Balkon32 2 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Na świecie jest wiele przeróbek systemu xp na przykład : XP SPEED PRO 2 , DARK Version 2 itp czy wie może ktoś jak przerobić taki system pod swoje potrzeby np : żeby po zainstalowaniu były już zainstalowane dane programy wiem że XP SPEED PRO 2 był tworzony nlite ale tam takiej funkcji nie ma . Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Aż musiałeś nowy temat założyć... Jest taka opcja na 100% teraz nie sprawdzę jak tam się to dokładnie nazywa bo nie mam żadnego systemu na dysku żeby pliki załadować, ale wiem że jest bo sam to robiłem. Głównie chodzi o oskryptowanie tj. wrzucasz na płytę razem z Windowsem np. xXx.exe i później w Nlite dodajesz odpowiednią komendę (w programie jest wszystko napisane) aby po pierwszym uruchomieniu systemu się uruchomiła instalacja tejże aplikacji. Nie wiem jak możesz tego nie ogarniać. Nlite jest prosty jak budowa cepa i robiłem to po "omacku" Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Takie modyfikacje sa nic nie warte,masz tak slabego kompa ze chcesz winde okrojona?. Cytuj Link to post Share on other sites
Balkon32 2 Napisano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Takie modyfikacje sa nic nie warte,masz tak slabego kompa ze chcesz winde okrojona?. Nie nie mam ale chodzi o to że po instalacji chcę mieć już wszystko wgrane i nie bawić się w wgrywanie wszystkiego od nowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 nlite, lub vlite. Cytuj Link to post Share on other sites
marcinhek 3 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Pomysł ciekawy . Ale czy to ma sens , stery czy programy co miesiąc są nowe wersje. I co potem ściągać aktualizacje do nich ?? hmm no nie wiem czy to tak się opłaca . Tak moim zdaniem Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Programy do nlite to addony, szukaj na forum nlite/vlite. Addony można samemu wykonać, wystarczy poszukać na google addony nlite. Cytuj Link to post Share on other sites
Balkon32 2 Napisano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Pomysł ciekawy . Ale czy to ma sens , stery czy programy co miesiąc są nowe wersje. I co potem ściągać aktualizacje do nich ?? hmm no nie wiem czy to tak się opłaca . Tak moim zdaniem A co za problem włączyć aktualizator programu np Apple i zaktualizować do najnowszej wersji ? Cytuj Link to post Share on other sites
frKola 1 Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 (edytowane) Wgraj system, zainstaluj wszystko co potrzebujesz, zrób obraz Norton Ghostem (np. z pakietu Hiren's Boot CD) i wypal sobie na płytkę. Edytowane 17 Marca 2012 przez frKola Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Sprawdź tutaj Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Pomysł bez sensu - to już lepiej walnąć sobie kopię partycji C raz na miesiąc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts