wit3k 0 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Witam. Posiadam mb Asrock p67 Pro3. Jako dysku systemowego używam SSD OCZ AGILITY 3 60GB. Posiadam go już około 4 miesiące i nie ma z nim żadnych problemów, niezależnie czy jest podpięty do portu sata3_0 czy sata3_1. Własnie kupiłem drugi dysk aby zwiększyć przestrzeń, mianowicie: http://allegro.pl/dysk-320gb-7200rpm-wd-wd3200aakx-16mb-sataiii-i2201841067.html . Podpiołem dysk do wolnego portu sata3. Komputer nie wykrywa dysku, niezależnie do którego portu dysk jest podpięty. Próbowałem nawet z portami sata2. Efekt jest taki sam. Kiedy dysk jest podpięty system załacza się o wiele dłużej mimo iż dysk nie jest wykrywany, pozatym co kilka sekund dysk wydaje dziwny odgłos jakby cos w nim przeskakiwało. Na koniec dodam, że nie montowałem do dysku żadnych zworek. Może to konieczne do prawidłowego działania dysku? Jednak wciąż pozostaje problem dziwnego odgłosu. Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 25 Marca 2012 przez wit3k Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 dysk/kabel uszkodzony moze byc te uszkodzony molex od dysku Cytuj Link to post Share on other sites
wit3k 0 Napisano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 sprawdzalem na róznch kablach także pozostaje tylko uszkodzenie dysku. Napiałem już do sprzedawcy z allegro. Zobaczymy jakie zajmnie stanowisko w tej sprawie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts