Skocz do zawartości

Zasilacz cichy i stabilny - który polecacie ?

Recommended Posts

Witam

Możecie polecić mi jakiś cichy zasilacz do 450 zł (to takie maximum, najlepiej jak najmniej) dostępny w sklepie techplanet do takiego configu - http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=8299&s=50391&s=58343&s=68421&s=56713&s=58719 ?

Będę robił na pewno oc procka tak do 4,5 - 4,7 GHz i być może karty graficznej. Tego jeszcze nie jestem pewien, ale dobrze by było gdyby na zaś do oc karty mocy zasilacza jeszcze starczyło.

OCZ ZT 650, XFX Core 650 i Seasonic M12II-620 620W są niestety głośne, Corsair'a TX650M nie ma w techplanet. Za to jest TX750M więc może on styknie? Albo Fractal Design Tesla 650W? Co o nim sądzicie? Ktoś ma?

Edytowane przez reaver

Witam Możecie polecić mi jakiś cichy zasilacz do 450 zł (to takie maximum, najlepiej jak najmniej) dostępny w sklepie techplanet do takiego configu - http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=8299&s=50391&s=58343&s=68421&s=56713&s=58719 ? Będę robił na pewno oc procka tak do 4,5 - 4,7 GHz i być może karty graficznej. Tego jeszcze nie jestem pewien, ale dobrze by było gdyby na zaś do oc karty mocy zasilacza jeszcze starczyło. OCZ ZT 650, XFX Core 650 i Seasonic M12II-620 620W są niestety głośne, Corsair'a TX650M nie ma w techplanet. Za to jest TX750M więc może on styknie? Albo Fractal Design Tesla 650W? Co o nim sądzicie? Ktoś ma?

Osobiście brałbym coś modularnego. Do tego w tym budżecie najlepiej sprawdzają się zasilacze od XFX.

Brałbym albo ten http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/xfx-xxx-650w,20091.html , albo dorzucił 30 dyszki za 100 wat więcej http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/xfx-black-750w,20100.html .

Dowiedziałem się, że te XFX'y mogą jednak głośno chodzić, więc wynalazłem takie cuś - http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/be-quiet-purepower-l8-630w,26206.html

cichy, modularny, przystępna cena, tylko kable krótkie .. ; / ale może nie na tyle krótkie, że da radę go zamieścić na dole obudowy? Zasiłka ma być do configu z postu 27.

to i ja się podłącze:

Do zestawu i5 2500k, xfx 6950 1gb który z zasilaczy polecacie ? Moje wymagania: do 400zł, cichy, modularny, z 4 złączami pcie pod ewentualne CF 2x 6950. Wypatrzyłem coś takiego :

1) be quiet! Pure Power L8 630W - 361zł

2) OCZ ZT 750W - 333zł

3) OCZ Fatal1ty Series 750W - 355zł

4) Corsair TX Series 750W - 399zł

Który najlepszy, ewentualnie co innego ?

A możesz coś cichego w tej cenie polecić? I co z tym bq jest nie tak wg Ciebie? (Pytam w celach edukacyjnych, może się czegoś dowiem wartościowego :D)

Za ta cene jest cos lepszego dwie linie v12 , posiada 564w To nie jest jakiś super wynik jak za ta cenę.

Dodam iż posiadanie dwóch lin v12 to nie jest złe tylko w twoim przypadku dobrze mieć jedną mocną.

to i ja się podłącze: Do zestawu i5 2500k, xfx 6950 1gb który z zasilaczy polecacie ? Moje wymagania: do 400zł, cichy, modularny, z 4 złączami pcie pod ewentualne CF 2x 6950. Wypatrzyłem coś takiego : 1) be quiet! Pure Power L8 630W - 361zł 2) OCZ ZT 750W - 333zł 3) OCZ Fatal1ty Series 750W - 355zł 4) Corsair TX Series 750W - 399zł Który najlepszy, ewentualnie co innego ?

Najlepszym wyborem będzie corsair TX750M

Co do tego ocza to wersji fatality nie bierz bo to nie udana wersja , przy korsarzu ten zasilacz odpada jest bez konkurencyjny ,

A co do tego be guiet l8 dał by radę ale lepsze coś innego jak już wspomniałem :)

Zasilacz na bank by był obciążony i to mocno.

Up

Też bardzo dobry zasilacz może go troszku opiszę Dobra jakość wykonania z zewnątrz czarny korpus , wentylator , przewody modularne długie , owinięte czarnym oplotem , wtyczki dobra jakość plastiku. Cichy ale niezależnie od obciążenia niesłyszalny

Edytowane przez xnn123

Powtórzę się :D

Seansonic

Też bardzo dobry zasilacz może go troszku opiszę Dobra jakość wykonania z zewnątrz czarny korpus , wentylator , przewody modularne długie , owinięte czarnym oplotem , wtyczki dobra jakość plastiku. Cichy ale niezależnie od obciążenia niesłyszalny.

OCZ-ZT

Ciekawa propozycja, do tego świetny wygląd ale jest dosyć głośny ;) no I gwarancja 5 lat,

Ma ktoś tego OCZ ZT750W, czy faktycznie głośny ?

Już sam nie wiem jeden pisze że cichy i 3 go popiera, drugi pisze że głośny, a nigdzie nie znalazłem testów z pomiarem hałasu :/

Najchętniej to kupiłbym X 660, ale trochę ponad 530 zł. :x i szukam czegoś tańszego %-)