Energy_drink 1 Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Witam wszystkich , zamierzam wkrótce wydać swoje fundusze na sprzęt grający do pokoju . A więc tak chcę kupić wszystko osobno kolumny amplituner itp. itd. wydać na to chcę ok. 2.500 zł jak da rade mniej też się nie obrażę . Konkretnie interesują mnie żeby ten sprzęt wyciągał to co najlepsze z muzyki , maksymalnie dwie kolumny , subufer , amplituner czy tam wzmacniacz , do tego chciałbym jeszcze gramofon i jakiś odtwarzać i możliwość też podłączenia do tego sprzętu oczywiście komputera . Jestem zielony w tych sprawach więc pisze tutaj o pomoc , jakie opcje wybrać korzystnie dla mnie Bardzo bym prosił o pomoc i podsyłanie linków z wybranymi przez was zestawami , za pomoc bardzo dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
pablos321 0 Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 http://forum.benchmark.pl/topic/41918-glosniki-do-telewizora/page__fromsearch__1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jurij 169 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Z własnego doświadczenia mogę polecić Ci zestawy Yamahy. Do kwoty 2500 występują przeróżne zestawy z amplitunerem+blu-ray+głośniki. Osobiście zakupiłem zestaw z 5 głośnikami Prism Onyx oraz DVD za co dałem swego czasu 1,5 tysiąca i od 3 lat służą mi nie przerwanie i z pełną satysfkacją jeśli chodzi o jakość dźwięku (nie jestem audofilem, ale kinomanem i owszem i oglądanie jakiejś dobrej sensacji bez mocnego dźwięku uznaję za sadomasochizm:P). Kluczowym elementem jest tu przede wszystkim świetnej jakości amplituner, który posłuży Ci na lata (ogrom możliwości jesli chodzi o ustawienia oraz dużo różnej maści wejść/wyjść - instrukcja obsługi jest gruba niczym dobra książka). Przykładowo za taką cenę uważam że śmiało można brać => http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowego1/yamaha-bd-s671b-rx-v371b-prism-audio-onyx-100orz.bhtml. A jeśli nie masz miejsca na zestaw 5 głośniulców to jestem przekonany że znajdziesz albo sam zestaw amplitunera+odtawrzacz, albo szukaj samego amplitunera i kompletuj odpowiednie do swoich potrzeb głośniki. Będziesz Pan zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) Jak chcesz sprzęt który wyciągnie wszystko co najlepsze z muzyki to tylko stereo i bez (suba) wzmacniacz + para kolumn dobrych i masz wypas. z używek jest co wybrać i tylko topowe modele (czyli te najwyższe) jest bardzo dużo na allegro z nowych wzm. Rotel RA02 lub 04 + kolumny Mission (cenione za uniwersalność) na których posłuchasz z przyjemnością każdy typ muzyki.Pózniej ARCAM/CAMBRIDGE AUDIO/HARMAN/KARDON/ONKYO/NAD gramofon odpada a odtwarzacz YAMAHA Odtwarzacz CD CD-S 300 lub 700 (za******e) ewent. zakup DAC lub Odtwarzacza sieciowego który spełni praktycznie wszystkie zadania za wyjątkiem ceny. I tu kolego nie mieścisz sie w cenie 2.500zł -ta kwota to b.dobry wzmak i kolumny to wszystko jeżeli mówimy o jakości nie pierwszy lepszy badziew.Najlepiej wybierz co ci sie podoba i pytaj a najlepiej odsłuchaj osobiście,twoje ucho nie oszuka cie. Edytowane 14 Marca 2012 przez lwses Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts