mcvice 3 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 cześć mam pytanko, mam kartę msi geforce 560ti hawk i problem bo jak gram w gry to pracuje strasznie glosno, czytalem ze programem msi afterburner mozna ustawic prace wiatraczkow zeby byly ciszej ale nie wiem na ile % moge to ustawic zeby bylo cicho i bez ryzyka ze karta sie przegrzeje? Cytuj Link to post Share on other sites
Zosed 45 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 podaj temperatury w idle u w stressie. Moze to ze warczy podczas grania spowodowane jest ze jest mu za goroąco. Cytuj Link to post Share on other sites
mcvice 3 Napisano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 w idle 34st po kilku godzinach w stresie - 55-56st Cytuj Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Zaiste wygląda na winę chłodzenia cóż począć tak już mają MSI szczególnie TF3. Cytuj Link to post Share on other sites
mcvice 3 Napisano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 dziwna rzecz - przyciszylem wiatraczki do 40% ale dalej buczy cos, to nie grafika tylko nie wiem co tak halasuje :< i to cos tylko jak gram sie wlacza, bo testowalem bez grania i na 40% cichutko na 100% dosc glosno, ale jak gram to wlacza sie cos jescze co szumi glosno Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Może BOXowy wentylator procesora? Może zasilacz który jest zapchany kurzem? Nic więcej mechanicznego tam raczej nie działa. A przynajmniej nie coś co by robiło się głośne pod obciążeniem. Cytuj Link to post Share on other sites
mcvice 3 Napisano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 podejrzewam że może być boxowy wentylator bo mam phenom II 975 black BOX na co by to zamienic zeby bylo chlodno i cicho? Cytuj Link to post Share on other sites
bynio86 12 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 jesli masz mala obudowe...mATX zamien na wieksza... moze masz grafike za nisko podlogi obudowy... ja taki problem tez mialem...dostalem od znajomego wieksza obudowe bo chcialem zeby byl lepszy przewiew...i grafa ciszej chodzi:) nie swiszczy jak czajnik teraz bo jest wyzej no i odkurzyc grafe tez czasem trzeba;) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts