Skocz do zawartości

KEPLER Nvidia GeForce GTX 680: 28 nm

Recommended Posts

Sie wkur..... to sobie strzele takie dwie ale nie 680 tylko już 780 w SLI i zwoduje wszystko.

Ja już powoli planuje nowego kompa,ale takie rozwiązania jak SLI już mnie nie kręcą.

Jakiś czas temu miałem GTX580 SLI i powiem szczerze że to nie miało żadnego zastosowania,do dziś wystarcza jeden GTX580.

Teraz mam nową koncepcję:

Ivy bridge w ładnej obudowie midi tower+GTX685 i wszystko zwodowane :)

GTX685 to będzie ta karta z tym "większym" GPU.

Co do obudowy to jeszcze się zobaczy bo holernie podoba mi się Thermaltake Element V z logo Nvidii.

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1321&ID=1963

Ps.wydaje mi się że nvidia zrobiła mały marketingowy przekręcik.

GTX680 to jest wcześniejszy GTX570,a GTX670 to będzie to dużo tańszy model by konkurować z AMD.

Model GTX580 będzie zastąpiony przez GTX685/GTX680Ti.

Edytowane przez Nalovp

Cena: 3000zł Wydajność względem GTX 680: 30 FPS To i Ja biorę, nawet najlepszą wersję.

fiu fiu

3000zł za 690 ? To chyba w 2013 w maju

3K to kosztuje 590 / 6990. Nie przestrasz się ceny gk110 = 690 ;]

na dzień dobry będzie ok 1100 $ dolicz do tego kurs dolara 3,1288 * 1.23 * ZŁODZIEJSKA TUSKOWA MARŻA to ci wyjdzie lekko ponad 4000

No i rzeczywiście patrząc na wydajność/cena, załóżmy te twoje 30 30klatek to się opłaca jak cholera.

Dobrze napisał effendi360

590/690 to troche bezsens bo ani to dołożyć drugą taką, ani sprzedać bo się za dużo straci... Sam przez chwilę myślałem nad 690 czy by nie wziąć jak wyjdzie ale koszt karty plus jakaś woda - bo nie wyobrażam sobie tego na powietrzu - no to spory wydatek będzie a po kiego mi to w sumie, jak napisałem wcześniej że mój konfig przy niczym nie klęka...

nie ma sensu sie napalać jak szczerbaty na suchary na takie potwory 590/690. Za duze koszta (WC) obowiazkowo.

Edytowane przez serafin1

Ja nie chcę dwugłowca, bo te karty mi nie podchodzą. Jeśli GK110 byłby wydajny dużo bardziej od GTX 680 i miał nieco większy pobór prądu i trochę wyższe temp. to proszę ciocię, aby mi kupiła EVGA w Niemczech i mam kartę nie dając zysku Tuskowi. Takiej karty jeszcze kilka lat nie będzie, więc nie ma się co napalać. Kupię sobie GTX 680 Lighting i będę bardzo zadowolony.

Arhitektura Kepler jest już opracowana i mają już fabryki do produkcji tego GK110,więc wraz z premierą Ivy bridge powinna pojawić się karta na GK110!

"Karty graficzne z GK110 na rynku pojawią się nie wcześniej niż w sierpniu bieżącego roku 2012".

Ja poczekam bo i tak czekam na Ivy-B.

No to by pasowało do nowego,większego GPU GK110.

Papatrzcie co mamy:

GK104-GTX680

2XGK104-GTX690-jest już jakaś tam zapowiedz

Karty z GK110 jeszcze w tym roku,więc zbyt szybko by wskoczyć na numerację GTX7xx.

Pozostaje tylko GTX685 lub GTX680Ti dla GPU GK110!

http://www.youtube.com/watch?v=VG5tcQlM6sE

Edytowane przez Nalovp

:o, 5:51-5:57:

...with any other system builder wether they are in the US, or Canada, or... Denmark, or Poland...

O_O... czy on chciał przez to powiedziedzieć, że... (nie wiem) szuka targetu dla tego u nas? Już pomijając fakt, że zwrócił uwagę na naszą egzystencję :P

@effendi360

Powiem Ci, że masz rację. W 2009r. wujek z ciocią wygrali wizę w ramach jakiegoś programu. Mieszkają Miami, bo tam najwięcej jest takich osób. Moją chatę, o której ciężko pracujący Polak może zapomnieć, dwa samochody i spore oszczędności. Przekonałem się i mam już sposób jak dostać się do USA, zaciągnę się do wojska, pod przejściu testów dostanę za dom i mogę się uczyć jeszcze trochę zarabiając. Brzmi jak marzenie i bajka, ale to już sprawdzone przez naszych rodaków.

Przesyłka tymi ich tanimi przewozowymi za 100 zł i masz.

Cło + vat Ci doliczą, bo do takich paczek zaglądają.