Skocz do zawartości

CF radka 6870 przy BeQuiet 530w.

Recommended Posts

Zasilacz masz dobry, ale widzę że ma 2 linie 12V na których maksymalnie może uciągnąć 420W. Może to być leciutko na styk przy dwóch kartach. Procek masz dobry i pewnie też go kręcisz, wszystko się przełoży na wyższe obciążenie. Trudno mi tu wyrokować ale wydaje mi się że mocy może braknąć.

Z tego co widzę, podobny zestaw bierze z jedną kartą około 310-320W. Druga karta i zasilacza może odrobinkę braknąć.

A tak ogólnie to testowałem ostatnio CF ze swojego 6950. Z całego serca odradzam. Jeden kolega tu na forum mi kiedyś to odradzał, teraz po sprawdzeniu przyznaję mu rację. Mikroprzycięcia zabijają płynność bardzo skutecznie na tej generacji radków.

Edytowane przez Biafra1987
  • Popieram 1

Czy CF czy SLI mikro przycięcia i tak będą :/ wg mnie lepiej sprzedać obecną kartę i kupić nowszą i do tego nie ma obawy o zasilacz, że nie wyrobi pod obciążeniem :) chyba że bardzo chcesz to Twoja decyzja .

• Popieram 1

Czy CF czy SLI mikro przycięcia i tak będą

Przez rok użytkowania SLI nie uświadczyłem żadnych. Co do dwóch HD6870, to one same biorą ok. 275W, a cały zestaw weźmie do ok. 430W bez OC pod pełnym stresem, wiec na Twoim miejscu nie ryzykowałbym CFX na takim zasilaczu mimo że to całkiem porządne PSU. Edytowane przez Arved
  • Popieram 1

Przez rok użytkowania SLI nie uświadczyłem żadnych.

Na SLI z GTS 250 - czasem się trafiały, ale to może tylko taki przypadek u kolegi był i pochopnie wyciągam wnioski, o przycięciach na CF już nie jeden raz słyszałem więc coś w tym prawdy musi być :)
  • Popieram 1

U mnie na zasilaczu Silver Power 600W z 585W na 12V [tym z sygnaturki] zasilacz nawet nie jest letni w stresie po OC proca na 4.5 i grafy na 970-1200.

Dla nie znających się zbytno na PSU - Silver Power = Seasonic :banan: