Skocz do zawartości

Porównanie kart

Recommended Posts

Witam!

Mam problem..... mam 275zł i chce kupić kartę graficzną za te pieniądze, gdy poczekałbym do kwietnia miałbym 375zł i mógłbym kupić GeForce GTS450. Za te 275zł wybrałem Rodeona HD4850 1GB GDDR5 256bit. Potrzebuje kartę bardziej do gier. Którą kartę Z TYCH 2 radzili byście wziąć. Na różnych forach ludzie piszą ze a to GTS lepszy, inni piszą że Rodeon powala na kolana GTS-a. Proszę o konkretną odpowiedź.

Linki do kart które wybrałem:

Rodeon HD4850- http://www.morele.net/karta-graficzna-vertex3d-radeon-hd4850-1gb-ddr5-px-256bit-dvi-hdmi-ds-box-471250502-9191-436170

GeForce GTS450- http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gts-450-1024mb-engts450-di-1gd3-396751

Z góry dziękuje!! :D

nie warto przepłacać, twój sprzęt jest słaby , nie spodziewaj się cudów ,że wyciśniesz z karty ile się da jakbyś miał nawet najlepszą.Jaką masz wogóle częstotliwość pamięci?czy czasem nie 800Mhz?te celerony bardzo ładnie się podkręcają, ale wątpię czy pamięci idą na 1333Mhz..więc będziesz miał jak z pamięciami-nie wykorzystasz tego za co zapłacisz.Ale jak już chcesz wydawać , to dlaczego GTS 450?w podobnej cenie dostaniesz radeona 6770 znacznie wydajniejszego

@kamilo187 ten gts450 jest na DDR3 , jak już kupować gpu to z GDDR5:

Vertex3D Radeon HD4850 1GB GDDR5 256BIT DVI/HDMI/DS / 251 zł

Sapphire Radeon HD 6750 512MB GDDR5 11186-06-20G / 318 zł

Gigabyte Radeon HD6750 1GB GDDR5 GV-R675OC-1GI / 340 zł

Gigabyte Radeon HD 6770 1GB GDDR5 (GV-R677D5-1GD) / 369 zł

tylko do twojego procka to chyba maks. HD4850

PSU jakie zamówiłeś OCZ ,Seasonic , Fortron ?

Edytowane przez ken26

Ewentualnie można kupić tanio używanego 4870 lub 4890.

2xTAK to świetne opcje to twojego zestawu! ale i niestety chyba max bo procesor będzie Ci je ograniczał. 4890 to max jeśli spróbujesz wykręcić procesor do ok ~3.1-3.3GHz i powinno być przyzwoicie.

tak więc czy wezmiesz hd48501gb/4870/4890 będziesz zadowolony !

Ja proponuje GTX 260

żadnego gts450 ani gtx260 nie bierz ! I nie mówie tutaj tego jako zagorzały fan ATI Radeon ale ze względu na to że sterowniki Gforców w większym stopniu obciążają CPU i w przypadku dwóch podobnie "mocnych" kart Ati VS nVidia gorsze wyniki otrzymasz na nvidia gforce przy słabszym x3rdzeniowym, lub x2rdzeniowym procesorze który właśnie Ty posiadasz.

Ewentualnie można kupić tyle że nie tanio mojego rok używanego( jeszcze 2 gwar.) HD4850 1gb od gigabyte z pasywnym wydajnym chłodzeniem za jedyne 280 zł :P ale z dojazdem do klienta montażem to biore 300zł :D

Edytowane przez NObel

żadnego gts450 ani gtx260 nie bierz ! I nie mówie tutaj tego jako zagorzały fan ATI Radeon ale ze względu na to że sterowniki Gforców w większym stopniu obciążają CPU i w przypadku dwóch podobnie "mocnych" kart Ati VS nVidia gorsze wyniki otrzymasz na nvidia gforce przy słabszym x3rdzeniowym, lub x2rdzeniowym procesorze który właśnie Ty posiadasz.

Co ty chłopie bredzisz :?: :?: :?: To o czym piszesz tyczy się tylko kart opartych o układ Fermi i nic więcej :cenzura:

Wszystkie poprzednie generacje w tym GT200 czyli między innymi GTX 260 działa bezproblemowo na procesorach dwurdzeniowych nawet z tańszej wersji Dual Core :majty: Nie siej paniki tylko poczytaj trochę na ten temat :rudolph:

Edytowane przez Znawca