasilacz juz do lepszej karty graficznej jak potem bede kupowal zeby smigal z nia ladnie bez przegrzewania sie kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) A jaki masz komputer podaj config komputera to ci powiem co i jak:) No i jaką masz zamiar kupić kartę graficzną Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez xnn123 Cytuj Link to post Share on other sites
mikusina 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 650w starczy na pewno , teraz pradozernosc komponentow bedzie sie zmniejszala Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Zaraz podam ale mysle ze powiesz ze wszystko do wymiany Karta graficzna: ATI Radeon HD 3650 Series Karta dźwiękowa Creative Sound Blaster Audigy Dysk: 250gb Ram:2gb Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+ Plyta glowna : Jakis Gigabyte nie pamietam dokladnie. DDR2. U mnie to raczej trzeba wszystko wymienic na ddr 3 Z tego tylko Dysk i karte dzwiekowa zostawic Mysle ze karte to taka do 600 zl. Ale narazie nie mam kasy. I Wlasnie mysle czy kupic ten zasilacz teraz a potem zbierac na ramy karte procka i plyte glowna. Cytuj Link to post Share on other sites
Feomathar 3 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Jak nie masz kasy, to szkoda ją pchać w nadmiar Watów Porządny 500W zasilacz obsłuży każdą konfigurację z pojedynczą kartą graficzną. Na Twoim miejscu brałbym solidnego seasonica/fortrona 400W w okolicach 150 zł. Zapas do późniejszego upgrade'u i spokój o podzespoły, a sporo w kieszeni zostaje Jeśli chcesz koniecznie coś mocniejszego, to weź 550W wersję tego OCZ ZS. Cena za tą moc okazyjna, można rzec Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 No to mowisz ze lepiej teraz kupic tak? Bo mowie chce taki zasilacz zeby te mocne karty graficzne na nim dobrze smigaly. To Polec jakis dobry zasilacz 550w. To taki kupie No ja na pewno nie bede mial 2 kart graficznych tylko jedna ale taka mowie do 600 zl. Wiec nie wiem jaki zasilacz pociagnie te karty graficzne nowsze. I zeby pociagnal odrazu na kilka lat wiec jaki model polecacie ? Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Tego se kup jedeń z tańszych i też dobry OCZ ModXStream Pro 500W SLI 80+ Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 A moze ten co ? OCZ ZS 550W 80+ BRONZE PFC ? Bo cena to 4 zl roznicy Cytuj Link to post Share on other sites
Feomathar 3 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 No ten właśnie wyżej Ci zaproponowałem Którego z nich nie weźmiesz będziesz zadowolony. Plusem ModXStream jest modularność (odpinane kable), plusem ZS są dłuższe kable (to się przyda w większej budzie) i trochę lepsza sprawność (wyższy certyfikat). Kolega mający ZS 550W twierdzi, że pod obciążeniem jest lekko słyszalny, ale to subiektywne odczucie. Reasumując - jak masz małą budę, to bierz MXS 500, jak dużą, to ZS 550. Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 To chyba wezme ten 500w bo mam mala bude i kable sa odpinane wiec ten bedzie dobrym wyborem mysle. Tylko zeby to 500 w wystarczylo za jakies 2 lata Cytuj Link to post Share on other sites
Feomathar 3 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Tak jak ktoś wspomniał wyżej - wraz z postępem wydajność wzrasta a pobór prądu pozostaje na tym samym poziomie lub nawet spada, więc bez obaw. Będziesz zadowolony, ja ze swojego jestem jak najbardziej. Nie słychać go, niezależnie od obciążenia. Nie polecam tylko komuś, kto chciałby sobie sprawić obudowę full tower, bo wtedy pozostaje zabawa z przedłużkami.. Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 No mysle ze spokojnie ten zasilacz udzwignie grafike z radeonow z seri 7x albo geforce 5x albo 6x ? Ale raczej kupie ten zasilacz i mysle ze bede z niego zadowolony. Sory ze tak co chwile sie pytam ale chce wiedziec zeby ten zasilacz pociagnal jak kupie karte z tej serii potem. Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 http://www.skapiec.pl/site/cat/37/comp/2969286#from35101 - ten spokojnie, ale pamiętaj że jest glośny Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 OCZ STEALTHXSTREAM 2 600W 120 A ten ? Dobry jest i cichy czy glosny bo jak ten jest dobry to dozbieram tam kilka zloty i sie kupi ? Bo wole dolozyc i kupic lepszy zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) ZS dość głośny pod obciążeniem, a SXS 2 ma krótkie kable. Polecam XFX 550W Trochę drożej ale warto http://www.morele.net/zasilacz-xfx-core-550w-120mm-80-p1-550s-xxb9-oem-379507/ . Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Arved Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Da rade on z tymi najnowszymi kartami i na przyszlosc bedzie dobry twoim zdaniem? Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 XFX 550 uciągnie z palcem w nosie, a co do kart to zależy jaka karta Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Na ten moment dajmy taka karte ASUS Radeon HD7850 2GB 256bit Czy ten zasilacz da z nia rade ? Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez Yan3k Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) No pewnie dodam iż to świetna karta w tej cenie Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez xnn123 Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Czy ten zasilacz da z nia rade ? Oczywiście że sobie poradzi z tą kartą. Jeśli mogę coś zasugerować, to polecę zmianę firmy GPU na MSi lub Gigabyte, bo na chłodzenie tych Asusów jest dużo skarg. Cytuj Link to post Share on other sites
Yan3k 0 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Aha dobrze wiedziec ale jak bede kupowal to na pewno zaloze temat jaka karte zeby ktos doradzil Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts