Skocz do zawartości

Recommended Posts

No i co samo Seagate Barracuda nic nie mówi :)

Ja polecam:

WD Caviar Black

WD Velociraptor z bardzi wysokiej półki

Samsung Spinpoint F3

WD Scorpio Black

WD Scorpio Blue

Seagate Barracuda XT

Edytowane przez xnn123

Czy taki dysk z serii "ekologicznej" będzie teoretycznie dłużej działał niż zwykły/standardowy?

Myślę powoli o zmianie 5 letniego Seagate 320GB i 3 letniego Samsung 500GB na jeden dysk 1500TB. Tylko że one służą do pracy i wymagam od nowego niezawodnej pracy przez te 3-5 lat...

Polecam również ten dysk co wyżej, mam takie dwa i sobie chwalę. Pomimo róznych opinii sprawują się nieźle, a przede wszystkim są ciche i chłodne. W mojej obudowie temp na nich to 25 st. Nie jestem do końca przekonany czy nadają się na system (raczej nie), ale w takiej konfiguracji jak u mnie (jako kontener danych) do systemowego SSD jest znakomicie.

Tak.

W zasadzie mialem 4 sztuki F4EG 2TB, dwie juz wrocily na serwis z czego mendy przy drugim serwisie zamienily mi F4EG na odpowiednik Seagate LP, bo jak niektorzy juz wiedza na moment obecny Seagate i Samsung to jedno.

Omijalbym te dwie firmy szerokim lukiem.

Mysle, ze warto byloby zainwestowac w cos pokroju Hitachi czy ewentualnie WD.

• Popieram 1

Ogólnie 500GB ma być na torrent , 500GB na seriale , reszta na mp3 , itp , tak więc połowa dysku cały czas będzie zapis,odczyt,kasacja i tak w koło ;) Gdzieś czytałem ,że te greeny mają jakieś problemy z częstym zapisem ,że niby głowice siadają czy coś. Chce dysk na 5 lat i nie chciałbym by coś wcześniej siadło w nim.

System i instalki programowe typu photoshop,pinnacle studio, office itd będą na ssd.

No tak tylko taki Seagate to 1000zł za 1TB , wg mnie lekka przesada jak na dzisiaj , bym wolał nie wydać więcej jak 600zł na dysk-a , kiedyś nie było takich problemów brało się baracude i do dziś mi wszystkie 5 działa ;)

Edytowane przez MejoKrk