browarpll 109 Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Od jakiegoś czasu średnio raz na tydzień pojawia się temat "kupiłem nowy sprzęt i nie działa" który dotyczy platform asusa lub asrocka na Z6X, I tu rodzą się pytania: - czy ta platforma jest niedopracowana bo generalnie problemy dotyczą współpracy z pamięciami. - skoro tak to czemu nie ma problemów z gigabyte'm? - czy popularność platformy amd tak spadła że też nie pojawiają się z nią problemy? Chyba mam mało zmartwień ostatnio 8) Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 To są błędy producentów, MSI, Gigabyte, EVGA z nimi problemów jak widzisz nie ma. - czy popularność platformy amd tak spadła że też nie pojawiają się z nią problemy?Owszem, trochę spadła ze względu mocnej konkurencji Intela (dla AMD na razie nie do przebicia). Chyba mam mało zmartwień ostatnioTrochę zazdroszczę. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Wynika to też z dużej popularności asrocka i asusa. Asrock cieszy się obecnie opinią najlepszego zakupu (jakość/cena) i znakomita większość ludzi tutaj kupuje jego płyty pod SB. Asus zaś od zawsze wydawał się dobry i ludzie go bardzo chętnie kupują. Ja ze swoją płytą nie mam najmniejszych problemów a jest od asusa Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No ale sam ten przycisk MemOK! po co właściwie go stworzyli? Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 asusa lub asrocka najwyraźniej oszczędzają na kontroli jakości, stąd trafiają się walnięte sztuki, według mnie najmniej awaryjne produkty robi teraz MSI i EVGA. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts