_AdiX 0 Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Poszukuję dobrej strony z jakimś średnio zaawansowanym kursem PHP. Podstawy już znam, pół roku się uczę, wcześniej także innych języków Cytuj Link to post Share on other sites
Malcolm Feth 0 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Hmm... czego potrzebujesz? bo srednio-zaawnsowany to jest poejcie BARDZO, ale to BARDZO wzgledne. Ja uwazam ze jestem srednio-zaawansowany a siedzie w php od 7 lat wiec wiesz... pojecie wzgledne. Pomysl raczej czego chcialbys sie nauczyc, tablice, funkcje, operacje na plikach/katalogach, bazy danych, biblioteki gd.. itd.. i sporobuj szukac w taki spsoob. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Operacje na plikach mało potrzebne Największa zabawa z MySQL. Polecam Ci wydawnictwo Helion jako literaturę. Mój najnowszy nabytek to 'Programowanie obiektowe w PHP 5', a poprzedni, który dał mi bardzo bardzo dużo to 'PHP i MySQL Witryna WWW oparta na bazie danych' - bardzo przydatna książka. Ponadto polecam php.net i opisy funkcji. Wymyśl sobie łatwy cel - np. strona szkoły i zrób CMS'a, potem go ulepszaj - dodawaj grafikę, obsługę sprowadź wyłącznie do obsługi poprzez przeglądarkę, tak aby osoba nie wiedząca do czego służy HTML poradziła sobie Ponadto polecam stronę funkcje.net pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
Malcolm Feth 0 Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 nigdy nie potrafilem sie uczyc z ksiazki, jakos nie mam sily do czytania tony rzeczy z czego 90% w zyciu nie uzyje, albo po prostu bez sprobowania odrazu nie zrozumie Co do operacji na plikach i ich potrzebnosci - wszystko zalezy co planujsz zrobic.. jesli zautomatyzowana galerie, to jest to tam kluczowym elementem Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Ostatnio się takową zajmuję (zajmowałem do czasu popsucia się komputera) - i tu się przydają takie rzeczy, choć sql także był pomocny Cytuj Link to post Share on other sites
Malcolm Feth 0 Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 dla dobrej galerii trzeba wszystkiego Zwlaszcza jak chcesz dododac do tego mozliwosci komentowania, lepsza optymalizacje pod katem SEO itd... po prostu wygodniej i szybciej Cytuj Link to post Share on other sites
kpmaciek 0 Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 @Malcolm Feth niektórzy lubią się uczyć z książek inni nie Ja np. lubię i mi to nie przeszkadza, a właśnie na próbowaniu się człowiek najlepiej uczy Ale to moja opinia i tyle, jeśli autorze lubisz książki to jeszcze jeszcze jedna całkiem ciekawa pozycja o której y0ddh4 nie wspomniał a mianowicie "PHP i MySQL, Tworzenie stron WWW, Vademecum profesjonalisty" także od Heliona. Wbrew tytułowi pozycja od samych podstaw aż po tworzenie webmaila/forum/cmsa Mi przynajmniej na początku nauki php bardzo pomogła, ale fakt nie każdy lubi grube knigi i nie każdy ma ochote wydawać na nie 100 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts