emyyyl 0 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) Witam, Jak nietrudno się domyśleć szukam laptopa. Upodobałem sobie Asusa 1225b, ale w oczekiwaniu pojawienia się tego modelu na półkach sklepowych zacząłem kombinować i szukać na nowo bo a noz znajdzie sie cos lepszego. Kwota jaką mam to 2000zł, a wymagania.... No cóż: - bateria umożliwiająca pisanie kilkugodzinnych notatek na uczelni - USB 3.0, które niedługo będzie standardem i ułatwi życie - Grafika minimum umożliwiająca oglądanie filmów HD przy podłączonym 24` monitorze oraz zagranie w CS lub Fifa - Procek minimum e-450, mile widziane i3 i wyższe - matryca najlepiej mat, ale przeboleje lustro, byle była dosyć dobra - konstrukcja pozwalająca podróżować z kompem. Zainteresowałem się dziś dwiema aukcjami: 1) http://allegro.pl/acer-timeline-x-4830t-6841-procesor-i5-led-i2179755113.html 2) http://allegro.pl/acer-as5830tg-2414g64m-i5-2410m-4gb-15-6-640-w7h-i2166292078.html (ta opcja wykracza o 300zł poza moj budżet, ale gdyby to było warte to kto wie) Są to Acery z wbudowanymi przyzwoitymi bateriami, tylko czy te na stałe ulokowane baterie nie eksploatują się zbyt szybko? Nie chce, aby bateria w laptopie po 6 miesiącach trzymała tak jak w każdym innym bo to wtedy bez sensu. Myślałem też o HP Probookach 4330s, ale obawiam się, że bateria mnie nie usatysfakcjonuje. Poproszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2012 przez emyyyl Cytuj Link to post Share on other sites
KlimaS1778 2 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Hp z i3 którego testowałem trzymał 4-5h na wifi z srednim ekranem... więc nie wiem czy Ci to odpowiada. Można się rozejrzeć za dobrą używką + kupno baterii 8/9cell. Asus ul80 sobie zobacz, "niestety" ma c2d 1.7ghz + gt210m (gry działają, nawet cod mw3, fifa na wysokich ruszy) Ja przy używce 8cell mam jeszcze 5h na wifi. Nowe podobno mocniej trzymają a to wiadomo norma. ten asus to kompromis pomiędzy netbookiem a laptopem, 14" według mnie to dobry wybór. Nie testowałem HPka bez wifi więc się nie wypowiem. Asus pewnie więcej pociągnie. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
emyyyl 0 Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Dziękuję za poradę, a co powiesz o zaproponowanych przeze mnie Acerach? Cytuj Link to post Share on other sites
KlimaS1778 2 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Sory że tak późno, w pracy byłem. Powiem tak Acery nie są złe z parametrów co do plastiku i jakości już troszkę inaczej bo często takie "zabawki" bardziej przypominają. Ja bym nie brał ze względu na baterie wbudowane których chyba sie nie da wymienić. Dla mnie to dyskwalifikuje laptopa ponieważ zakup robię na dłuższą "metę". Musisz też uwzględnić że w domu na kablu nie odepniesz baterii i jej nie oszczędzisz po prostu. Jeżeli Ci to nie przeszkadza warto by było wziąć takie coś Jeżli może być używka według mnie najlepiej kupić i znaleźć (przed kupnem jeszcze) do niego baterie 8/9cell która doda mu kopa. Jeżeli będzie to tańszy laptop to można ssd zamontować też dorzuci parę minut na działaniu + szybkość.(rozwiązanie dla tych co nie potrzebują magazynu danych na laptopie, a służy do internetu/jakiś film i dokumenty) Cytuj Link to post Share on other sites
emyyyl 0 Napisano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No własnie mnie na baterii zależy i boję się, że taka się szybko wyrobi, chyba, że te wbudowane baterie są jakieś trwalsze. Używkę mógłbym kupić, ale to też ryzyko bo chciałbym taką, która spełni moje wymagania a takie już swoje kosztuja + super bateria i wyjdzie cenowo podobnie do tego nie mam gwarancji. Pozostaje szukać czegoś z wyjmowaną baterią, a szkoda bo ten Acer za 2300 baterie i bebechy ma całkiem fajne, nawet obudowa w nim jest aluminium jeśli dobrze pamiętam. <br /> Czy warto kupować tego lapka za tą cenę?? http://tablica.pl/oferta/acer-1-5-miesieczny-sprzedam-pilnie-IDR1G7.html#4f62500f109c1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts