tony101726 0 Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Otóz mam problem moj brat skasował mi zawartosc całego dysku twardego , na których bylo 150 gb bardzo waznych mi plików . I tu rodzi sie moje pytanie czy istnieje sposób na to by je przywrócic . Dodam jeszcze ze partycje zostały na nowo utworzone Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Hmm, usunal partycje i na nowo zalozyl? Nie wroze za wiele. Mozesz sprobowac GetDataBack, mi pomogł, ale pamietaj ze jak te dane są nadpisane to szanse są jeszcze mniejsze. Ogolnie to nie wiem czy po przepartycjonowaniu uda sie cokolwiek zrobic. Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Użyj Easy Recovery Profesional. Jest tam opcja odzyskiwania w trybie RAW, powinien sobie poradzić, ja już odzyskiwałem tak dane po "katastrofach" z formatowaniem włącznie. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Użyj Easy Recovery Profesional. Jest tam opcja odzyskiwania w trybie RAW, powinien sobie poradzić, ja już odzyskiwałem tak dane po "katastrofach" z formatowaniem włącznie. Samo formatowanie a formatowanie i nadpisanie danych lub (tutaj jestem tylko na 90% pewien) usuniecie partycji i zalozenie nowych to nie to samo. Po samym formatowaniu nie ma problemu zeby odzyskac pliki, ale po nadpisaniu lub przepartycjonowaniu jużduuuzo gorzej. Edit: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic503199.html moze to pomoze autorowi tematu? Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 eee tam, nie ma co panikować. Nawet jeżeli stworzył partycje od nowa to nie ma problemu. Nie sądzę żeby już zdążył nadpisać te 150GB danych. Żeby było jasne: za pomocą E.R.P. odzyskiwałem dane z dysków które wpierw były sformatowane a potem w nerwach usunięta partycja i założona inna z grubsza tylko przypominająca te wcześniejsze. Ludzie czasami nieźle wywijają gdy się im literki dysków pomieszają Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts