Skocz do zawartości

Test 25 zasilaczy 650-750W - Jaki zasilacz komputerowy dla gracza

Recommended Posts

Faktycznie dobry teścik. Warto jednak pamiętać że to nie wszystkie i "jedyne godne" zasilacze na rynku. Jak ktoś kupił dobrą zasiłkę 3 lata temu to pewnie nadal jest ona bardzo dobra :) . Ja na swoim CM zostanę jeszcze pewnie przy następnym zestawie.

Nie jest źle i tak, że coś zrobili.

To jest jeden z niewielu testów zasilaczy napisanych w naszym rodzimym języku i dlatego też mogli się bardziej postarać podczas robienia wszelkiego rodzaju testów nawet kosztem dłuższego czasu tworzenia artykułu.

Najbardziej razi brak zasilaczy 500W, 550W oraz 600W czyli najrozsądniejszych dla większości komputerów graczy w tym kraju. (wiem wiem test niby od 650W ale mówię ogólnie :) )

Oczywiście nie zmienia to faktu, że test jest spoko ale nadaje sie dla osób planujących sli/cf :)

Edytowane przez Pasjonat

Ten test jest o du**ę roztrzaść :P

Mydlenie oczu tym całym wygrzewaniem zasilacza i innymi bzdetami, a zabrakło wszystkich testów mówiących o jakości zasilacza... szumy, tętnienia, współczynnik mocy, sprawność zasilacza a nie odczyt z gniazdka ;)

Pewnie jeszcze wnioski wyciągnięte na podstawie tego który zasilacz ma "lepsze" napięcia... jakby to robiło różnicę, czy mam +12,2 V czy może +11,7 V :rotfl: Jak jest idealnie +12 V, to zasilacz jest super extra mega hiper pr0 i pewnie z diamentów go zrobili :wariat::P

Jak już testowali 25 zasilaczy, to by sobie zrobili regulowane obciążenie albo kilka dekad na dane obciążenia, załatwili oscyloskop i test byłby z 10x lepszy i bardziej miarodajny... bo teraz tylko wiem, że po podłączeniu nie skopci nic ani nie będzie restartu :P

Właśnie miałem koledze który pytał polecić takiego CM jak mój

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Wnioski_ogolne%2C_temperatura_i_glosnosc.-2076/strona/5911.html

a przy okazji trafiłem na to:

http://allegro.pl/markowy-coolermaster-silent-pro-gold-700w-80-gold-i2233634514.html

Dziwne... rok gwarancji. Trochę śmierdzi ale jak ok to niezła okazja.