Skocz do zawartości

Dobrze grający sprzęt do domu :)

Recommended Posts

Witam wszystkich , zamierzam wkrótce wydać swoje fundusze na sprzęt grający do pokoju . A więc tak chcę kupić wszystko osobno kolumny amplituner itp. itd. wydać na to chcę ok. 2.500 zł jak da rade mniej też się nie obrażę . Konkretnie interesują mnie żeby ten sprzęt wyciągał to co najlepsze z muzyki , maksymalnie dwie kolumny , subufer , amplituner czy tam wzmacniacz , do tego chciałbym jeszcze gramofon i jakiś odtwarzać i możliwość też podłączenia do tego sprzętu oczywiście komputera . Jestem zielony w tych sprawach więc pisze tutaj o pomoc , jakie opcje wybrać korzystnie dla mnie :) Bardzo bym prosił o pomoc i podsyłanie linków z wybranymi przez was zestawami , za pomoc bardzo dziękuję :)

Z własnego doświadczenia mogę polecić Ci zestawy Yamahy. Do kwoty 2500 występują przeróżne zestawy z amplitunerem+blu-ray+głośniki. Osobiście zakupiłem zestaw z 5 głośnikami Prism Onyx oraz DVD za co dałem swego czasu 1,5 tysiąca i od 3 lat służą mi nie przerwanie i z pełną satysfkacją jeśli chodzi o jakość dźwięku (nie jestem audofilem, ale kinomanem i owszem i oglądanie jakiejś dobrej sensacji bez mocnego dźwięku uznaję za sadomasochizm:P).

Kluczowym elementem jest tu przede wszystkim świetnej jakości amplituner, który posłuży Ci na lata (ogrom możliwości jesli chodzi o ustawienia oraz dużo różnej maści wejść/wyjść - instrukcja obsługi jest gruba niczym dobra książka).

Przykładowo za taką cenę uważam że śmiało można brać => http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowego1/yamaha-bd-s671b-rx-v371b-prism-audio-onyx-100orz.bhtml. A jeśli nie masz miejsca na zestaw 5 głośniulców to jestem przekonany że znajdziesz albo sam zestaw amplitunera+odtawrzacz, albo szukaj samego amplitunera i kompletuj odpowiednie do swoich potrzeb głośniki. Będziesz Pan zadowolony ^^

Jak chcesz sprzęt który wyciągnie wszystko co najlepsze z muzyki to tylko stereo i bez (suba) wzmacniacz + para kolumn dobrych i masz wypas.

z używek jest co wybrać i tylko topowe modele (czyli te najwyższe) jest bardzo dużo na allegro

z nowych wzm. Rotel RA02 lub 04 + kolumny Mission (cenione za uniwersalność) na których posłuchasz z przyjemnością każdy typ muzyki.Pózniej ARCAM/CAMBRIDGE AUDIO/HARMAN/KARDON/ONKYO/NAD

gramofon odpada a odtwarzacz YAMAHA Odtwarzacz CD CD-S 300 lub 700 (za******e) ewent. zakup DAC lub Odtwarzacza sieciowego który spełni praktycznie wszystkie zadania za wyjątkiem ceny.

I tu kolego nie mieścisz sie w cenie 2.500zł -ta kwota to b.dobry wzmak i kolumny to wszystko jeżeli mówimy o jakości nie pierwszy lepszy badziew.Najlepiej wybierz co ci sie podoba i pytaj a najlepiej odsłuchaj osobiście,twoje ucho nie oszuka cie.

Edytowane przez lwses