Skocz do zawartości

Czy opłaca się dopłacać

Recommended Posts

Witam

W niedalekiej przyszłości mam zamiar złożyć sobie nowego kompa

Specyfikacja:

Procek i5 2500k

8GB ramu

Płyta AsRock p67 pro3 B3

zasilacz OCZ stealthXstream 2 700W

i tutaj jest moje pytanie.

Cały czas myślałem o GTX580 wyszły jednak nowe radki i byłbym skłonny kupić HD7950.

Naszła mnie myśl czy opłaca się kupować aż tak drogą kartę do rozdzielczości 1080p

Monitora nie mam zamiaru wymieniać. Może do komfortowej gry na takiej rozdziałce we wszystkie nowości na max detalach wystarczy HD7870?

Co o tym sądzicie opłaca się dopłacić te kilka stówek ?

Proszę o konstruktywne opinie i pozdrawiam

W tej niedalekiej przyszłości wiele może się zmienić, premiery gtx'ów mogą nieźle namieszać. Jeśli nie kupujesz teraz. nie ma sensu zawracać sobie tym głowy w tej chwili. Po prostu poczekaj na rozwój sytuacji, a możesz sporo zaoszczędzić.

Zgadzam się z przedmówcą. Cytuję: "Nvidia obniżyła cenę karty graficznej GeForce GTX 580, aby mogła ona konkurować z modelem Radeon HD 7950".

Moim zdaniem jak możesz trochę poczekać to nie kupuj jeszcze karty może faktycznie 7950 potanieją na tyle, że będą atrakcyjne cenowo. Ja mam zamiar kupić podobną konfigurację tylko ze słabszym zasilaczem, bo taki jak ty chcesz kupić to chyba nie ma potrzeby, 600W w zupełności wystarczy, a to już jakaś oszczędność. A ta karta myślę, że na dłuższy czas starczy.

Ja zamierzam kupić:

ASUS P8P67 PRO Rev.3.0,

i5 2500k 3,3GHz

Asus Radeon HD7950 DCII

Kingstony HyperX 3x2Gb 1600MHz

Be Quite 630W