Skocz do zawartości

Czy zasilacz da rade karcie?

Recommended Posts

Witam!

Mam sprawe.... zakupiłem ten oto zasilacz:

http://allegro.pl/zasilacz-e-carbon-600w-i2192681171.html

i nie jestem pewien czy pociągnie on kartę graficzną jaką mam zamiar kupić.

Link do karty:

http://www.morele.net/karta-graficzna-power-color-ax4850-1gbd5-hv3-429498

Nie proszę o propozycję kart graficznych... że lepszym wyborem była by...... chyba że byłaby to karta ze sklepu morele.net i kosztowała PONIŻEJ 300zł

Chodzi mi o szybkie kupno dlatego też chce kartę ze sklepu morele.net

Z góry dziękuje za pomoc :)

To produkt z tzw. "czarnej listy" zasilaczy. Nie dość że napis na tabliczce (600W) ma mało wspólnego z rzeczywistością, to skoki napięć, tętnienia i inne cuda jakimi raczy ta konstrukcja mogę doprowadzić do uszkodzenia całego komputera. Akurat zasilacz to część na której nie warto oszczędzać, a prawie 300zł za HD 4850 to też złodziejska cena.

• Popieram 1

Ten zasilacz nie należy do tzw. "no name", choć nie jest to jakaś super firma porównywalna do OCZ czy XFX. Nie jest to jakiś zasilacz z wyższej półki ale nie należy do najsłabszych. Przeszukałem wiele for i na żadnym z nich nie było zasilaczy formy Carbon na czarnej liście, jeszcze dodam że firma Carbon była wymieniana kilka razy w zasilaczach polecanych więc nie wydaje mi się że jest to typowy no name, lecz przyznam ze nie jest to znana firma. Tak na marginesie...... nie potrzebuje zasilacza takiego jak np. OCZ 550W lub coś podobnego...... potrzebuje zasilacz który pociągnie mój nie najlepszy sprzęt.... Pozdrawiam :D

Co do firmy HIX słyszałem że robi najbardziej wydajne chłodzenia. A ta karta HD4870 wydaje się naprawdę dobra..... Dzięki za propozycje.

Po co się pytasz skoro znasz odpowiedź... OCZ, czy XFX to wcale nie jest czołówka... Antec, Seasonic, Enermax - to jest hi-end. Nie myl też swojego Carbona... z Modecom Carbon (który może się tam już do czegoś nadawać). Nikt nie sprzeda ci zasilacza 600W za 50zł, co najwyżej produkt zasilaczo-podobny... a to już spore ryzyko.

On ma na linii 12V w teorii 480W (240 na każdej z 2 linii)... ale ja bym nie ryzykował z tym zasilaczem. Nie bez kozery ktoś go za pół-darmo oddaje. Poza tym on jest używany, a zasilacz (zwłaszcza tak kiepski) traci na mocy wraz z upływającym czasem. Nie wiadomo co on teraz jest warty. Nie bierz tego dobrze ci radzę.