Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moi drodzy. Nadszedł czas żeby wymienić stary komplet wentyli które ciągną się za mną już parę lat (trochę się rozklekotały więc lądują w starym kompie, a fabryczny front od CM 690II jest tylko odrobinkę cichszy od pralki). Potrzebuję parę 140-tek i jednej 120-tki. Nazbierałem trochę zniżek w tym sklepie więc proszę o propozycje TYLKO z jego oferty (jak nie to nie będzie plusików! :> ) :

http://www.alternate.be/html/categoryListing.html?cat1=20&cat2=999&cat3=17&cat1=79&cat2=999&cat3=17&bfbox=1&&tn=HARDWARE&l1=Koeling&l2=Behuizing&

Które z dostępnych tam wentyli polecacie. Ceny nie grają aż takiej roli (ważne żeby wentyl nie świecił jak proboszcz w odpust).

Za wszelkie rady serdecznie dziękuję :)

Tak jak napisałem, mam w budzie miejsce na 140-stki i 120-stki. Wiesz czy można gdzieś w CM 690II Advanced gdzieś upchnąć taką turbinę od jelcza?

Uzupełniając: ma być przede wszystkim wydajnie, ale też możliwie cicho.

Niestety, ale tych 200 nigdzie nie wcisnę do swojego kurnika. Buda jest z sygnatury. Potrzebuje wybrać odpowiednie 120tki i 140tki. Głównie 140 na przód. Fabryczny musi wylecieć bo w idle jest najgłośniejszym elementem kompa.

Gość t.luk

Nie kłócimy się w moim temacie. Magmy są spoko. Słyszałem też dużo dobrego o nich. Ale są czerwone :/

Czy jeśli kupię wszystko z serii BQ Silent Wings USC to będziecie się ze mnie śmiać? Komp się zagotuje i będzie działał jak suszarka?

Bo tak myślę czy poprostu nie strzelić wszystkiego z tej serii, niech to wygląda jakby było od kompletu.

Serio mi tu pisać misie :) bo w poniedziałek bym to podjechał kupić. Czerwone wentyle mi pasują do czarnej budy, "wojskowo-moro" płyty i niebieskiej płytki drukowanej karty jak pięść do nosa (przemilczę pomarańczowy wentyl na contacu). Warto brać silverstone zamiast BQ na front?

Jak by patrzeć pod kolor samej płyty i kostek (o ile są to czarne vegi) to brał bym pod uwagę Noctune bo one lekko kolory militarne mają. A jeśli chciał byś coś uniwersalnego to coś czarnego z tego co widzę to do wyboru 140/120 pod zestaw są :

Noiseblocker BlackSilentPRO

Enermax UCTB14 /UCTB12

be quiet! Shadow Wings PWM 140/120 mm

be quiet! Dark Wings DW1 140/120 mm

Aerocool Shark Fan 14/12cm Black Edition(pierwszy raz się z nimi spotykam ale specyfikacja wydaje się być obiecująca)

Edytowane przez master25051992

Wydajnie, ale w miarę cicho?

mam AP121 i stosunek ciszy do wydajności jest na prawdę dobry,

wiadomo, że jak wentyl ma 1500rpm to nie ma cudów będzie go słychać, ale słychać go mniej niż slip streamy na 1200rpm

puścisz go na ~1000 i problem zniknie, to jeden z najwydajniejszych ciśnieniowo wentyli

Gość t.luk

mam AP121 i stosunek ciszy do wydajności jest na prawdę dobry, wiadomo, że jak wentyl ma 1500rpm to nie ma cudów będzie go słychać, ale słychać go mniej niż slip streamy na 1200rpm puścisz go na ~1000 i problem zniknie, to jeden z najwydajniejszych ciśnieniowo wentyli

I dlatego też go poleciłem na przód obudowy ;)