Dawik551 48 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 To są tylko wykresy, znając życie zrobione w "Paincie" nie napalaj się tak na to.. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 To są tylko wykresy, znając życie zrobione w "Paincie" nie napalaj się tak na to.. I to mi sie podoba + dla tego pana , no nie wiem poczekamy zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 + a jakoś nie widzę żebyś go dał 8) Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 + a jakoś nie widzę żebyś go dał 8) Mordo wszystko w swoim czasie nie ma sie co spieszyc wiesz o co chodzi, a moze ktos wie kiedy ta premiera tych kart ma byc Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Premiery jakoś w kwietniu mają być, a karty chyba w czerwcu. Akurat news był na bmk to wrzuciłem. Abyś wiedział co kupujesz. Jednak popatrz też na oznaczenie wykresu. Zaczyna się na 0.8 a kończy na 1.5 więc te różnice to może być 5/10%. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Premiery jakoś w kwietniu mają być, a karty chyba w czerwcu. Akurat news był na bmk to wrzuciłem. Abyś wiedział co kupujesz. Jednak popatrz też na oznaczenie wykresu. Zaczyna się na 0.8 a kończy na 1.5 więc te różnice to może być 5/10%. Wlasnie nie zwrocilem na to uwagi ze od 0.8 do 1.5 jest ) no ale teraz widze ze roznica jest nie wielka tak ze nie ma co, radeon zostaje hehe Lista koncowa : i7 2600K 4.5ghz EVGA P67 FTW w/ EVGauge and ECP V4 SeaSonic SS-860XP F3 kasta antec 1200 Radeon hd7970 3gb sapphire Thermaright Venomous X z Enermax 2x 4GB DDR3 Kingston HyperX CL9 1600MHz Samsung SpinPoint F3 Mam nadzieje ze bedzie dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Przydałby się jakiś dysk SSD pod system. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Karta AMD i płyta EVGA (partnerska firma nV) wyglądają w duecie jakoś dziwnie... nie że nie będą współpracowały, ale sama świadomość by mnie dołowała xd Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Karta AMD i płyta EVGA (partnerska firma nV) wyglądają w duecie jakoś dziwnie... nie że nie będą współpracowały, ale sama świadomość by mnie dołowała xd Mordo to co proponujesz sam wiekszosc proponowales wiec nie narzekaj Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 EVGA robi bardzo dobry sprzęt (więcej niż bardzo dobry) i śmiało można by takie mobo brać. Jest dobre, więc nie zamierzam go odradzać. Wrzuciłem tylko taką drobną dygresję... Osobiście obstaję przy MSI Z68A-GD80 (G3)... dlaczego? Ano, bo sprawdzona. Dodatkowo potwierdzono wydanie biosu pod nadchodzące Ivy Bridge, więc nawet jeśli sam nie zamierzasz "apgrejdować" procka, to zawsze będzie miała większą wartość na rynku wtórnym gdy zapragniesz ją odsprzedać. Mocna sekcja zasilania, efektywne radiatory, obsługa do 3-ch GPU w trybie SLI/CFX. Generalnie elastyczna konstrukcja... Może warto się zastanowić. Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 EVGA też jest świetna. Wiesz jaka jest ta firma, o IB na tą płytę raczej można być pewnym. Dlatego Dromiemu pokazałem ten wykres. Z kartą nV (680) ta płyta rozwinęłaby skrzydła. Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 To moi drodzy co wkoncu wybrac mam bo juz nie wiem, zostawic tak jak jest ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Zostawić tak jak jest, ale najlepiej poczekać na GTX'y 6xxx. Nie masz poprzedniej karty graficznej na te dwa miesiące? Albo kogoś kto odkupi od Ciebie tego radka? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Zostawić tak jak jest, ale najlepiej poczekać na GTX'y 6xxx. Nie masz poprzedniej karty graficznej na te dwa miesiące? Albo kogoś kto odkupi od Ciebie tego radka? Ja teraz siedze caly czas na laptopie, cos tam ten laptop ogarnia no ale nie do konca jest cacy, wiesz o co chodzi, czekac mi sie niechce nie ma po co i tak sie niezbyt skusze na tego gtx-a bo jakos nie przepadam za nV raz mialem i sie zrazilem no coz Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 No to bierz taki zestaw. Jest świetny. Tylko nie zapomnij o jakimś porządnym SSD. Hight-end we wszystkim, a ten mały detal jest bardzo ważny. Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 No to bierz taki zestaw. Jest świetny. Tylko nie zapomnij o jakimś porządnym SSD. Hight-end we wszystkim, a ten mały detal jest bardzo ważny. A coz to jak mozna wiedziec Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Proszę A tak serio to jest to rodzaj dysku twardego opartego na pamięciach flash zamiast na talerzach. Bardzo, bardzo szybki. System potrafi startować na czymś takim krócej niż 20 sekund od wciśnięcia przycisku. Nie wpływa zbytnio na wydajność w grach (bardzo skraca czasy ładowania) ale praca na komputerze jest DUŻO przyjemniejsza. Wszystko odpowiada znacznie szybciej. Pooglądaj na youtube jak ludzie prezentują swoje kompy z SSD. Kup taki o pojemności 128Gb (Crucial M4 lub Samsung serii 830). Na tym dysku instalujesz tylko system i ew parę programów. Szybkość ogromna, pojemność mała, drogie. Różnica w stosunku do normalnego HDD ogromna. Edytowane 15 Marca 2012 przez Biafra1987 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Proszę A tak serio to jest to rodzaj dysku twardego opartego na pamięciach flash zamiast na talerzach. Bardzo, bardzo szybki. System potrafi startować na czymś takim krócej niż 20 sekund od wciśnięcia przycisku. Nie wpływa zbytnio na wydajność w grach (bardzo skraca czasy ładowania) ale praca na komputerze jest DUŻO przyjemniejsza. Wszystko odpowiada znacznie szybciej. Pooglądaj na youtube jak ludzie prezentują swoje kompy z SSD. Kup taki o pojemności 128Gb (Crucial M4 lub Samsung serii 830). Na tym dysku instalujesz tylko system i ew parę programów. Szybkość ogromna, pojemność mała, drogie. Różnica w stosunku do normalnego HDD ogromna. Aha, czyli mam rozumiec ze mam kupic sobie taki jeden dysk tylko na windows-a ewentualnie pare programow i kupic jakis 1 tyra dysk na gry i inne pierduly ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dokładnie. Na magazyn jakiegoś wielkoluda a na system, parę programów, ulubioną grę-SSD. Ja mam na SSD starcrafta 2 i zawsze czekam aż się wszystkim mapa załaduje Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dobrze wiedziec ze takie cos jest i ze tak sie robi , ale pytanie mam do gtxxor czy by mi pomogl z OC tego radka jak go kupie Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 EVGA też jest świetna. Wiesz jaka jest ta firma, o IB na tą płytę raczej można być pewnym. Dlatego Dromiemu pokazałem ten wykres. Z kartą nV (680) ta płyta rozwinęłaby skrzydła. Takie wykresy to są o kant d*** potłuc... Przed premierą na wykresach Radeon 7770 też się świetnie zapowiadał. nV zupełnie zmieniła architekturę i 1536 CUDA w Keplerze nie jest równe 3x 512 CUDA w Fermi. Jednostki obliczeniowe w GTX 680 zostały znacznie uproszczone. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Są nowe wyniki wydajności GTX'a 680. Warto się nimi zainteresować. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Nvidia_GeForce_GTX_680_pierwsze_testy_karty_graficznej_z_ukladem_Kepler-39184.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dromi 0 Napisano 18 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Są nowe wyniki wydajności GTX'a 680. Warto się nimi zainteresować. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Nvidia_GeForce_GTX_680_pierwsze_testy_karty_graficznej_z_ukladem_Kepler-39184.htmlBardzo ciekawe lecz roznica nie jest az taka drastyczna tzn jest nie wielka zostane przy radeonie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts