bonuz 665 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Już kilkakrotnie podczas grania w grę na gamepadzie, moja kobieta dotykając mojej koszulki dostawała prądem. To nie wszystko. Mnie wyłączał się na padzie analog, gasła kontrolka analoga i często lądowałem "na drzewie". Ktoś miał tak może kiedyś? Cytuj Link to post Share on other sites
art-spider 1 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) myślę, że chodzi tu bardziej o elektryczność statyczną powstającą z tarcia materiałów. materiał kanapy + ubranie może wytworzyć całkiem "spory" ładunek i głupieje elektronika (taki domwowy EMP ) mnie w pracy często "kopie " klawiatura, zależy to od tego z jakiego matriału mam bluzę lub koszulę. Edytowane 29 Marca 2012 przez art-spider Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ja na dawniejszej stacjonarce miałem z każdym dotknięciem spięcie z obudową Tylko to wyłączenie analoga mnie ciekawi Cytuj Link to post Share on other sites
art-spider 1 Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 możliwe, że pole elektrostatyczne zakłóca jakiś układ i reszta elektroniki traktuje to jako wyłączenie analoga( nie wiem tak sobie gdybam) jak mnie kiedyś "kopał" komputer to spiełem obudowę z grzejnikiem za pomocą kabla i problem się skończył najlepsze było to, że gniazdo zasilające było uziemione. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts