Skocz do zawartości

Kurs PHP

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...

Hmm... czego potrzebujesz?

bo srednio-zaawnsowany to jest poejcie BARDZO, ale to BARDZO wzgledne.

Ja uwazam ze jestem srednio-zaawansowany a siedzie w php od 7 lat ;)

wiec wiesz... pojecie wzgledne.

Pomysl raczej czego chcialbys sie nauczyc, tablice, funkcje, operacje na plikach/katalogach, bazy danych, biblioteki gd.. itd.. i sporobuj szukac w taki spsoob.

Operacje na plikach mało potrzebne ;) Największa zabawa z MySQL. Polecam Ci wydawnictwo Helion jako literaturę. Mój najnowszy nabytek to 'Programowanie obiektowe w PHP 5', a poprzedni, który dał mi bardzo bardzo dużo to 'PHP i MySQL Witryna WWW oparta na bazie danych' - bardzo przydatna książka. Ponadto polecam php.net i opisy funkcji. Wymyśl sobie łatwy cel - np. strona szkoły i zrób CMS'a, potem go ulepszaj - dodawaj grafikę, obsługę sprowadź wyłącznie do obsługi poprzez przeglądarkę, tak aby osoba nie wiedząca do czego służy HTML poradziła sobie ;) Ponadto polecam stronę funkcje.net

pozdrawiam, Y0ddh4

• 1 miesiąc temu...

@Malcolm Feth niektórzy lubią się uczyć z książek inni nie :) Ja np. lubię i mi to nie przeszkadza, a właśnie na próbowaniu się człowiek najlepiej uczy ^^ Ale to moja opinia i tyle, jeśli autorze lubisz książki to jeszcze jeszcze jedna całkiem ciekawa pozycja o której y0ddh4 nie wspomniał a mianowicie "PHP i MySQL, Tworzenie stron WWW, Vademecum profesjonalisty" także od Heliona. Wbrew tytułowi pozycja od samych podstaw aż po tworzenie webmaila/forum/cmsa :) Mi przynajmniej na początku nauki php bardzo pomogła, ale fakt nie każdy lubi grube knigi i nie każdy ma ochote wydawać na nie 100 zł.