Skocz do zawartości

7870 - Problem z dostępnością. HIS vs GIGABYTE?

Recommended Posts

Niestety jestem już 4 dzień bez kompa, bo miałem mieć 7870, ale w 2 sklepach już anulowałem zamówienie bo karty nie dotarły na sklepy. Wszędzie to samo tłumaczenie :/ - niestety nie spodziewaliśmy się takiej ilości zamówień.

Widziałem testy tych kart i szczerze to HIS Ice Q jest chyba najlpeszym wyborem. Ma najlpesze chłodzenie, choć w FPS minimalnie przegrywa z PowerColor. Podobnie jak Gigabyte.

Ma ktoś już może którąś z tych kart?

Daj linka gdzie na morele.net można znaleść te karty , ja nie mogę znaleść tam HD7870 :(

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r7870-twin-frozr-2gd5-oc-460594

Daj linka gdzie na morele.net można znaleść te karty , ja nie mogę znaleść tam HD7870 :(

W MORELE ponad 1500zł, a tu masz za 1649zł - 7950 ASUSA... http://allegro.pl/asus-7950-hd7950-900mhz-28nm-3gb-nowa-gwar-i2227134662.html
  • Popieram 1

wlasnie dzis odebralem moja msi 7870 oc, super karta ale twin frozr iii na 100% w porownaiu do mojego anytcznego zalmana bije jak odrzutowiec, aczkolwiek mi nieprzeszkadza^^

dalem 1350 z kurierem^^

Edytowane przez dexiji

wlasnie dzis odebralem moja msi 7870 oc, super karta ale twin frozr iii na 100% w porownaiu do mojego anytcznego zalmana bije jak odrzutowiec, aczkolwiek mi nieprzeszkadza^^ dalem 1350 z kurierem^^

Niby gdzie jak najtańsze od kilku dni są po 1480zł i wzwyż (kolejny TROLL?).

MSI podobno wymiata... Chłód i cisza.

Zawalił Gigabyte z tego co widzę. Ja biorę chyba MSI, ale cholera nie za ponad 1400zł :/. Jak jutro nic nie znajdę do południa, to zamawiam HIS ICE Q.

Edytowane przez Sopel86

Niby gdzie jak najtańsze od kilku dni są po 1480zł i wzwyż (kolejny TROLL?). MSI podobno wymiata... Chłód i cisza. Zawalił Gigabyte z tego co widzę. Ja biorę chyba MSI, ale cholera nie za ponad 1400zł :/. Jak jutro nic nie znajdę do południa, to zamawiam HIS ICE Q.

sam jestes trol^^

pierwsza partia kart byla 30$ tansza na sztuce, ale widaomo jak zaczely zchodzic to i cena poszla^^ swoja zamowilem w techplanet w zeszla srode a w czwartek cena juz byla 1400++, obawialem sie ze niezrealizuja zamowienia ale jednak sie udalo:)

Witam

Czy bazując na doświadczeniu przy poprzednich seriach, jest ktoś w stanie powiedzieć kiedy do sklepów trafi wreszcie jakaś większa dostawa kart z serii 7800? Bez owijania w bawełnę i po przeczytaniu kilku recenzji napaliłem się konkretnie na HIS 7870 IceQ (może być i Turbo), ale próżno szukać jakiegokolwiek HISa w polskich sklepach.

Jedyna opcja na tę chwilę to Niemcy (patrząc np. na cenowarka.eu), ale ewentualne (odpukać) problemy z kartą będą się równać odesłaniu z powrotem do zachodnich sąsiadów, co wiąże się i z kosztami i z czasem.

Nie znam specyfiki rynku kart graficznych, ale skoro zapowiedziane zostały premierowo 5 marca, do sklepów miały trafić 19-tego, a minęło już 10 dni i sytuacja jest jaka jest, to zastanawiam się ile to jeszcze może potrwać. Szczególnie dziwi mnie, że taki Komputronik (bądź co bądź jedna z większych firm) nie ma i nie wie kiedy będzie miała dostawę jakichkolwiek kart 7870 czy 7850, podczas gdy sklepy internetowe, o których istnieniu nie słyszałem do momentu rozpoczęcia poszukiwań karty, mają niby na magazynie choćby kilka sztuk Gigabyte'ów czy MSI.