Skocz do zawartości

KEPLER Nvidia GeForce GTX 680: 28 nm

Recommended Posts

Ok. 2200zł ale koszty są zawyżone przez moją rozrzutność. Bo zacząłem się bawić w detale i takie rzeczy jak backplate dla 7970, czy 1-slotowe I/O są zbędne (a to już ok 150zł). Do tego nie montowałem chłodnic w budzie i zdecydowałem się na stelaż od Phobya (kolejne 200zł), doszły do tego dość drogie wentylatory (Enermax Apollish) i można tak wymieniać w nieskończoność.

• Popieram 1

U mnie po takim na prawdę hardkorowym OC (1,3V na GPU) przy grzaniu FurMarkiem i skręconych wentylatorkach na chłodnicy karta ma z 55C. Jak walnę wentyle w maks jest -5C ale hałas konkretny.

To bardzo ładnie, niestety turbinki GTX680na pełnej mocy po OC to 80 stopni.

Montaż prosty, szczególnie że do wszystkiego są instrukcje. Ale czasochłonny i wymagający cierpliwości jeśli chce się by jakoś to wyglądało. Irytuje troszkę że w bloku wodnym za ponad 350zł trzeba samemu docinać thermalpady ... i że nawet nie dorzucają pasty do niego...

Poza tym trochę jaj było z przykręceniem chłodnic bo dostarczone z nimi śrubki miały defekty fabryczne i musiałem dymać do Castoramy :)

• Popieram 1

Dzisiaj Sie pojawił temat o GTX 680 od MSI z TF3, w Sumie to tylko na to czekałem aby odswierzyc komputer, pewnie za tydzien-2 bedzie mozna kupic

ale z Tego co czytam w komentarzach to duzo osob narzeka na TF3 bo (tornado)

teraz mam Turbine w HD 6970 MSI (5900 RMP max 100%)

w grach automatycznie ustawia sie na 37% 2400 RMP

czy ten TF3 jest głosniejszy od turbony?:o powiem szczerze ze fakt referent moj jest dosc głosny pod obciazeniem ale to co czytam w komentarzach zaczeło mnie przerazac,

No i 2x 6 pin gniazda zasilania- słabe OC? Chyba OC na GTX680 do gier potrzebne narazie nie bedzie,

Ogolnie, Brac czy niewypał?

Edytowane przez Maniek91

Chłopaki wytłumaczcie mi co dokładnie chodzi z tym TURBOBOOST. Znaczy ja czytałem i wiem mniej więcej. Ale co w przypadku jeśli mam no powiedzmy za małą obudowe i karta np bedzie sie grzać to wtedy ta opcja TURBOBOOST będzie zaniżać przez temperatury szybkość karty? Prosze o odpowiedzieć. Moja obudowa to :

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3927

Centurion 590

Czy temperatury nie będą grały roli w obniżeniu zauważalnie taktowań karty? Martwie się bo w przypadku Gtx 580 takiego czegoś nie było i nie miałem takiej sytuacji właśnie. A jak tutaj z 680 ?

Edytowane przez sevku22

W przypadku kiedy karta się grzeje, strzałem w stopę było by obniżenie taktowania podczas wymagającego zadania (bo tylko takie grzeją kartę), wtedy wentylatory "rozkręcają" się tak aby schłodzić kartę, ale nie ma mowy o spadku taktowań. Gdy karta się przegrzeje, PC automatycznie zostaje wyłączony i da się go włączyć gdy karta się ostudzi. TurboBoost ma pomagać i włącza się on w grach, programach typu 3DMark itp. i podwyższa taktowanie o nawet kilkadziesiąt MHz. Wystarczy czy coś jeszcze wytłumaczyć? Pisz śmiało.

Edytowane przez Sn1PeR

Po mocnym OC (takim przy chłodzeniu ciekłego azotu czy suchego lodu) wyłącza się tryb Turbo, ale przy powietrznym, czy nawet wodnym chłodzeniu tryb może być włączony i karta nie ma prawa się spalić, ponieważ jest "napakowana" nowoczesnymi technologiami, które temu mają zapobiec.

Nie było newsów o referencie GTX 680 od PALIT, a tu niespodzianka: http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-ne5x68001042f-463688 Przypomina wam to pewną kartę?

Edytowane przez Sn1PeR