ErrorxT 1 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam wszystkich Przymierzam się do zakupu servera domowego. Może mógł by ktoś mi poradzić jakiś dobry. dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 A do jakich zastosowań będzie wykorzystywany? Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Wystarczy nawet stary PC, kwestia do czego i jakie możliwości. Linux Debian? Czy XAMPP? Cytuj Link to post Share on other sites
ErrorxT 1 Napisano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Przede wszystkim jako server do stron www ale jak by sie dało to bym chciał backup plików synchronizować z pc ale głównie to web. dzieki za odp. A który lepszy ? Linux Debian? Czy XAMPP? Edytowane 29 Marca 2012 przez ErrorxT Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ja bym stawial ClearOS Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Zależy jak bardzo jesteś dobry w Linuxie , ja też z tematem dopiero raczkuję, jestem na etapie testowania XAMPP i Krasnal jako całego pakietu do WWW na system Windows. Są na tyle intuicyjne, że da się wszystko ogarnąć. P.S. Ktoś z forumowiczów ogarnia temat XAMPP i KRASNAL SVR? Konkretnie chodzi mi o instalkę Joomli, gdy podaję login i hasło do SQL wykrywa bazę ale wyskakuje błąd że nie wszystkie wpisy utworzył... Edytowane 29 Marca 2012 przez Richter Cytuj Link to post Share on other sites
ErrorxT 1 Napisano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 linux czarna magia server ma być do nauki i do testów ps. czy wiek ktoś może czy na ebay flash działa ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ja bym poszedł w Debiana. W internecie znajdziesz dużo opisów jak skonfigurować dużo rzeczy. Stabilna i długo rozwijana dystrybucja. Nie jest szczególnie trudna w konfiguracji. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts