rumcajs295 1 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam, mam problem, już od długiego czasu mi to zbytnio nie przeszkadzało, ale teraz trochę tak. Przy włączeniu systemu pasek startu na dole ekranu jest czarny, tak przez około 2 minuty. Robiłem czyszczenie CCleanerem i Eusing Free Registry Cleaner ale to nic nie pomaga. Nie wiem co jest grane... I w ogóle zaraz po uruchomieniu systemu wszystko się długo wczytuje, tzn programy, i trzeba tak przeszło minute poczekać zanim coś się uruchomi. I jeszcze coś, podajcie mi jakieś dobre programy do przyspieszania pracy PC, bądź wykrywania i naprawiania ewentualnych błędów. E8400 Goodram PRO 2x1024Mb 1066 Samsung F3 Radeon HD 6850 Tacens radix IV 450W Asus P5k pro Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Przebadaj dyszczycho i zrób defrag a z softu mogę polecić PC Tools Registry Mechanic No i jeszcze jedna uwaga, co tak mało RAM'u ?! (jaki OS ?) <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
rumcajs295 1 Napisano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Windows XP Professional 32 bit SP 3 Na razie ramu starcza ale chcę dokupić kiedyś lub nowe 4 gb zakupić, a poza tym ramy mogę podkręcić. Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Obstawiam zamulone dyszczycho lub jego rychłą śmierć edzia : Z moich doświadczeń wiem że w XP x86 dość szybko zamula się rejestr, nie to co w x64 więc zapodaj sobie to > http://download.chip.eu/pl/ERUNT-1.1j_105778.html i zdefragmentuj / skompresuj regedit. <pozdro> Edytowane 25 Marca 2012 przez emdziej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rumcajs295 1 Napisano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Zdefragmentowałem i skompresowałem. Czytałem gdzieś coś o jakichś LOGach, że można jakoś naprawić to ale nie wiem jak, co to są te logi ?? Zobaczę zaraz czy się uruchomi normalnie Zdefragmentowałem defragglerem dyski C i D... Cytuj Link to post Share on other sites
Pestfunkey 14 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Użyj programu GMER oraz OTL. Jeżeli to nie pomoże skorzystaj jeszcze z programu DrWebCureIt następnie jeżeli błąd dalej występuje zwróć się o pomoc na Tym forum Edytowane 26 Marca 2012 przez Pestfunkey 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rumcajs295 1 Napisano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Prosiłbym Cię, wytłumacz mi jak mam użyć tych programów, tzn, co mam w nich zrobić itd. Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 To soft do odsyfania systemu <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
Pestfunkey 14 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Prosiłbym Cię, wytłumacz mi jak mam użyć tych programów, tzn, co mam w nich zrobić itd.Tak jak napisałem , zwróć się o pomoc na fixitpc.Tam poproszą Cię o logi które wygenerują owe programy dzięki czemu będą potrafili Ci pomóc 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rumcajs295 1 Napisano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Okey, już się biorę Dobra, odpowiedzieli mi na tamtym forum, trzeba wyłączyć z autostartu HP CUE Device Discovery Service, wyświetlane jako hpqddsvc (u mnie wyświetlane bardzo podobnie, lecz nie identycznie). Uruchom>>services.msc- wyłącz hpqddsvc Dzięki za pomoc Pestfunkey Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts